Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Przed chwilą po wpisaniu jakiekolwiek frazy zauważyłem, że wyszukiwanie działa jedynie dla produktów a nie ofert. Nie mam opcji rozłączenia produktu.
Czy to jakiaś zmiana czy błąd ? @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@kosmos_laz dwie przeglądarki i do przodu 😃 i o to chodzi, kreatywność kupujących nie pozwoli na spadek sprzedaży, a to oznacza że testy wypadły nadzwyczaj pozytywnie i kupujący są zachwyceni genialnym pomysłem z łączeniem ofert 😂😂😂
Witam, Pani odpowiedź niczym z jakiegoś automatu nie ma nic wspólnego z pytaniem-jak rozłączyć oferty tego samego przedmiotu.
Proszę przekierować do osób decyzyjnych zapotrzebowanie na wprowadzenie takiej opcji w ustawieniach wyszukiwania a najlepiej konta allegro. Pozdrawiam.
@sg- Nie możesz tego zmienić. Obecnie testujemy różne sposoby wyświetlania ofert. Również opcję łączenia tych samych ofert bez możliwości rozłączania.
dołączam się do tematu dlaczego nie można wyłączyć grupowania ofert, to jest niezgodne z zdrowym rozsądkiem, ja nie chcę mieć grupowania i nie interesuje mnie wasze testowanie.
proszę o wyłączenie grupowania na moim koncie.
To nie jest żadne testowanie tylko wymuszanie zakupu profilowanych ofert. Wyłączcie to
Zgadzam się, co za durnowaty pomysł. Wpisuję co chcę wyszukać, dodatkowo parę opcji filtra, wyszukuje mi 6 ofert a widzę tylko 2 :// Co za mózg to wymyślił, żeby nie można było wrócić do widoku normalnej listy ofert :// Genialnie potrafcie utrudniać życie. "Brawo!"
@gone66 poprzedni testy wypadł pozytywnie, dlatego 1 lipca zwiększyliśmy grupę kupujących korzystających z elementów produktyzacji, które obecnie wyświetlamy na Allegro. To test, z którego nie można się wypisać. Oczywiście z kolejnego etapu tego testu również będziemy wyciągać wnioski.
Pracujesz na forum. Więc poproszę o ilość pozytywnych postów odnoszących się do tej zmiany w porównaniu do tych negatywnych. Bo chyba jakaś ślepa jestem i widzę tylko te drugie...
A tak na serio dziewczyny, ja rozumiem taka praca. Ale lepiej czasem milczeć niż obrażać użytkowników pisząc takie oklepane bzdety... Wiem szef kazał...
@AnnaG-Antyki nie chciałam Cię urazić. Po prostu podzieliłam się ogólnym wynikiem poprzedniego testu z 9 maja.
Ogólnego wyniku takiego testu żaden z użytkowników nie widział. Za to widzimy ogólne wyniki wpisów na tym forum i zdecydowanie przeczą Waszym wypowiedziom. A formułki kopiuj wklej naprawdę są tylko męczące do czytania. Nikt w nie i tak nie wierzy.
@AnnaG-Antyki ja również widzę Wasze wpisy, czytam je i przekazuję do zespołu, który ten test przeprowadza. Nic więcej nie mogę zrobić. Wiem, że nie jesteście Państwo zadowoleni.
Ja to wiem. Dlatego staram się nie wyżywać na moderatorkach. Po prostu chyba ostatnio zmęczyło mnie czytanie tego. Gdzie nie spojrzę to mity i legendy allegro... A ja kolejny rok z rzędu nie mogę tu skompletować wyprawki dzieciakom, nie tylko nie naprawili wyszukiwarki ale jest jeszcze gorzej.
Zrób tak jak ja.
Usuń konto. Jeśli cofną zmiany założysz nowe.
Ja od dwóch dni naprawdę ograniczam korzystanie z Allegro. Jak myślę, że muszę odpalać kartę prywatną, żeby przeglądać oferty będąc niezalogowanym to mi się odechciewa. Dużo częściej zacząłem szukać produktów przez zwykłą wyszukiwarkę.
Automatyczna kategoryzacja produktów zrealizowana w sposób w jaki jest teraz zrealizowana po prostu nie działa. Automat lepi te oferty kompletnie od czapy (szukam czajnika, a oferty i komentarze mam o jakichś skrzykawkach do mięsa - patrzę w grupę produktu "czajnik" i jakieś strzykawki są na liście...)
Coś co w sklepie komputerowym od nazwy owoców, albo popularnym supermarkecie sportowym działa nieźle, na allegro działać nie może bo tu jest zsyp ofert. Tam mają konkretny produkt i różne sklepy się pod ten konkretny produkt podpinają. Allegro ma tony podobnego badziewia (co czasami jest wadą, czasami zaletą - i tutaj często sklejanie produktów pomaga, ale na moje życzenie, a nie na siłę) i próbuje to skleić automatycznie (i stać się jak wielki konkurent z USA który notabene z allegro przegrał na wejściu do Polski) bo takie sklejanie nie jest w interesie sprzedawców i ci tego robić nie będą.
Tylko znowu, przy systemie prowizyjnym, nie jest w interesie allegro żeby konsument wybrał produkt najtańszy, tylko najdroższy, bądź ten który z prowizji i opłat za promowanie przynosi największy zysk. Nigdy nie będzie to najkorzystniejsza dla konsumenta oferta.
Allegro po prostu chce przejść z modelu hali targowej na model sklepu "droppshippującego". Udałoby się to jakby stworzyli listę produktów które chcą dostarczać i szukali sobie poddostawców. Zabrali się za to od **piiip** strony i wygląda to jak wygląda.
Kiedy obecny test ma się zakończyć i czy po zakończonym teście wróci opcja rozłączania ofert?
hejka, czy mogę prosić o przywrócenie ręcznego wyboru czy chce posortowane czy nie? Z allegro korzystałem codziennie, aktualnie przez wspomnianą zmianę przerzuciłem się na **piiip**. Nie idzie nic konkretnego znaleźć.. proszę o przywrócenie
Dekujemy za najwieksze guano allegro.
Jezeli faktycznie nie potrzebujecie danych uzytkownikow do ich profilowania to rzeczywiscie lepiej sie wylogować i szukac normalnie a dopiero po znalezieniu tego co nas interesuje dodac to do koszyka. To wasza strata ze macie takie potrzeby przeszkadzac uzytkownikom w zakupach.
@ayo80 Co to znaczy że test wypadł pozytywnie? Zwiększył się przychód platformy, spadło obciążenie serwerów? Bo chyba użyteczność i zadowolenie klientów poszło ostro w dół zatem nie jest to pozytywne.