Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Przed chwilą po wpisaniu jakiekolwiek frazy zauważyłem, że wyszukiwanie działa jedynie dla produktów a nie ofert. Nie mam opcji rozłączenia produktu.
Czy to jakiaś zmiana czy błąd ? @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_
Jaki jest problem w pozostawieniu przycisku ,,rozłącz oferty'' ? Pewnie żaden , oprócz tego że macie w pompie swoich uzytkowników. Kiedyś pytałem się czemu znikneła opcja ,,wystawione w ciągu... 1,2,3h'' też się motaliście że nikt z tego nie korzysta (buahaha) a zaraz potem że ,,obbciąża serwery (co ?#@!#) . Jak ociążało jak nikt nie korzystał . Tu tez kłamstwo na kłamstwie kłamstwem pogania.
A w ogóle naprawde w całej tej masie wkurzonych ludzi nie ma nikogo z wiedzą prawniczą kto by prześwietlił regulamin allegro pod kątem klauzul abuzywnych ? Już samo pobieranie prowizji od kosztów wysyłki śmierdzi na kilometr. Ogarniecie jakiegoś wesołego pisma do uokik z zebranymi podpisami użytkowników (są nas naprawdę spore ilości) żeby przyjrzeli się postępowaniu portalu tez by się przydało. jest ktoś taki kto by choć miał pomysł na ruszenie z tematem ?
🤣😂😅Proponuję Valused lub coś mocniejszego w razie napadu złości np:klorazepan lub Hydroksyzyna 🤣🤣🤣🤣🤔
Tego tam jest cała masa. Samo prawo autorskie jasno precyzuje sposób zbycia (przeniesienia praw autorskich) wymagana forma pisemna i niemożliwe zbycie praw autorskich osobistych - Allegro od lat zawija nam zdjęcia i opisy. Mają krycie ze strony państwa, przecież nie musisz u nich wystawiać;) Obecnie po zmianie można w formie listu otwartego (tysiące przedsiębiorców) wnieść do kancelarii Premiera prośbę o pilną interwencję. Obcy kapitał może doprowadzić do upadku dziesiątek tysięcy mikroprzedsiębiorców. Powód dwa - chinole na Allegro. To zagraża rynkowi UE. Skoro Allegro od dawna jest naszym wrogiem pora odpłacić im tym samym.
Już chyba były jakieś sprawy w uokik z prowizja od kosztów wysyłki i obniżaniem cen wybrańcom (dopłaty w Allegro niskie ceny)?. A jak nie to powinni mieć. Za wykorzystywanie pozycji dominującej raz już dostali karę.
Dokładnie tak było kłamią i wciskają kit !
potwierdzam O nie ma takich cudów i już trochę zakupów zrobiłem, połowę tańszych niż na allegro
na Ax też trochę kupuję i znacznie taniej niż na allegro, polecam Oferty łączone
oblukam portal E
Świeże pismo od prawnika i nasza wspólna robota do wykonania. Zgłaszamy i Wy czyńcie to samo do UOKiK poprzez formularz na stronie naruszenie Ustawy z dnia 16 lutego 2007 r.
o ochronie konkurencji i konsumentów przez Allegro w zakresie Art.9 pkt 1 w szczególności poprzez naruszenie punkt 2 podpunkt 2 Zakazane jest nadużywanie pozycji dominującej na rynku właściwym przez jednego lub kilku przedsiębiorców. 2) Nadużywanie pozycji dominującej polega w szczególności na przeciwdziałaniu ukształtowaniu się warunków niezbędnych do powstania bądź rozwoju konkurencji. To Allegro wybiera widoczną ofertę z danego produktu jako jedyną wyróżnia pomarańczowym napisem dodaj do koszyka. Dodatkowo ukrywa pozostałe oferty mimo, że pomiędzy nimi występują różnice (czasami istotne) a jedyne kryterium łączenia to EAN. W ten sposób ewidentnie kształtuje sprzedaż, niszcząc zasady rynkowej konkurencji. Nasze pismo zawiera jeszcze 20 stron ale takie zgłoszenie do UOKiK jest już wystarczające do wszczęcia interwencji, bo samą idei ustawy jest "Ustawa reguluje zasady i tryb przeciwdziałania praktykom ograniczającym
konkurencję, praktykom naruszającym zbiorowe interesy konsumentów oraz
stosowaniu niedozwolonych postanowień wzorców umów, a także przeciwdziałania
antykonkurencyjnym koncentracjom przedsiębiorców i ich związków, jeżeli te
praktyki, stosowanie niedozwolonych postanowień lub koncentracje wywołują lub
mogą wywoływać skutki na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej." Zachowanie Allegro z promowaniem wybranych przez nich ofert wypełnia w całości zapis tej preambuły. Skutek to zagrożenie dla dziesiątek mikro i małych przedsiębiorców. Bierzcie i korzystajcie z tego wszyscy. Stracić nie mam już czego, zyskać możemy wiele.
Proponuję taki lek na pewno pomoże. Nifuroksazyd, Laremid, Imodium, Smecta lub Stoperan
moderatorzy już się coś nie wypowiadają
Jak widać działa idealnie. Po lewo zalogowany użytkownik, po prawo incognito.
ale wiesz że to tylko na chwilę
Pewnie już się zorientowali, ze firma zrobiła z nich id…ów
Ciekawe ilu ludzi wyśle.....
Nie wiem jak inni, ja skorzystałem z Waszej propozycji. Ciekaw jestem w którym kierunku potoczy się sprawa i jak się ona zakończy.
nie znalazłem formularza, daj link lub jak do niego dojść
A mógłbyś dodać po drugiej literce do O i E.
Chcialem się upewnić czy myślimy o tym samym. Ale jęli O to **piiip**, to z tego co wiem wlasciciel ten sam co Allegro
@piwko12 o_l_x oraz e_r_l_i
@domkar04dzięki. Myślałem że to co wszyscy piszą E to chodzi o amerykański eZatoka a tam to się odbiłem dawno temu (allegro wygrało ten pojedynek wiele lat temu), ale o e_r_l_i tak naprawdę nie słyszałem. Właśnie założyłem konto i będę sprawdzał. Na plus, to że jest na dzień dobry podobne do allegro w layoucie.
Widziałem artykuły że ofert mniej, ale jeśli nie ma tam setek tysięcy kopii od tych samych sprzedawców i milionów śmieci wrzucanych przez chińskie boty to ta mniejsza liczba ofert mnie nie przeraża.
Liczę że na fali niezadowolenia, wzrośnie.
A „Od 1 października będziemy wyświetlać wszystkim kupującym tylko listę produktów” i będzie 100% zalogowanych klientów z powodzeniem robić zakupy. Ciekawe czy sukces oddzwoniła na dzwoneczkami.
Tylko zastanawiam się po co wycinać możliwość rozgrupowania skoro i tak 70% się nie przełącza „To znaczy, że kupujący nie przełączą się już z listy produktów na listę ofert” ?