Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Przed chwilą po wpisaniu jakiekolwiek frazy zauważyłem, że wyszukiwanie działa jedynie dla produktów a nie ofert. Nie mam opcji rozłączenia produktu.
Czy to jakiaś zmiana czy błąd ? @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Ktoś mądry na githubie jeszcze takie coś zrobił:
https://github.com/picakia/allegro-rozlacz-oferty
Przywraca przycisk do rozłączania ofert (który działa trochę inaczej, tak na około), ale UWAGA, należy przed jego naciśnięciem mocno zawęzić wyszukiwanie. Tak, żeby pokazywało max 3 strony (proponuję jeszcze mniej). W przeciwnym wypadku zabezpieczenia antybotowe się włączają na Allegro.
Reszta instrukcji na stronie projektu.
Przed chwilą sprawdzałem i u mnie działa spoko, jeśli się używa z głową. Nie jest to mój skrypt i nie odpowiadam za ewentualne komplikacje, choć nie powinno takowych być, dopóki mózgi nie wpadną na prosty pomysł jak to przyblokować.
Wiem, że rozwiązanie nie jest idealne, ale powinno pomóc tym, którzy mimo wszystko jeszcze tu kupują.
Hej, nie spodziewałem się, że ktoś trafi na ten skrypt. Miałem w planach zrobić drugą wersję, która nie będzie tak mozolna i dopiero się pochwalić, ale widzę, że się nie wyrobiłem 😅.
Śledzę ten wątek od dłuższego czasu i widząc, że parametr description przestał działać muszę się zebrać i poświęcić wieczór lub dwa na zrobienie poprawek.
Dzięki za zainteresowanie i miło mi, że skrypt może komuś jeszcze pomóc 😊
Czekamy na to z utęsknieniem. Pomaga i to nie komuś ale myślę że lekko licząc tysiącom użytkowników.
Ty nie pomagasz a ratujesz 😉
Jako sprzedawca zresztą chyba jak każdy ma problem, ale wystawianie nowej oferty bez danego wyszukiwania jest straszne, sam już prawie nie kupuję co nie brzmi optymistycznie dla osoby która czeka na kupujących.
Zainstalowałem AllegroRozlacz.js w rozszerzeniu Tampermonkey na przeglądarce Chrome 1.29, ale niestety mi nie działa. W instrukcji napisane że trzeba używając manifest V2, ale z tego co wiem Chrome już używa V3, czy to jest problemem? Można prosić o szerszą instrukcję instalacji jeśli jeszcze czegoś nie zrobiłem oprócz tego skryptu?
To nie jest gotowa wersja, to raczej proof of concept, przy którym trzeba chwilę posiedzieć i może zadziała. Ogólnie Tampermonkey powinien działać na firefoxie, bo tam nie wyłączają manifestu v2. Ja po prostu kopiuję zawartość AllegroRozlacz.js do interfejsu Tampermonkey i włączam rozszerzenie, po czym odświeżam stronę. Powinien pojawić się guzik na ekranie wyszukiwania ofert. Po jego kliknięciu jest duża szansa na bycie zablokowanym, co można zobaczyć w konsoli przeglądarki (guzik F12 lub Ctrl+Shift+I, zakładka konsola).
Wrzuciłem nową wersję V2 dla Tampermonkey, poszukuję chętnych testerów, u mnie działa całkiem dobrze nawet na 4-5 stronach bez blokad
https://github.com/picakia/allegro-rozlacz-oferty/blob/master/AllegroRozlaczV2.js
Planuję dalszy rozwój w najbliższych dniach i jak będzie dobrze się sprawdzać to pokombinuję z wtyczką
rozumiem, że dalej na Firefox? Bo u mnie na Chrome nadal brak reakcji
Sprawdziłem u siebie na chrome i działa bez problemu, zobacz czy w konsoli chrome jest jakiś błąd i czy tampermonkey wyświetla jedyneczkę jak jesteś na wyszukiwarce
Miałem wyłączony tryb developera. Dzięki, jesteś wielki. Będę testował. Jak będą jakieś problemy będę informował
Miałem ostatnio kilka niezrozumiałych zacięć. Np. na tym wyszukiwaniu zawiesza na 92 procentach choć ofert nie ma dużo.
https://allegro.pl/kategoria/gry-na-konsole-microsoft-xbox-series-x-s-314805?order=p&offerTypeBuyNow...
@ErFill Hej, oni blokują konto Allegro czy IP? Testować trzeba w trybie Incognito?
To blokada na konkretną kombinację przeglądarka/IP, wszystko jest tymczasowe, w najgorszym wypadku trzeba poczekać kilka minut, ale zwykle wystarczy rozwiązać captcha i tyle. Raczej nie ma czym się przejmować, skrypt robi dokładnie to o co prosi allegro, tylko trochę szybciej 😏
@ErFill Działa w porządku. Zrobiłem test na 10 stronach i wykobził się na ósmej dopiero (przy 71%). Tzn. zatrzymał się beż żadnego błędu. 🙂
Firefox, Violent Monkey.
Błędy są widoczne w konsoli przeglądarki, jeszcze nie zdążyłem zrobić wyświetlenia na stronie. Możecie wrzucać mi błędy tutaj:
https://github.com/picakia/allegro-rozlacz-oferty/issues/new/choose
Zrobiłem ładny szablon krok po kroku co pomoże mi znaleźć rozwiązanie.
Przed zrobieniem issue sprawdźcie, czy macie najnowszy kod, aktualizuję co 1-2 dni i może problem już został rozwiązany, bo sam wiele znajduję.
@export-z-polski - sprawdziłem ten link i u mnie działa dobrze, sprawdź czy masz najnowszy kod i jak dalej jest problem to napisz mi issue na github, bo tu na forum ciężej jest kontynuować wątki.
Jeszcze rano przeglądałem normalnie, ale chyba zablokowali w międzyczasie
"Allegro szanuje swoich klientów"... ? żartujesz sobie? Ponad 1600 postów o głupocie, którą wprowadzili z łączeniem ofert i kompletnym wywaleniem do góry kołami użyteczności serwisu, psuciem ludzkiej wieloletniej pracy - tak, tak, ludzie wiele lat pracowali na swoje sklepy w tym portalu - a Ty piszesz o "szacunku" Allegro dla klientów...
A kolega ogarnia co to sarkazm?
Wpisuje tą fraze na Androidzie i nie szuka
Niestety nie można normalnie przeglądać ofert na allegro
Bardzo dużo ofert w ogóle sie nie wyswietla
niestety to jest koniec allegro....
byłem tu ponad 20 lat....
szkoda
no nic zostaje portal na e
S