anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak opcji rozłącz te same oferty.

renata86aa
#9 Pomysłodawca#

Przed chwilą po wpisaniu jakiekolwiek frazy zauważyłem, że wyszukiwanie działa jedynie dla produktów a nie ofert. Nie mam opcji rozłączenia produktu. 

Czy to jakiaś zmiana czy błąd ? @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
1 966 ODPOWIEDZI 1 966

mclord1123
#1 Nowicjusz#

Łączenie ofert... Po co to komu? Powinna być możliwość wyłączenia tego czegoś.

Po zmianach 1.10.2024 nie korzystam z opcji licytacji (a licytowałem dużo) bo po prostu się nie da.

Korzystam z aplikacji mobilnej

Po ustawieniu opcji "czas do końca - najkrótszy" praktycznie nic się nie zmienia a oferty są pomieszane 

Dopóki nie kliknę w ofertę nie mam podglądu ile osób bierze udział w licytacji 

Od 16 dni nie korzystam z opcji licytacji bo jest to po prostu zbyt irytujące i z pewnością takich osób jak ja jest zdecydowanie więcej 

Jest jakaś możliwość obejścia tych ustawień? 

oznacz moderatorów

Client:35386082
#9 Pomysłodawca#

Drogie Allegro, poprawcie te porównywarkę. Szukam czegoś i dostaję zestaw aukcji pogrupowanych, tu 10, tam 5, dalej 15, mogę se każdą grupe 'porównać'. Tylko tam gdzie jest napisane , że jest 10 do porównania to wyświetla 19 aukcji, a jak wybiorę grupę z 15 to są 3. To ile jest w końcu tych aukcji?
A i te grupy 10, 5 i 15 to jest dokładnie ten sam produkt. Więc raczej powinien być jako jedna pozycja do porównania, po co 3??

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@Client:35386082 taki był zamysł i tak to powinno wyglądać, ale sprzedawcy bardziej zaradni i kombinują, żeby nie wpaść do jednego kotła 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów

maxlukasz
#9 Pomysłodawca#

oto na co allegro pozwala:

https://allegro.pl/oferta/dewalt-tarcza-do-szlifowania-betonu-125mm-dt3797-16647335118

aukcje od "sdfskf" i tym podobnych, które są klonami aukcji naszych polskich sprzedawców... 

teraz najlepsze! wejdź w "Wszystkie przedmioty sprzedającego" i tam NIE MA NIC!

a wejdziesz w "Sklep sprzedającego" i tam jest mnóstwo sklonowanych aukcji. 

jak taki "gigant" allegro nie umie sobie poradzić z takim czymś to ja totalnie straciłem zaufanie do tej strony. 

EDIT: na chrome jak wejdziesz we wszystkie przedmioty to wyświetla normalnie a jak na edge wejdziesz to nie ma nic.... o co tu chodzi...

edge:

maxlukasz_0-1729148645865.png

chrome:

maxlukasz_1-1729148676163.png

i wszystkie aukcje "kradzione" zdjęcia z opisami, w tym również moje... 

ALLEGRO! ogarnijcie się!!!

oznacz moderatorów

Cmyk69
#9 Pomysłodawca#

chyba chodzi o to, że jak przeszukujesz allegro będąc zalogowanym na koncie firmowym to dostaje się inne wyniki niż będąc na koncie prywatnym lub bez logowania. Jakiś czas temu to zaobserwowałem. Nie wiem po jakiego wała tak kombinują. Klonują wszystkie rozwiązania z ama_zon, które są w tamtym serwisie najbardziej znienawidzone, a pozbywają się tego, dzięki czemu z tamtym serwisem tak łatwo wygrywali. Po co?

oznacz moderatorów

maxlukasz
#9 Pomysłodawca#

no ok, to rozumiem, konto firmowe widzi inne aukcje...

Ale w takim razie jak wytłumaczyć że ten sprzedawca wszystkie aukcje ma sklonowane od innych w całości razem ze zdjęciami i opisem tylko cena się różni..

Nie wystawia fv i wysyłka z Wielkiej Brytanii. jak to jest że ma tam również moje aukcje jeden do jeden sklonowane ode mnie, zgłaszam to do allegro ale nic to nie daje. 

oznacz moderatorów

serwis-texas
#21 Demiurg#

@maxlukasz 

No ale co tu tłumaczyć. Jak podpinasz się pod produkt to możesz pobrać zdjęcia i treść oferty.

https://allegro.pl/dla-sprzedajacych/skorzystaj-z-mozliwosci-dodania-zdjec-i-opisow-produktow-z-kata...

Nie wiedziałeś o tym?

oznacz moderatorów

maxlukasz
#9 Pomysłodawca#

wiem że zdjęcia z produktu można wziąć ale że opis dokładnie jeden do jeden można wstawiać to już nie.

Teraz jak wejdziesz do niego i do mnie to wszystko wygląda identycznie. nawet własne swoje teksty jakie mam dodane są tak samo wstawione... 

oznacz moderatorów

serwis-texas
#21 Demiurg#

@maxlukasz 

To taki pro-tip. Jak tworzysz produkt to w opisie wypisujesz totalne bzdury. Wystawiasz ofertę. Edytujesz ofertę na prawidłowy opis 🙂

oznacz moderatorów

AkcesoriaIT
#10 Popularyzator#

Już wcześniej zauważyłem to co piszą @Cmyk69 i @maxlukasz, czyli jak dodajesz produkt do katalogu i robisz to tak jak byś wystawiał zwykłą ofertę to, a w zasadzie nie da się inaczej, niemniej wpisywałem minimum danych i zdjęcie z neta a nie swoje, żeby właśnie nie widzieć że chińczyk sprzedaje tylko to co ja mam 😉
@serwis-texas Jednak Twój pomysł jest lepszy 😁

oznacz moderatorów

Cmyk69
#9 Pomysłodawca#

widziałem podobne "chińskie klony" na swoich produktach, i to takich, których nie da się nigdzie indziej zdobyć -sami je wytwarzamy wg. własnych projektów. Wtedy chińczyk(?) zawyżał cenę kilkukrotnie i ustawiał dłuższy czas dostawy. Jego konto miało w ten sposób pokopiowane dziesiątki tysięcy aukcji różnych innych sklepów. Prawdopodobnie te konta działają na zasadzie automatycznego zamawiania tego towaru u "pierwotnego sprzedawcy" z wysyłką do klienta końcowego -taki ala dropship wewnątrz jednego serwisu... teraz z katalogiem będzie pewnie tego się namnażać, a nie, czekaj, przecież katalog powstał po to, aby ułatwić kupującym przeglądanie ofert. Pogubiłem się. 

oznacz moderatorów

maxlukasz
#9 Pomysłodawca#

nie do końca, ponieważ w tym wypadku ten klon zaniża ceny, każda aukcja jest skopiowana a cena mocno zaniżona więc w sumie jestem ciekawy co się stanie jak tam kupię coś w zaniżonej cenie na tak jakby swojej sklonowanej aukcji...

oznacz moderatorów

Horsowaty
#7 Wielbiciel#

Bez zgody właściciela zdjęcia nie można go "wziąć". Prawo krajowe stoi wyżej niż regulamin allegro.

oznacz moderatorów

toMCioPP
#12 Orędownik#

A ja przeszedłem do oIx i mam spokój. Raczej śmiać mnie się chce, jak czytam te ostatnie płomienie nadziei, że coś w allegro jeszcze na lepsze się zmieni. 

oznacz moderatorów

dorothy2
#10 Popularyzator#

Zaraz zmoderują, bo nazwa konkurencji 😉
Ja natomiast przeszedłem na e*** i bardzo mi się podoba. No i jest taniej :] właściwie to mogę podziękować Allegro, bez ich zmian bym tego nie odkrył 😉 I dodatkowo mają fajne promocje obecnie :]

oznacz moderatorów

Cmyk69
#9 Pomysłodawca#

wielu tutaj tak pisało, że przechodzi na e***, ale ja w swoich sklepach na portalu e*** (gdzie mam sklonowane wszystkie aukcje) nie widzę absolutnie żadnego wzrostu sprzedaży, wręcz bym powiedział, że od czasu jak wszedł katalog allegro to sprzedaję tam nawet jeszcze mniej. Co się więc dziwić, że allegro wprowadza tak poronione rozwiązania, skoro konkurencja nie istnieje... mogą więc psuć własny serwis do woli...

oznacz moderatorów

Arkadia_OK
#11 Animator#

@Cmyk69  Z tego co ja widzę, to e/b/a/y w Polsce nie za bardzo "istnieje". Natomiast co innego a/m/a/z/o/n czy a/l/i/e/x/p/r/e/s/s.
Pomimo dużej niechęci do obu tym portali na A... teraz mam z nimi coraz lepsze doświadczenia  i przez ostatnie dwa miesiące więcej kupuję tam (łącznie) niż tutaj...

oznacz moderatorów

Czah-nik
#12 Orędownik#

e/b/a/y ma to do siebie, że nie trzeba używać polskiej wersji, to samo z a/m/a. Często dostawa kosztuje grosze i tak, a ceny lepsze niż na allegro. Jest dużo mniejszych sklepów (ostatnio wszedł na nasz rynek cool ///  shop)

oznacz moderatorów

maztom80
#2 Obserwator#

Witam. Od jakiegoś czasu nie mogę już w prosty sposób wyszukiwać na Allegro. Gdy wyszukuję jakiś produkt, to pokazuje mi się krótka lista produktów i przycisk pokazujący ileś tam ofert. Ciężko się szuka w taki sposób. Czy można to jakoś wyłączyć? 

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

można

oznacz moderatorów