anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak opcji rozłącz te same oferty.

renata86aa
#9 Pomysłodawca#

Przed chwilą po wpisaniu jakiekolwiek frazy zauważyłem, że wyszukiwanie działa jedynie dla produktów a nie ofert. Nie mam opcji rozłączenia produktu. 

Czy to jakiaś zmiana czy błąd ? @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
1 968 ODPOWIEDZI 1 968

merkuriusz77
#9 Pomysłodawca#

@Elektron5 

Oczywiście masz rację w tych wyliczeniach - skoro aplikacja przez ileś tam lat działała poprawnie i dostawała dobre noty, to nie jest możliwe, żeby średnia drgnęła - ale to z uwagi na proporcje czasowe; inaczej to jednak wgląda dla analityka, który sprawdza wykresy z ostatnich miesięcy i porównuje z tym, co było wcześniej: bo wtedy, tak sądzę, zobaczy krzywe, które spadają na mordkę, pyszczek i ryjek - w dół; i to może coś dla nich znaczyć, mimo wszystko. No a poza tym - czemu im troszkę nie przywalić, skoro można? 😁

Szczerze mówiąc ja nie wierzę w ogóle w tę ich obojętność, mamtowdupctwo, w 6 milionów transakcji więcej rocznie itd. Myślę że częstują nas po prostu danymi, które są raczej jakimś postulatem - tak to miało wyglądać - i tak pewnie wyglądało - na papierze; dziura zrobiła się między ideą a jej realizacją - jedna rzecz coś zaplanować, inna - plan wykonać; w planach pewnie faktycznie mieliśmy znajdować rzeczy szybciej - "po co przeglądać setki kopii tego samego produktu? - scalmy to, klient łatwiej znajdzie to, czego szuka; zróbmy algorytm podający mu jak na tacy najlepszą ofertę - będzie się cieszył; dodatkowo - algorytm pozwoli nam lepiej kontrolować zachowania konsumenckie - super". To na papierze. I możliwe że "na papierze" znalazło się to lata temu (pewnie gdy zaczęli ujednolicać wygląd miniaturek i narzucać białe tło, już mieli to w planach). 

No tak. Ale żeby to działało trzeba mieć idealnie dopracowany katalog, a nie wysypisko śmieci; i wyszukiwarkę, która daje precyzyjne wyniki. A wszedł im syf. Naprawdę sądzicie, że im w tej chwili sprzedaż rośnie? - gdy nie można znaleźć części do komputerów, do AGD, rzeczy kolekcjonerskich, części samochodowych, książek - itd. itd. itd?? Wątpię. Z +(plus) 6 milionów wyjdzie im w końcu - (minus) 6 milionów. No i utrata wizerunku. No i odpływ klientów. 

Gdyby ktoś był tam rozsądny, to by się na tą chwilę wycofał - i poświęcił kolejne, powiedzmy, 2 lata na zrobienie tego katalogu i pracę nad projektem; ale bez "twardych" danych - to znaczy konkretnych strat w jakimś szerszym odcinku czasu - oczywiście takiej decyzji nie podejmą; raczej będą teraz panicznie sztukować, łatać, lepić to łajno - a po drodze - jak sam napisałeś: stracą połowę klientów.  

Ale to takie moje spekulacje 🤔

oznacz moderatorów

dorothy2
#10 Popularyzator#

No ale jak coś takiego może kiedykolwiek dobrze zadziałać, jak szukam wg ceny od najtańszej a tam mam jako pierwszy produkt z d***, znaczy nie wiem skąd - cena randomowa, po prostu oferta promowana, bo ktoś zapłacił. To nigdy nie zadziała. Zawsze będę musiał wejść w produkty, uszeregować sobie je ponownie wg ceny i ponownie przejrzeć listę. I tak na podstronie Z KAŻDYM produktem. I jeszcze te durne wypowiedzi, że najbardziej optymalny mi wyświetlają - oczywiście Allegro wie lepiej, że mam kupić 5 czy 10% drożej, bo optymalny to znaczy wysłany w 12 godzin zamiast w 24, od sprzedawcy który ma 99,7% pozytywów zamiast 99,4% i który oferuje 15 opcji przesyłki zamiast 10... jakby naprawdę takie rzeczy robiły mi jakąkolwiek różnicę (a kilka złotych w kieszeni robi, i owszem). Skoro już muszą wciskać mi do gardła oferty promowane czy "optymalne", to niech przynajmniej pozwolą rozłączyć te oferty, żebym mógł posortować raz a nie -dziesiąt razy! No tak zakupów to ja nie zamierzam robić, bo szkoda mojego czasu.

oznacz moderatorów

Elektron5
#9 Pomysłodawca#

Po swoich ofertach widzę, że niekoniecznie jest to oferta promowana. Zdarza się że moja mimo wyższej ceny jest na froncie, więc nie tylko promowanie jest brane pod uwagę, więc tutaj muszę postawić mały plusik. Gwarancja, opinie też powinny być kryterium i z tego wynika że chyba jest. Ewentualnie druga opcja total przypadek, ale nie sądzę. Aaa i mam 1 kuriera XD.

Powinni jeśli zostawią ten bajzel zrobić jedno, przywrócić zapamiętywanie ulubionego sortowania. Teraz trefność i tak nie ma większego sensu przy jakichś top ofertach i innych duperelach. Zmniejszyłoby to ilość kliknięć znacząco, ale czy ktoś tam o tym myśli. Chyba nie, skoro wprowadzili takie coś gdy katalog to jedno wysypisko. 

oznacz moderatorów

dorothy2
#10 Popularyzator#

Jeżeli zostawią ten bajzel, to w sumie jest mi wszystko jedno co zrobią - już kupuję w innym miejscu 🙂 Mogę tu ewentualnie wrócić tylko jeśli wróci opcja rozłączania ofert, a co się zobaczyło (np. to że gdzie indziej jest taniej), to się nie odzobaczy nawet wtedy 😉

oznacz moderatorów

Autozaslony
#12 Orędownik#

Podsumowując ostatnie działania allegro ciśnie się na usta Mark Twain.

"Żadna ilość dowodów nie przekona  i d i o t y."

oznacz moderatorów

arti-g007
#3 Debiutant#

Zmiana pozbawiona całkowicie sensu. Robi się burdel, a wyszukiwarka traci swoją funkcję. Jeśli chce ktoś korzystać z grupowania to zostawcie przycisk "pokaż zgrupowane", ale nie narzucajcie tego wszystkim. Grupowanie tylko utrudnia poszukiwania, trzeba rozwijać wszystkie grupy po kolei. 

Znikła też opcja wyszukaj w opisie. Nie wiem teraz czy wyszukuje tylko tytuły, czy w opisach, nie mam możliwości przełączania tego. 

Nie psujcie tego co było dobre i można było stawiać jako wzór w porównaniu do totalnie upośledzonych wyszukiwarek innych portali zakupowych. Zmiany są frustrujące, bo gdy normalnie przeszukuję Allegro kilka godzin, to teraz wydłuża się ten czas do kilkunastu, robi się burdel, zaczynam się gubić.

Domyślam się, że Allegro ma gdzieś mój post jak i wszystkich innych. Wprowadzenie takich zmian oznacza tylko, że Allegro traktuje użytkowników jak bezmózgów gotowych kupować pierwsze co podsuną, stosując kombinacje by nie można było łatwo wyszukiwać najlepszej oferty. Dlatego popieram skargę do UOKIK. Chcę też zwrócić uwagę, że kupują tu oprócz konsumentów też firmy, które będą musiały ocenić czy warto jest robić zakupy na Allegro, gdy wydłuża się czas poszukiwania odpowiednich ofert.

oznacz moderatorów

AGD-SERVICE
#13 Ambasador#

96 stron z odpowiedziami w tym wątku.

Czy ktoś z Allegro weźmie to pod uwagę?

@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

Czy to będzie nadal ignorowanie problemu - bo to jest problem, jak widać - a nie ułatwienie.

oznacz moderatorów

kontrovers
#7 Wielbiciel#

Nie da się ukryć lipa z wyszukiwaniem jest, nic nowego od poprzedników nie napiszę. Jedyne moje logowanie na serwisie sprowadza się do podpatrzenia w moich zakupach tego co kupowałem kiedyś i szukania tego gdzie indziej.  

Oby platforma E-r-l-i się rozwijała jak najszybciej, 3mam za to kciuki. Na chwilę obecną niestety dużo rzeczy tam się znaleźć nie da.

No a allegro cóż, wypięło się na mnie to ja wypinam się na nie.

oznacz moderatorów

Client:87296636
#12 Orędownik#

@kontrovers Tam gdzie piszesz w E  maja kwadracik : szukaj takze  w opisach, ja juz praktycznie tu nie kupuje ....z 20k/mc zeszlo do 2k ..i wkrotce zero ...obecnie resztki z ulubionych. 

256-bit limit
oznacz moderatorów

zkruza1962
#7 Wielbiciel#

Jak wyłączyć porównywanie ofert?

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @zkruza1962. Nie ma możliwości wyłączenia widoku produktowego listy ofert. Nadal możesz przejrzeć wszystkie oferty danego produktu - właśnie przez skorzystanie z opcji ''porównaj X ofert''. 

Marysia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Rafiusz
#9 Pomysłodawca#

Ale wiecie, że znalezienie czegokolwiek graniczy z cudem? A wiecie, że sortowanie też wam nie działa i wprowadza użytkowników w błąd? 

oznacz moderatorów

Lord_Greg
#11 Animator#

Moderatorka nie odpowie Ci na to, więc ja spróbuję — tak, wiedzą. 😉

leszek_bodio
#7 Wielbiciel#

Odpuść sobie Kolego, rozmawiasz z automatem. Musisz poszukać w sieci programu, który pokaże oferty z Allegro bez ich grupowania. Na razie nic konkretnego nie widzę, ale jeżeli coś trafię to dam znać. Pozdrawiam wszystkich

oznacz moderatorów

dorothy2
#10 Popularyzator#

Skrypt np. na Tampermonkey podobno to potrafi, ktoś gdzieś podawał, jeszcze nie próbowałem ale spróbuję. No tylko że nie po to by coś tu nadal kupować 😄 (po co? po co mam wspierać takiego monopolistę który ma gdzieś uwagi użytkowników i kombinuje jak więcej zarobić? bo tylko po to są te zmiany), co najwyżej po to, by znaleźć coś, a potem sklep sprzedającego poza tym portalem 😉

oznacz moderatorów

Lord_Greg
#11 Animator#

W ten sam sposób ostatnio kupiłem sobie mechanizm do zegara (taki tani kwarcowy) — najpierw poszukałem na Allegro, rozłączając skryptem oferty, a później kupiłem poza Allegro taniej. 🙂

Nie dajcie się nabijać w butelkę. W sklepach sprzedawców poza Allegro jest taniej, bo tu sobie zawsze cena jest podbita o ogromną prowizję.

bodziobodzio4738
#11 Animator#

Dokładnie ! Kompletując ostatnio nowy zestaw audio, większość elementów zamówiłem prosto ze sklepów, bez pośrednika którym jest allegro i sumarycznie na prawdę sporo taniej. Wcześniej ten serwis oferował chociaż łatwe wyszukanie, obecnie szkoda mi najzwyczajniej czasu na poszukiwania zaginionej arki w tym ś-mietniku z x ofert rzecz jasna dla mojej wygody. Przed "super zmianami" nie myślałem o szukaniu gdzie indziej a obecnie alle jest ostatnim miejscem gdzie szukam czegoś z konkretnymi parametrami. Satysfakcja jest, kasa zaoszczędzona i nerwy oszczędzone, same plusy.

oznacz moderatorów

maxlukasz
#9 Pomysłodawca#

dokładnie tak, wcześniej nie szukałem gdzie indziej, było mi wygodnie i całe zakupy robiłem na allegro, teraz omijam łukiem bo nie można nic w łatwy sposób znaleźć, a przez to jak jesteśmy traktowani czyli nasze zdanie jest tam gdzie światło nie dochodzi, to zakupy robię w sklepach sprzedawców i to taniej. Szerokim łukiem już omijam kilka sklepów np. media expert który atakuje debilnymi reklamami z taką częstotliwością, że można zwymiotować. Nie mam zamiaru dać im zarobić bo wykupią jeszcze więcej reklam... Teraz nie chce dawać zarabiać allegro bo jak wpiszę coś np. w google to wszędzie są ich reklamy z tak dużą częstotliwością, że ciężko znaleźć coś innego. Nie możemy dopuścić do monopolu kilku firm. 

oznacz moderatorów

Darios18
#2 Obserwator#

Zgadzam się, należy przywrócić opcję przycisku połącz/rozłącz oferty.

Korzystam z Allegro od 20 lat i obecnie mam dość. 

oznacz moderatorów

piwko12
#9 Pomysłodawca#

u mnie już te skrypty przestały działać. zresztą ręczne wpisanie również nie działa

oznacz moderatorów