anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak opcji rozłącz te same oferty.

renata86aa
#9 Pomysłodawca#

Przed chwilą po wpisaniu jakiekolwiek frazy zauważyłem, że wyszukiwanie działa jedynie dla produktów a nie ofert. Nie mam opcji rozłączenia produktu. 

Czy to jakiaś zmiana czy błąd ? @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
2 144 ODPOWIEDZI 2 144

Grzesiekj23
#9 Pomysłodawca#

Na Google Play, kiedy oceny zaczęły pikować w dół, nagle zaczęły pojawiać się grupy pozytywnych ocen z kont botów albo trolli bo same treści komentarzy były podejrzanie nielogiczne, powtarzające się albo krótkie. Myślę, ze Alle... mogło maczać w tym palce, dlatego jeszcze ta ocena jest taka wysoka. Obserwuję to od kilku tygodni i dziennie ubywa około 100 ocen z 5 gwiazdek i trafia to do 1 gwiazdki. Trend jest ewidentny, chociaż fałszowany.

oznacz moderatorów

maxlukasz
#9 Pomysłodawca#

tak dla przykładu mapy google:

maxlukasz_0-1730799895110.png

jedna "dobra" zmiana głosu lektora i taki odzew użytkowników. 

i to google sobie z tym poradzić nie mogło a allegro mogło? 

myślę, że ludzie są po prostu nie świadomi, reklamy są wszędzie w ogromnej ilości,

a na allegro połapać się nie idzie bo co chwilę podsuwane są "top oferta" itp. które są dobre dla allegro a nie dla kupującego 

oznacz moderatorów

Grzesiekj23
#9 Pomysłodawca#

Racja. Większość nawet nie zauważy, że zostali obrabowani przez Allegro. Przyjdzie to z czasem jak okaże się, że nagle z kieszeni ubyło 30% więcej siana na zakupy.

Za to E R L I pięknie nam rośnie w siłę. All... lepszego prezentu na ostatni kwartał nie mogło zrobić konkurencji 😎

oznacz moderatorów

piwko12
#9 Pomysłodawca#

Giełda „zagłosowała” podobnie jak użytkownicy w Google play, spade z prawie 36 zł do już 29 zł, a tu raczej nie pokombinują.

oznacz moderatorów

Rafiusz
#9 Pomysłodawca#

Hmm i już codziennego emaila z ulubionymi "nowymi" ofertami też nie wysyłają? Ja dzisiaj nie dostałem 😕

oznacz moderatorów

Lord_Greg
#11 Animator#

U mnie jeszcze przychodzą obserwowane, ale mniej jest ofert. Pewnie przestają niektórzy sprzedawać. Dziwne.

123kamyk
#8 Zapaleniec#

A widzę, że ostatnio jakoś wprowadzili promocję na tańszy Smart (39,99 zł) i darmowe wysyłki do automatów już od 30 zł mając Smarta (bodajże do 2 grudnia), chyba jednak widzą, że sprzedaż spada i tym chcą jakoś zachęcić do dalszych zakupów.. tylko że prawdziwego powodu spadku sprzedaży nie chcą zauważyć mimo tylu postów w tym temacie tutaj..

oznacz moderatorów

Widmo11
#8 Zapaleniec#

Takie bicie głową w mur przez nas .. nawet nie raczą się wypowiedzieć w takim wątku .. nie wiem kto u nich strategie biznesowe układa ale coś tu nie pykło 🙂 .. mam wrażenie ze teraz jesteśmy na etapie przedszkola i kuoy w gaciach i ktoś myśli ze bez działania ta kupa sama zniknie .. a niestety ktoś teraz musi ręce w to **piiip**o włożyć i to posprzątać. 😛

oznacz moderatorów

Grzesiekj23
#9 Pomysłodawca#

Do 1 października jakoś mi jeszcze zależało żeby Allegro się otrząsnęło. Teraz mam na to totalnie wywalone. Przeniosłem się na E R L I z zakupami. W dzisiejszych czasach kto stoi w miejscu, ten się cofa, dlatego nie będę namawiał, groził, prosił o cofnięcie zmian. Swoją opinię wyraziłem, allegro ma ją w dupie to ja mam tam allegro. Nie wiem jak będzie za parę lat. Czy owczy pęd utrzyma jeszcze tego kolosa. Jedyne czego szkoda to to, że szaleniec u władzy może rozłożyć firmę z taką historią, niszczyć jej reputację bo liczy się kasa, a nie ludzie.

oznacz moderatorów

dorothy2
#11 Animator#

@Grzesiekj23  napisał(a):

Do 1 października jakoś mi jeszcze zależało żeby Allegro się otrząsnęło. Teraz mam na to totalnie wywalone. Przeniosłem się na E R L I z zakupami. W dzisiejszych czasach kto stoi w miejscu, ten się cofa, dlatego nie będę namawiał, groził, prosił o cofnięcie zmian. Swoją opinię wyraziłem, allegro ma ją w dupie to ja mam tam allegro.

Mam takie samo zdanie. Utrudnili mi zakupy, to nie będę tu ich wcale robić. Trzeba się otrząsnąć i kupować gdzie indziej, na szczęście jest gdzie (gdziekolwiek byłoby lepiej). A na e*** jest naprawdę w porządku.

oznacz moderatorów

bethke
#10 Popularyzator#

@dorothy2 , @Grzesiekj23   Też się przenoszę z zakupami na   e. r. l.  i.  Definitywnie!  Swoją sprzedaż zaś dywersyfikuję - czas pokaże, która platforma wygra. Arogancja, buta i pycha prezesostwa, jak i rżnięcie głupa przez sprzedajnych pracowników wywołują u mnie odruchy wymiotne.  Sztandarowym przykładem takiej arogancji jest np. wprowadzenie "sales center", a konkretnie o nazwę mi chodzi. Panie i panowie, kręcący tym bu*delem, jesteśmy w Polsce! Spokojnie znalazłaby się na wasz "sales center" - polska nazwa, np. "Zarządzanie sprzedażą".

Dość mam tej platformy! Roy Perticucci otoczył się wiernymi pieskami u nogi i zrobił sobie z allegro swój prywatny folwark!

oznacz moderatorów

piwko12
#9 Pomysłodawca#

Z tego co wiem to jeszcze pomagają w przenosinach, i pomagają w obniżeniu cen o 4% vs na A i ten sam login to kwestia czasu jak zabiorą im i sprzedających i kupujących. W sumie fajnie, że są firmy w których góra myśli i umie wykorzystać okazje rynkowe.

oznacz moderatorów

dorothy2
#11 Animator#

@Widmo11  napisał(a):

Takie bicie głową w mur przez nas .. nawet nie raczą się wypowiedzieć w takim wątku .. 

Ale po co mają cokolwiek pisać, no pomyśl? Przecież moderatorzy, choćby się i z nami zgadzali, nie mogą tego napisać, też bym przecież nie napisał czegoś przeciwko firmie w której pracuję. A jak mają nam wciskać że jest pięknie i wkrótce się przyzwyczaimy, to lepiej niech już nic nie piszą tak jak teraz. Z resztą przecież moderatorzy to tylko pionki i nie oni decydują.

oznacz moderatorów

altsystem
#7 Wielbiciel#

Tragedia, ja sobie radzę za pomocą wyszukiwarki google, która jak na razie dobrze omija utrudnienia allegro - przeszukuje opisy bez problemu. Z jednej strony może i dobry ruch allegro przynajmniej ich konkurencję zaczął człowiek doceniać. Czas realizacji przesyłek do paczkomatów jest już na akceptowalnym poziomie. Pewnie jak powstanie więcej magazynów w Polsce to czas realizacji z 3 skróci się do 1 dnia. 

Jak na razie widzę upadek Allegro, pogrążyli się tym czym się wyróżniali wśród innych tego typu portali.

oznacz moderatorów

ziolowastrefa_pl
#8 Zapaleniec#

W sumie już bywa, że jest prawie w 1 dzień. Wczoraj wieczór  zamówiłem ryżowar, a jutro mam dostawę do paczkomatu

oznacz moderatorów

adi_tychy
#9 Pomysłodawca#

Ja się wstrzymuję z zakupami na allegro jak nie przymierzając nałogowy alkoholik na dobrym detoksie.

Co miesiąc  robiłem tutaj kilkanaście/kilkadziesiąt zakupów. Nawet jeśli było drożej - t o z przyzwyczajenia i tak kupowałem na allegro.

Obecnie po zmianach allegro  podniosło tak mi jak i pozostałym ciśnienie, tak mnie wkur....o, że trwam w BOJKOCIE. 

Arogancja, chamstwo i buta tej platformy zasługuje na KARĘ. Zero wyciągania wniosków, zero dialogu z kupującymi/sprzedającymi. Widząc publikowane stronę wcześniej wykresy spadkowe sprzedaży mam nadzieję, że i ja choć trochę przyczyniłem się do tych spadków.

Amen.

oznacz moderatorów

dorothy2
#11 Animator#

@adi_tychy  napisał(a):

Co miesiąc  robiłem tutaj kilkanaście/kilkadziesiąt zakupów. Nawet jeśli było drożej - t o z przyzwyczajenia i tak kupowałem na allegro.

Obecnie po zmianach allegro  podniosło tak mi jak i pozostałym ciśnienie, tak mnie wkur....o, że trwam w BOJKOCIE. 

Ja tak samo (tzn. ja nie kupowałem tu nawet jeśli było drożej, bo mi się wydawało, że zawsze tu jest najtaniej, często sprawdzałem w innych miejscach i zawsze tu wypadało najkorzystniej, więc z czasem przestałem sprawdzać, a okazuje się, że był to błąd i akurat przekonanie się o tym to ta dobra strona całej sytuacji).
Ja to się czuję jakbym dostał od platformy z liścia w twarz za to że u nich kupuję: kupowałem bo mogłem najtaniej no to *plask* już nie będziesz, chyba że poświęcisz godziny na znalezienie najtańszych ofert... Oj, tak nadszarpnięte (co ja mówię, raczej zrujnowane) zaufanie byłoby im trudno odbudować u mnie nawet gdyby zmiany zostały cofnięte 🙂 Po prostu jak gdzieś na mnie plują, to odchodzę, a nie jeszcze za to płacę.

oznacz moderatorów

Client:55896356
#7 Wielbiciel#

Zalogowałem się tutaj tylko po to żeby to napisać.

TO JEST DRAMAT co zrobiliście z tym portalem.
Znalezienie np. zestawu rozrządu do danego silnika to jest nie śmieszny żart.

Tak jak kiedyś uwielbiałem allegro - tak teraz ograniczam kupowanie na tym porypanym portalu.

oznacz moderatorów

W-Adrian-W
#8 Zapaleniec#

Jak wyłączyć grupowanie ofert, nie da się nic znaleźć chyba że z pomocą google które poda linka do aukcji....

oznacz moderatorów

bodziobodzio4738
#11 Animator#

Nie da się, wg "ekspertów" z allegro to wszystko to dla "naszego dobra" dzięki czemu szybciej znajdujemy to czego szukamy. Uwierz mi że zmiana portalu zakupowego na inny to najlepsze rozwiązanie. Obecnie E- R- L- I fajnie się rozwija, sporo rzeczy znajdziesz też w sklepach firmowych samych sprzedawców i to najczęściej taniej.

oznacz moderatorów