anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak opcji rozłącz te same oferty.

renata86aa
#9 Pomysłodawca#

Przed chwilą po wpisaniu jakiekolwiek frazy zauważyłem, że wyszukiwanie działa jedynie dla produktów a nie ofert. Nie mam opcji rozłączenia produktu. 

Czy to jakiaś zmiana czy błąd ? @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
2 027 ODPOWIEDZI 2 027

Glabro
#1 Nowicjusz#

Wlasnie po latach po raz pierwszy wystawilem cos na Allegro. Wczesniej po zmianach bylo to Allegro lokalnie i myslalem ze jako konsument nie mam mozliwosci ale w koncu sie udalo przez www. Wada Allegro lokalnie jest ze ten nie udostepnia platnosci Allegro Pay i rat. Wystawilem wiec na Allegro i co? Nigdzie nie ma oferty, wlaczylem wiec jakies podstawowe promowanie za 2zl dziennie i co i wciaz nie ma. Dopiero wtedy uswiadomilem sobie, ze to sie grupuje. Ogolnie grupowanie istnialo juz dlugi czas w sensie, ze bylo porownanie do tych samych produktow ale teraz mojego produktu praktycznie nie widac pomimo ze jest najtanszy. Duzo wiekszy response od ludzi jest z 3literowego portalu na O. Zdejmuje wiec oferte bo to kompletnie nie ma sensu. Bede co najwyzej tylko kupowac ale to jest robienie ludzi w balona i ociera sie o zlozenie spraey do Uokik.

oznacz moderatorów

dorothy2
#10 Popularyzator#

@Glabro  napisał(a):

Bede co najwyzej tylko kupowac ale to jest robienie ludzi w balona

Kupowanie tutaj to teraz też masochizm, właśnie dlatego że najtańszych ofert nie widać (i trzeba się przeklikać co trwa x razy tyle czasu co wcześniej). A jaki baran będzie kupował drożej jak można taniej?
A sprzedawać tutaj to się już dawno nie opłacało ze względu na prowizje już dawno wy...walone w kosmos. I pomyśleć, że niemiecki e**y w Niemczech (gdzie na co dzień mieszkam) jest od jakiegoś 1,5 roku DARMOWY dla prywatnych sprzedawców - wystawiamy za darmo i sprzedajemy bez prowizji! Można? Można. Tak można ludziom ułatwiać ale w Polsce to chyba można tylko pomarzyć 😄

oznacz moderatorów

merkuriusz77
#10 Popularyzator#

Powinniśmy Royowi ufundować jakąś nagrodę – żeby zorganizować taką dezorganizację potrzeba szczególnego talentu – to są po prostu czary! - jak on to pięknie uskutecznił, całkowity nieomal demontaż działającego od lat serwisu...

Roy założył sobie, że:

A. Polscy sprzedawcy są tak głupi, że sami za darmo zrobią im katalog – no bo cóż to za oszczędność dla Allegro! - taka robota za friko, po prostu palce lizać

B. Polscy sprzedawcy są tak rezolutni i odpowiedzialni, że im potem ten katalog uporządkują, uładzą, wyszlifują na błysk (oczywiście też za darmo)

Gdy ktoś myśli, że A (głupota) + B (rezolutność) = BZDURA – nie ma wyczucia psychologicznego; takie połączenie jest jak najbardziej możliwe i występuje w naturze: jest to swoista synteza braku wyobraźni i precyzji działania, zestandaryzowanej dokładności i sztywnej tępoty – to, krótko mówiąc, profil przeciętnego BIUROKRATY; i coś mi mówi, że bezwiednie Roy sądzi, iż wszyscy ludzie zajmujący się handlem na świecie, są ludźmi jego pokroju – tyle że on jest oczywiście od nich wszystkich sprytniejszy.

Biedny Roy! Biedne Allegro!

Okazało się, że Polacy nie są ani tak głupi, żeby z entuzjazmem pracować za ich uśmiech, ani tak świetnie zorganizowani, żeby to, co im przez przypadek wyjdzie, doprowadzić do perfekcji. Jeżeli teraz Allegro zalicza wielkie straty, to dlatego, że najpierw postanowiło robić wielkie oszczędności (naszym kosztem oczywiście).

oznacz moderatorów

Glabro
#1 Nowicjusz#

Ok poszła skarga do UOKiK na uokik@uokik.gov.pl

Bardzo prosze piszcie skargi bo dopiero jak wieksza geupa napisze to coś z tym zrobia. Email przy kawie zajmie Wam z 10min. Dodajcie najlepiej w DW prasa@allegro.pl aby wiedzieli ze latwo sie nie damy

oznacz moderatorów

dorothy2
#10 Popularyzator#

@Glabro  napisał(a):

Bardzo prosze piszcie skargi bo dopiero jak wieksza geupa napisze to coś z tym zrobia. Email przy kawie zajmie Wam z 10min. Dodajcie najlepiej w DW prasa@allegro.pl aby wiedzieli ze latwo sie nie damy

Hmm, tylko właściwie po co mamy tak walczyć o Allegro? Przecież jak mnie gdzieś drzwiami nie chcą (jak teraz na Allegro) to nie wchodzę oknem, po prostu idę gdzie indziej...

oznacz moderatorów

Lord_Greg
#11 Animator#

Co wpisałeś/aś w treści skargi? Nie przeklejaj, tylko jestem ciekaw, czym uzasadniłeś.

szymela54
Maestra

@merkuriusz77  napisał(a):

żeby zorganizować taką dezorganizację potrzeba szczególnego talentu – to są po prostu czary! - jak on to pięknie uskutecznił, całkowity nieomal demontaż działającego od lat serwisu...

To nie czary, nie talent, to... Roy'a i porubstwo!

@merkuriusz77  napisał(a):

Powinniśmy Royowi ufundować jakąś nagrodę

Jestem za, chętnie się dołożę. Proponuję statuetkę "Złoty Phallus Impudicus".

oznacz moderatorów

Lord_Greg
#11 Animator#

Problem Perticucciego jest taki, że to Amerykanin i w mojej opinii nie zna realiów europejskiego internetu i psychologii europejskiego użytkownika (co dopiero, gdy zawęzi się to do konkretnego kraju, np. do Polski). Nie można robić portali, serwisów, witryn takich jak w USA w Europie. To się nigdy tu nie sprawdzi. Począwszy od interfejsów — zachodnie strony mają strasznie te ui/ux rozbałaganione, wszystko porozp... w najdziwniejsze zakamarki strony (chociaż zauważyłem, że to się stopniowo zmienia, patrz: eYab), kiedy te europejskie, w tym polskie, zdają się mieć te interfejsy prostsze, przejrzyste, przemyślane — a skończywszy na podejściu do usera — tam można i czasem trzeba użytkownika za rękę prowadzić i powiedzieć mu co chce kupić, gdzie chce kliknąć. W Polsce/Europie jednak społeczeństwo wydaje mi się bardziej wyedukowane w sferze okołointernetowej, mądrzejsze w wyborach podczas zakupów, trochę bardziej nieufne, bo wiemy, że na każdym kroku ktoś może chcieć nas okantować i zrobić z nas produkt. Nie potrzebujemy prowadzenia za rękę, bo po pierwsze mamy przejrzyste ui/ux, a po drugie mamy zgoła inne (w mojej ocenie inteligentniejsze) podejście do użytkowania internetu, w tym zakupów w sieci.

Reasumując, Perticucci bierze szablon z tego co robił w USA i przekłada go na kolejne projekty, nie widząc tego, że to są całkowicie odmienne rynki i to nie może się udać. Szkoda, że "nasze" Allegro popełniło ten błąd i nikt mądry nie zauważył, że to nie prawa zafunkcjonować, a zyski prawdopodobnie będą krótkotrwałe i nie takie jak Pan Roy obiecał.