anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak opcji rozłącz te same oferty.

renata86aa
#9 Pomysłodawca#

Przed chwilą po wpisaniu jakiekolwiek frazy zauważyłem, że wyszukiwanie działa jedynie dla produktów a nie ofert. Nie mam opcji rozłączenia produktu. 

Czy to jakiaś zmiana czy błąd ? @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
2 011 ODPOWIEDZI 2 011

bethke
#10 Popularyzator#

@dorothy2   Tylko zauważ. Jak długo pojadą na garstce sprzedawców promujących się?

Jeśli cała reszta się wykruszy, bo zbankrutuje lub znajdzie inne kanały sprzedaży, to ci promujący już nie będą mieli potrzeby promowania, bo zostaną sami (hurraa!!). A wtedy allegro będzie musiało podnieść im prowizje i różne opłaty, żeby sobie odbić tych sprzedawców, których stracili.

Sprzedawcy, którzy dziś rządzą, bo się promują, tak naprawdę gryzą się we własny ogon. Przyzwyczajone do dużych pieniędzy pazerne allegro dobije ich obciążeniami.

Ktoś musi na tego POTWORA pracować. Tylko że ten POTWÓR jeszcze tego - w swej arogancji i zadufaniu - nie rozumie.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

2000 wpisów i żadnego wrażenia nie robi na Allegro, nikt nic z Allegro nie napisze, nie wypowie się, możemy "kwiczeć" a oni mają nas w ....

oznacz moderatorów

dorothy2
#10 Popularyzator#

@bethke mam nadzieję, że masz rację.

oznacz moderatorów

Bisthid
#1 Nowicjusz#

Dla mnie jest to padaka co oni zrobili z wymuszeniem łączenia ofert.

Coś.co korzystałem od zawsze czyli sortowanie wg ilości kupionych przedmiotów znikło

Działa to tylko wtedy kiedy rozwinę sobie dany produkt co już mnie spowalnia a potem zmieniać wg trafności na wg popularności u tak za każdym psim razem 

Zostaje zrezygnować z allegro 

oznacz moderatorów

dorothy2
#10 Popularyzator#

@Bisthid  napisał(a):

sortowanie wg ilości kupionych przedmiotów znikło

Działa to tylko wtedy kiedy rozwinę sobie dany produkt co już mnie spowalnia a potem zmieniać wg trafności na wg popularności u tak za każdym psim razem 

To tak jak z sortowaniem po cenie, które wprawdzie nie zniknęło ale po zmianach jest niewiele bardziej użyteczną funkcją i też trzeba by to od nowa robić przy każdym produkcie...

oznacz moderatorów

bmw-84
#7 Wielbiciel#

Czy ktoś już wie może jak wyłączyć te łączenie ofert? Szukam np. lamp do samochodu i widzę 5 ofert połączonych, potem 30ofert połączonych itd. Gdzieniegdzie w ofertach połączonych jest jedna lampa gdzieniegdzie dwie dokopanie się do czegoś jest utrudnione. Może ktoś mądry napisze jakiś skrypt? A możne macie jakieś alternatywy poza **piiip**em i **piiip** na robienie zakupów bo tutaj to już mi się odechciewa.

oznacz moderatorów

Grzesiek9663
#7 Wielbiciel#

Jestem „zwykłym kupującym”, dla mnie zakupy na allegro zamiast przyjemności stały się apogeum wkurr..zdenerwowania, a przecież nie o to chodzi w wydawaniu pieniędzy. Nie wiem jakim cudem taka wyszukiwarka została „klepnięta” do użytku, ale jest katastrofa. Znajomi z najbliższego otoczenia mają taką samą opinię na temat „nowego allegro” i zaczynają robić zakupy na innych platformach czy też stacjonarnie. No i ja też już zdążyłem się przeprosić z chińskimi platformami - już poczekam te 9 dni na przesyłkę do paczkomatu, ale chociaż nie stracę pół dnia na zamówienie czegoś. Od korzystania z allegro zaczęła mnie boleć głowa. Szkoda bo to był fajny serwis. Ps. na allegro od 17 lat. 

oznacz moderatorów

VegeTronic
#8 Zapaleniec#

Wy jako kupujący nie chcecie kupować a pomyślcie, że ja jako sprzedawca na allegro prowadzącego firmę od 10 lat i żyjąc z tego muszę zamknąć firmę bo od marca gdy to wprowadzili coraz mniej miałem klientów i zarabiałem mniej niż na etacie już a od uwaga sierpnia gdy to weszło na dobre nie zarabiam nic. Tylko na zus, allegro, podatki itp i wychodze na 0. Z towaru już sporo ubyło i działalność trzeba zamknąć po 10 latach gdzie kochałem to co robię i mogłem z tego spokojnie zyć. Idę o zakład, że sporo mniejszych firm też się zamknie ponieważ przedmioty używane też mniej widać. Allegro zapomniało przez kogo się dorobiło już i woli zostawić duże firmy.

oznacz moderatorów

dorothy2
#10 Popularyzator#

@bmw-84  napisał(a):

Czy ktoś już wie może jak wyłączyć te łączenie ofert?

Jest skrypt (gdzieś tu ktoś podawał), mam ten skrypt i on w zasadzie działa, tylko jeśli mamy sporo wyszukań, to sporo czasu potrzebuje żeby wszystko rozłączyć... Poza tym za ten śmietnik który zrobili należy się Allegro nagana, a nie kupowanie tu nadal.
Nie wiem jakie tam alternatywy Ci ocenzurowało, ale e-r-l-i fajnie się sprawdza jeśli szukasz czegoś dość powszechnego. A tak to cóż, szukanie przez google... dłużej trwa ale warto, okazuje się nagle że może być taniej niż na Allegro 🙂

oznacz moderatorów

Client:48513821
#1 Nowicjusz#

Nie dość, że nie można już tego wyłączyć to jeszcze właśnie tak wygląda to łączenie ofert 🙂 szukam lalki Barbie, a pokazuje mi zestaw świń

Przechwytywanie.PNG

oznacz moderatorów

adi_tychy
#9 Pomysłodawca#

Kochany...

ja jestem kolekcjonerem. Na allegro kupowałem od lat. Zbieram-(em)  odznaki np. sportowe klubu GKS Tychy.

Jak wrzucę  obecnie frazę "ODZNAKA GKS TYCHY"  i polecenie "szukaj"  generuje się widok  odznaki klubu, a  obok okienko "porównaj 187 ofert", albo "porównaj 234 podobne". Jak w to wejdę to allegro podpowiada i generuje mi wszystko... odznaki PTTK, odznaki CCCP, odznaki dla samej draki, paki i przysmaki...

Niestety, podpowiada wszystko to czego ja nie szukam....

Skrolowanie tego w nadziei, że spośród tych  187/234 odznak choćby jedna dotyczyła GKS-u Tychy zajmuje nieraz kwadrans. Ja p***e co to za geniusz wymyślił. Czysta strata czasu i wrzucanie kupujących na minę czasową. Kryminał. Patologia. Oraz tak debilne wiązanie produktów, że ZAPRZESTAŁEM TUTAJ KUPOWAĆ.

Czekam, aż  k.r.e.t.y.n  który to wymyślił dostanie dyscyplinarne zwolnienie, a allegro powie nam "przepraszam". Wtedy wrócę.

Ukłony....

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

No co Ty dostał 10 mln wypłaty za rok pracy, a nie zwolnienie. I teraz jeszcze będzie doradzał...

oznacz moderatorów