Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Przed chwilą po wpisaniu jakiekolwiek frazy zauważyłem, że wyszukiwanie działa jedynie dla produktów a nie ofert. Nie mam opcji rozłączenia produktu.
Czy to jakiaś zmiana czy błąd ? @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Hmm i już codziennego emaila z ulubionymi "nowymi" ofertami też nie wysyłają? Ja dzisiaj nie dostałem 😕
U mnie jeszcze przychodzą obserwowane, ale mniej jest ofert. Pewnie przestają niektórzy sprzedawać. Dziwne.
A widzę, że ostatnio jakoś wprowadzili promocję na tańszy Smart (39,99 zł) i darmowe wysyłki do automatów już od 30 zł mając Smarta (bodajże do 2 grudnia), chyba jednak widzą, że sprzedaż spada i tym chcą jakoś zachęcić do dalszych zakupów.. tylko że prawdziwego powodu spadku sprzedaży nie chcą zauważyć mimo tylu postów w tym temacie tutaj..
Takie bicie głową w mur przez nas .. nawet nie raczą się wypowiedzieć w takim wątku .. nie wiem kto u nich strategie biznesowe układa ale coś tu nie pykło 🙂 .. mam wrażenie ze teraz jesteśmy na etapie przedszkola i kuoy w gaciach i ktoś myśli ze bez działania ta kupa sama zniknie .. a niestety ktoś teraz musi ręce w to **piiip**o włożyć i to posprzątać. 😛
Do 1 października jakoś mi jeszcze zależało żeby Allegro się otrząsnęło. Teraz mam na to totalnie wywalone. Przeniosłem się na E R L I z zakupami. W dzisiejszych czasach kto stoi w miejscu, ten się cofa, dlatego nie będę namawiał, groził, prosił o cofnięcie zmian. Swoją opinię wyraziłem, allegro ma ją w dupie to ja mam tam allegro. Nie wiem jak będzie za parę lat. Czy owczy pęd utrzyma jeszcze tego kolosa. Jedyne czego szkoda to to, że szaleniec u władzy może rozłożyć firmę z taką historią, niszczyć jej reputację bo liczy się kasa, a nie ludzie.
@Grzesiekj23 napisał(a):
Do 1 października jakoś mi jeszcze zależało żeby Allegro się otrząsnęło. Teraz mam na to totalnie wywalone. Przeniosłem się na E R L I z zakupami. W dzisiejszych czasach kto stoi w miejscu, ten się cofa, dlatego nie będę namawiał, groził, prosił o cofnięcie zmian. Swoją opinię wyraziłem, allegro ma ją w dupie to ja mam tam allegro.
Mam takie samo zdanie. Utrudnili mi zakupy, to nie będę tu ich wcale robić. Trzeba się otrząsnąć i kupować gdzie indziej, na szczęście jest gdzie (gdziekolwiek byłoby lepiej). A na e*** jest naprawdę w porządku.
@dorothy2 , @Grzesiekj23 Też się przenoszę z zakupami na e. r. l. i. Definitywnie! Swoją sprzedaż zaś dywersyfikuję - czas pokaże, która platforma wygra. Arogancja, buta i pycha prezesostwa, jak i rżnięcie głupa przez sprzedajnych pracowników wywołują u mnie odruchy wymiotne. Sztandarowym przykładem takiej arogancji jest np. wprowadzenie "sales center", a konkretnie o nazwę mi chodzi. Panie i panowie, kręcący tym bu*delem, jesteśmy w Polsce! Spokojnie znalazłaby się na wasz "sales center" - polska nazwa, np. "Zarządzanie sprzedażą".
Dość mam tej platformy! Roy Perticucci otoczył się wiernymi pieskami u nogi i zrobił sobie z allegro swój prywatny folwark!
Z tego co wiem to jeszcze pomagają w przenosinach, i pomagają w obniżeniu cen o 4% vs na A i ten sam login to kwestia czasu jak zabiorą im i sprzedających i kupujących. W sumie fajnie, że są firmy w których góra myśli i umie wykorzystać okazje rynkowe.
@Widmo11 napisał(a):
Takie bicie głową w mur przez nas .. nawet nie raczą się wypowiedzieć w takim wątku ..
Ale po co mają cokolwiek pisać, no pomyśl? Przecież moderatorzy, choćby się i z nami zgadzali, nie mogą tego napisać, też bym przecież nie napisał czegoś przeciwko firmie w której pracuję. A jak mają nam wciskać że jest pięknie i wkrótce się przyzwyczaimy, to lepiej niech już nic nie piszą tak jak teraz. Z resztą przecież moderatorzy to tylko pionki i nie oni decydują.
Tragedia, ja sobie radzę za pomocą wyszukiwarki google, która jak na razie dobrze omija utrudnienia allegro - przeszukuje opisy bez problemu. Z jednej strony może i dobry ruch allegro przynajmniej ich konkurencję zaczął człowiek doceniać. Czas realizacji przesyłek do paczkomatów jest już na akceptowalnym poziomie. Pewnie jak powstanie więcej magazynów w Polsce to czas realizacji z 3 skróci się do 1 dnia.
Jak na razie widzę upadek Allegro, pogrążyli się tym czym się wyróżniali wśród innych tego typu portali.
W sumie już bywa, że jest prawie w 1 dzień. Wczoraj wieczór zamówiłem ryżowar, a jutro mam dostawę do paczkomatu
Ja się wstrzymuję z zakupami na allegro jak nie przymierzając nałogowy alkoholik na dobrym detoksie.
Co miesiąc robiłem tutaj kilkanaście/kilkadziesiąt zakupów. Nawet jeśli było drożej - t o z przyzwyczajenia i tak kupowałem na allegro.
Obecnie po zmianach allegro podniosło tak mi jak i pozostałym ciśnienie, tak mnie wkur....o, że trwam w BOJKOCIE.
Arogancja, chamstwo i buta tej platformy zasługuje na KARĘ. Zero wyciągania wniosków, zero dialogu z kupującymi/sprzedającymi. Widząc publikowane stronę wcześniej wykresy spadkowe sprzedaży mam nadzieję, że i ja choć trochę przyczyniłem się do tych spadków.
Amen.
@adi_tychy napisał(a):
Co miesiąc robiłem tutaj kilkanaście/kilkadziesiąt zakupów. Nawet jeśli było drożej - t o z przyzwyczajenia i tak kupowałem na allegro.
Obecnie po zmianach allegro podniosło tak mi jak i pozostałym ciśnienie, tak mnie wkur....o, że trwam w BOJKOCIE.
Ja tak samo (tzn. ja nie kupowałem tu nawet jeśli było drożej, bo mi się wydawało, że zawsze tu jest najtaniej, często sprawdzałem w innych miejscach i zawsze tu wypadało najkorzystniej, więc z czasem przestałem sprawdzać, a okazuje się, że był to błąd i akurat przekonanie się o tym to ta dobra strona całej sytuacji).
Ja to się czuję jakbym dostał od platformy z liścia w twarz za to że u nich kupuję: kupowałem bo mogłem najtaniej no to *plask* już nie będziesz, chyba że poświęcisz godziny na znalezienie najtańszych ofert... Oj, tak nadszarpnięte (co ja mówię, raczej zrujnowane) zaufanie byłoby im trudno odbudować u mnie nawet gdyby zmiany zostały cofnięte 🙂 Po prostu jak gdzieś na mnie plują, to odchodzę, a nie jeszcze za to płacę.
Zalogowałem się tutaj tylko po to żeby to napisać.
TO JEST DRAMAT co zrobiliście z tym portalem.
Znalezienie np. zestawu rozrządu do danego silnika to jest nie śmieszny żart.
Tak jak kiedyś uwielbiałem allegro - tak teraz ograniczam kupowanie na tym porypanym portalu.
Jak wyłączyć grupowanie ofert, nie da się nic znaleźć chyba że z pomocą google które poda linka do aukcji....
Nie da się, wg "ekspertów" z allegro to wszystko to dla "naszego dobra" dzięki czemu szybciej znajdujemy to czego szukamy. Uwierz mi że zmiana portalu zakupowego na inny to najlepsze rozwiązanie. Obecnie E- R- L- I fajnie się rozwija, sporo rzeczy znajdziesz też w sklepach firmowych samych sprzedawców i to najczęściej taniej.
Przyzwyczailiśmy się do wygody na allegro. Czas się odzwyczaić, ruszyć tyłek do konkurencji.
Jeśli mam wyszukiwać oferty na allegro poprzez zewnętrzną wyszukiwarkę (wstyd allegro!!!), to tylko po to, by zasugerować sprzedawcy wystawienie się na innej platformie. „Niech zakwita tysiąc kwiatów!” W kończeniu się czegoś należy dostrzec nową szansę.
Allegro jest na drodze rozdrabniania się: chcą być kurierem, bankiem, sklepem, zaraz dołączą platformę streamingową, gamingową, i wuj wie co jeszcze. To już nie jest platforma do wolnego handlowania. Po coś tę swoją wyszukiwarkę „zepsuli”.
@bethke napisał(a):
Jeśli mam wyszukiwać oferty na allegro poprzez zewnętrzną wyszukiwarkę (wstyd allegro!!!), to tylko po to, by zasugerować sprzedawcy wystawienie się na innej platformie.
Dokładnie tak samo będę robić jeśli już coś naprawdę znajdę tylko tutaj 🙂
Allegro - po wielu latach zespuliscie wyszukiwarke i liste wynikow. Trzeba było nie tykać starego kodu, jak na PKPie. Brak wyszukiwania po opisach i przymusowe łączenie ofert powoduje ze juz nie da sie wyszukac wielu produktow, ktore maja jakies bardzo specyficzne cechy. Ja uzywalam do szukania produktow uzywanych i wyobrazcie sobie kazdy z produktow uzywanych czyms od siebie sie rozni, stopniem zuzycia, rokiem produkcji, skladem zestawu, krajem pochodzenia, gwarancją itd itd. Po co to zrobiliscie, nie wiem.
@x_wiola napisał(a):
Po co to zrobiliscie, nie wiem.
Właśnie po to to zrobili - żebyś nie wyszukała np. najtańszego produktu (teraz by trzeba na to poświęcić całe godziny jeśli produktów jest dużo), tylko taki jaki Ci wypromują - bo ten sprzedawca im przecież za promowanie zapłacił, czyli więcej na nim zarobili niż na tym, który może wystawił najtaniej ale nie wykupił promowania itp. :] Teraz masz kupować to co Ci podsuną, a nie to co chcesz 😉