Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Przed chwilą po wpisaniu jakiekolwiek frazy zauważyłem, że wyszukiwanie działa jedynie dla produktów a nie ofert. Nie mam opcji rozłączenia produktu.
Czy to jakiaś zmiana czy błąd ? @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@Widmo11 napisał(a):
Takie bicie głową w mur przez nas .. nawet nie raczą się wypowiedzieć w takim wątku ..
Ale po co mają cokolwiek pisać, no pomyśl? Przecież moderatorzy, choćby się i z nami zgadzali, nie mogą tego napisać, też bym przecież nie napisał czegoś przeciwko firmie w której pracuję. A jak mają nam wciskać że jest pięknie i wkrótce się przyzwyczaimy, to lepiej niech już nic nie piszą tak jak teraz. Z resztą przecież moderatorzy to tylko pionki i nie oni decydują.
Tragedia, ja sobie radzę za pomocą wyszukiwarki google, która jak na razie dobrze omija utrudnienia allegro - przeszukuje opisy bez problemu. Z jednej strony może i dobry ruch allegro przynajmniej ich konkurencję zaczął człowiek doceniać. Czas realizacji przesyłek do paczkomatów jest już na akceptowalnym poziomie. Pewnie jak powstanie więcej magazynów w Polsce to czas realizacji z 3 skróci się do 1 dnia.
Jak na razie widzę upadek Allegro, pogrążyli się tym czym się wyróżniali wśród innych tego typu portali.
W sumie już bywa, że jest prawie w 1 dzień. Wczoraj wieczór zamówiłem ryżowar, a jutro mam dostawę do paczkomatu
Ja się wstrzymuję z zakupami na allegro jak nie przymierzając nałogowy alkoholik na dobrym detoksie.
Co miesiąc robiłem tutaj kilkanaście/kilkadziesiąt zakupów. Nawet jeśli było drożej - t o z przyzwyczajenia i tak kupowałem na allegro.
Obecnie po zmianach allegro podniosło tak mi jak i pozostałym ciśnienie, tak mnie wkur....o, że trwam w BOJKOCIE.
Arogancja, chamstwo i buta tej platformy zasługuje na KARĘ. Zero wyciągania wniosków, zero dialogu z kupującymi/sprzedającymi. Widząc publikowane stronę wcześniej wykresy spadkowe sprzedaży mam nadzieję, że i ja choć trochę przyczyniłem się do tych spadków.
Amen.
@adi_tychy napisał(a):
Co miesiąc robiłem tutaj kilkanaście/kilkadziesiąt zakupów. Nawet jeśli było drożej - t o z przyzwyczajenia i tak kupowałem na allegro.
Obecnie po zmianach allegro podniosło tak mi jak i pozostałym ciśnienie, tak mnie wkur....o, że trwam w BOJKOCIE.
Ja tak samo (tzn. ja nie kupowałem tu nawet jeśli było drożej, bo mi się wydawało, że zawsze tu jest najtaniej, często sprawdzałem w innych miejscach i zawsze tu wypadało najkorzystniej, więc z czasem przestałem sprawdzać, a okazuje się, że był to błąd i akurat przekonanie się o tym to ta dobra strona całej sytuacji).
Ja to się czuję jakbym dostał od platformy z liścia w twarz za to że u nich kupuję: kupowałem bo mogłem najtaniej no to *plask* już nie będziesz, chyba że poświęcisz godziny na znalezienie najtańszych ofert... Oj, tak nadszarpnięte (co ja mówię, raczej zrujnowane) zaufanie byłoby im trudno odbudować u mnie nawet gdyby zmiany zostały cofnięte 🙂 Po prostu jak gdzieś na mnie plują, to odchodzę, a nie jeszcze za to płacę.
Zalogowałem się tutaj tylko po to żeby to napisać.
TO JEST DRAMAT co zrobiliście z tym portalem.
Znalezienie np. zestawu rozrządu do danego silnika to jest nie śmieszny żart.
Tak jak kiedyś uwielbiałem allegro - tak teraz ograniczam kupowanie na tym porypanym portalu.
Jak wyłączyć grupowanie ofert, nie da się nic znaleźć chyba że z pomocą google które poda linka do aukcji....
Nie da się, wg "ekspertów" z allegro to wszystko to dla "naszego dobra" dzięki czemu szybciej znajdujemy to czego szukamy. Uwierz mi że zmiana portalu zakupowego na inny to najlepsze rozwiązanie. Obecnie E- R- L- I fajnie się rozwija, sporo rzeczy znajdziesz też w sklepach firmowych samych sprzedawców i to najczęściej taniej.
Przyzwyczailiśmy się do wygody na allegro. Czas się odzwyczaić, ruszyć tyłek do konkurencji.
Jeśli mam wyszukiwać oferty na allegro poprzez zewnętrzną wyszukiwarkę (wstyd allegro!!!), to tylko po to, by zasugerować sprzedawcy wystawienie się na innej platformie. „Niech zakwita tysiąc kwiatów!” W kończeniu się czegoś należy dostrzec nową szansę.
Allegro jest na drodze rozdrabniania się: chcą być kurierem, bankiem, sklepem, zaraz dołączą platformę streamingową, gamingową, i wuj wie co jeszcze. To już nie jest platforma do wolnego handlowania. Po coś tę swoją wyszukiwarkę „zepsuli”.
@bethke napisał(a):
Jeśli mam wyszukiwać oferty na allegro poprzez zewnętrzną wyszukiwarkę (wstyd allegro!!!), to tylko po to, by zasugerować sprzedawcy wystawienie się na innej platformie.
Dokładnie tak samo będę robić jeśli już coś naprawdę znajdę tylko tutaj 🙂
Allegro - po wielu latach zespuliscie wyszukiwarke i liste wynikow. Trzeba było nie tykać starego kodu, jak na PKPie. Brak wyszukiwania po opisach i przymusowe łączenie ofert powoduje ze juz nie da sie wyszukac wielu produktow, ktore maja jakies bardzo specyficzne cechy. Ja uzywalam do szukania produktow uzywanych i wyobrazcie sobie kazdy z produktow uzywanych czyms od siebie sie rozni, stopniem zuzycia, rokiem produkcji, skladem zestawu, krajem pochodzenia, gwarancją itd itd. Po co to zrobiliscie, nie wiem.
@x_wiola napisał(a):
Po co to zrobiliscie, nie wiem.
Właśnie po to to zrobili - żebyś nie wyszukała np. najtańszego produktu (teraz by trzeba na to poświęcić całe godziny jeśli produktów jest dużo), tylko taki jaki Ci wypromują - bo ten sprzedawca im przecież za promowanie zapłacił, czyli więcej na nim zarobili niż na tym, który może wystawił najtaniej ale nie wykupił promowania itp. :] Teraz masz kupować to co Ci podsuną, a nie to co chcesz 😉
@dorothy2 Tylko zauważ. Jak długo pojadą na garstce sprzedawców promujących się?
Jeśli cała reszta się wykruszy, bo zbankrutuje lub znajdzie inne kanały sprzedaży, to ci promujący już nie będą mieli potrzeby promowania, bo zostaną sami (hurraa!!). A wtedy allegro będzie musiało podnieść im prowizje i różne opłaty, żeby sobie odbić tych sprzedawców, których stracili.
Sprzedawcy, którzy dziś rządzą, bo się promują, tak naprawdę gryzą się we własny ogon. Przyzwyczajone do dużych pieniędzy pazerne allegro dobije ich obciążeniami.
Ktoś musi na tego POTWORA pracować. Tylko że ten POTWÓR jeszcze tego - w swej arogancji i zadufaniu - nie rozumie.
2000 wpisów i żadnego wrażenia nie robi na Allegro, nikt nic z Allegro nie napisze, nie wypowie się, możemy "kwiczeć" a oni mają nas w ....
@bethke mam nadzieję, że masz rację.
Dla mnie jest to padaka co oni zrobili z wymuszeniem łączenia ofert.
Coś.co korzystałem od zawsze czyli sortowanie wg ilości kupionych przedmiotów znikło
Działa to tylko wtedy kiedy rozwinę sobie dany produkt co już mnie spowalnia a potem zmieniać wg trafności na wg popularności u tak za każdym psim razem
Zostaje zrezygnować z allegro
@Bisthid napisał(a):
sortowanie wg ilości kupionych przedmiotów znikło
Działa to tylko wtedy kiedy rozwinę sobie dany produkt co już mnie spowalnia a potem zmieniać wg trafności na wg popularności u tak za każdym psim razem
To tak jak z sortowaniem po cenie, które wprawdzie nie zniknęło ale po zmianach jest niewiele bardziej użyteczną funkcją i też trzeba by to od nowa robić przy każdym produkcie...
Czy ktoś już wie może jak wyłączyć te łączenie ofert? Szukam np. lamp do samochodu i widzę 5 ofert połączonych, potem 30ofert połączonych itd. Gdzieniegdzie w ofertach połączonych jest jedna lampa gdzieniegdzie dwie dokopanie się do czegoś jest utrudnione. Może ktoś mądry napisze jakiś skrypt? A możne macie jakieś alternatywy poza **piiip**em i **piiip** na robienie zakupów bo tutaj to już mi się odechciewa.
Jestem „zwykłym kupującym”, dla mnie zakupy na allegro zamiast przyjemności stały się apogeum wkurr..zdenerwowania, a przecież nie o to chodzi w wydawaniu pieniędzy. Nie wiem jakim cudem taka wyszukiwarka została „klepnięta” do użytku, ale jest katastrofa. Znajomi z najbliższego otoczenia mają taką samą opinię na temat „nowego allegro” i zaczynają robić zakupy na innych platformach czy też stacjonarnie. No i ja też już zdążyłem się przeprosić z chińskimi platformami - już poczekam te 9 dni na przesyłkę do paczkomatu, ale chociaż nie stracę pół dnia na zamówienie czegoś. Od korzystania z allegro zaczęła mnie boleć głowa. Szkoda bo to był fajny serwis. Ps. na allegro od 17 lat.
Wy jako kupujący nie chcecie kupować a pomyślcie, że ja jako sprzedawca na allegro prowadzącego firmę od 10 lat i żyjąc z tego muszę zamknąć firmę bo od marca gdy to wprowadzili coraz mniej miałem klientów i zarabiałem mniej niż na etacie już a od uwaga sierpnia gdy to weszło na dobre nie zarabiam nic. Tylko na zus, allegro, podatki itp i wychodze na 0. Z towaru już sporo ubyło i działalność trzeba zamknąć po 10 latach gdzie kochałem to co robię i mogłem z tego spokojnie zyć. Idę o zakład, że sporo mniejszych firm też się zamknie ponieważ przedmioty używane też mniej widać. Allegro zapomniało przez kogo się dorobiło już i woli zostawić duże firmy.