Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Przed chwilą po wpisaniu jakiekolwiek frazy zauważyłem, że wyszukiwanie działa jedynie dla produktów a nie ofert. Nie mam opcji rozłączenia produktu.
Czy to jakiaś zmiana czy błąd ? @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Ja mam takie pytanie do Ciebie @w_kiwi w związku z tą odpowiedzią
Jaki jest klucz, po którym moderatorzy odpowiadają na posty? Zasadniczo wielokrotnie na tym i innym wątku były pytania do Was z prośbą o odpowiedź, koemtarz itp. i cisza, a tu nagle jakaś się poajwiła? Co mamy zawrzeć w pytaniu by otrzymać stoswną odpowiedź?
Proszę też o odpowiedź na czym ma polegać ten rozwój?
Na tym, że:
1. Dany produkt będize tylko raz a nie po kilkanaście (z paragonem drukowanym/elektronicznym, ze wstążką, z przypinką, z fakturą itp itd? czy dalej będzie taki burdel jak jest?
2. Jak sortuję po najtańszej, to będzie w panelu z boku najtańsza, czy najdroższa( bo obecnie Was to przerasta)?
3. Że jak szukam szczoteczki, to w środku danego produktu już nie będzie pasty, czy ekstra pojawią się tam nici dentystyczne (to też Was obecnie przerasta by w produckie był tylko ten produkt...)?
4. Że jak szukam do 25zł, to w wynikach będą tylko produkty do 25 i pokaże np. 3 wyniki, czy jak już przejdę do produktów to będzie ich dalej milion i nie posortowane?
5. Że jak szukam czegoś używanego (np opony) to będę mógł porównać oferty dla mnie różnorzędne - różna marka ale spełanijącą parametry) czy będę się przebijał dodatkowo przez 30 okien i zakładek by móc wychwycić najtańszą i najlepszą ofertę z ilością bieżnika która pozwala na bezpieczną jazdę po polskich drogach?
Zasadniczo to obecny widok to kpina z klientów i chciałem się dowiedzieć jak zamierzacie go rozwijać - w kierunku do klienta (prostota wyszukiwania i porównywania wielu ofert), czy w kierunku nie pasuje Ci nasz super nowy widok, na którym nic nie można znaleźć i na którym oferujemy Ci produkty na których najwięcej zarabiamy a nie na których ja najbardziej skorzystam to zmień platformę?
w_kiwi
wiem, że pani płacą za tłumaczenie debilnych decyzji **piiip*****ych marketingowców/informatyków z allegro i k.r.e.t.y.n.n.a., bajkopisarza Petrucciego czy jak się zwie ten odklejeniec przybyły nie wiadomo skąd.
Ale proszę choć raz zrobić coś pożytecznego... Mam dla Pani zadanie. Proszę ten problem przedłożyć przełożonym, a następnie wrócić tutaj z odpowiedzią CO DALEJ i jak allegro zamierza rozwiązać problem opisany poniżej.
Mianowicie:
wyszukiwałem na allegro stare odznaki z dzielnicy Ustronia - JASZOWIEC.
Od lat wpisywałem frazę "ODZNAKA JASZOWIEC" i wyszukiwarka bezbłędnie podsuwała mi 10 - 15 ofert.
Po "cudownych" zmianach allegro generuje mi JEDNĄ ODZNAKĘ i podsuwa okienko: "znajdź 368 podobnych ofert".
Zjeb***ny system w tych 368 ofertach dowiązuje wszelakie odznaki typu PTTK, odznaki sportowe, odznaki z okazji święta dyszla itd. itp. Pożądanych odznak z Jaszowca w tej masie jest może kilka lub ZERO.
Ja tracę czas, mnóstwo czasu.... a wyszukiwanie poszukiwanego towaru stało się wręcz niemożliwe. Przeskrolowanie tylu zbędnych, złych i niepotrzebnych ofert to marnotrawstwo czasu i brak szacunku dla kupujących. ZABITO ALLEGRO.
Proszę o udzielenie odpowiedzi czy "miszczowie", którzy to wymyślili i doprowadzili do upadku samo allegro dostrzegają ten problem i zamierzają przywrócić ustawienia fabryczne.
Za wulgaryzmy przepraszam, ale to co zrobiono z tym portalem to kryminał wymagający dosadnego słownictwa.
"Czy ktoś wie, kiedy wycofają "łączenie ofert", tzn. okienko [ porównaj np.21 ofert]. lub kiedy zostanie przywrócona opcja że można to wyłączyć, aby wszystkie aukcje wyświetlały się oddzielnie a nie w jakichś grupach, bez ładu i sensu. "
Drogą dedukcji - jeszcze w tym roku to będzie przywrócone, jeszcze nie ma konkretnej daty ale już im słupki lecą na łeb na szyję od listopada, więc niedługo zarząd zacznie szukać przyczyny. Tym bardziej że internet trąbi od lewa do prawa, że to powinna być jako opcja (czasem przydatna) a nie przymus, 99,9% tak uważa więc nie ma opcji aby wzięli nas na przeczekanie. Podobnie z wyszukiwaniem w opisie. Więc można być raczej spokojnym, choć jeszcze jakiś czas trzeba się będzie przemęczyć.
@PWCK Nie wycofają, będą jeszcze bardziej "ulepszać" obecny widok. Przecież teraz trudniej znaleźć najtańsze oferty, więc i prowizje są wyższe.
Nie wycofają, pewnie obecny widok produktowy nadal będzie domyślnym widokiem ale na pewno przywrócą opcjonalne rozłączenie ofert, wtedy też wróci szukanie w opisie. Nikt nie lubi kupować w odpychającym i niewygodnym sklepie, zwłaszcza takim, który nie szanuje zdania użytkowników.
@top_audio napisał(a):
Nie wycofają, pewnie obecny widok produktowy nadal będzie domyślnym widokiem ale na pewno przywrócą opcjonalne rozłączenie ofert, wtedy też wróci szukanie w opisie.
I to by było najlepsze rozwiązanie tak naprawdę, które ja jestem w stanie zaakceptować i Allegro może też. Ci mniej rozgarnięci użytkownicy nie będą rozłączać i nadal kupować drożej (zysk dla Allegro tak jak na to liczyli), ci dla których "od najtańszych" to znaczy od WSZYSTKICH najtańszych (jak ja) sobie rozłączą i też będzie to akceptowalne.
Wycofają? Raczysz żartować. Nie po to wymyślili, jak zwiększyć swoje dochody robiąc klientów w bambuko, żeby się teraz wycofywać. Poniżej przykład jak to działa:
1. Szukasz jakiegoś produktu. Oczywiście przełączasz sortowanie na "od najtańszych", bo domyślne jest takie, żeby najtańsze ukryć daleko z tyłu
2. Znajdujesz interesujący cię produkt. Widzisz przy nim etykietę "SUPERCENA". A więc masz, co chciałeś i jest w najlepszej cenie
3. Zostałeś orżnięty przez serwis. Zapłaciłeś dwa razy drożej. Jest ten sam produkt o połowę taniej, ale na liście "produktowej" posortowanej po cenie oczywiście go nie ma. Jest ten droższy.
4. Allegro ma doskonałą wymówkę. Oni nikogo przecież nie orżnęli. Jest informacja drobnym druczkiem ile kosztuje najtańszy produkt? Jest. Można kliknąć w "porównaj X ofert"? Można. A banerek "SUPERCENA" to przecież tylko taka tam niewiążąca informacja.
Mi w sumie to już nie przeszkadza — kupuje w większości w innych sklepach (jeszcze jakieś muszę sobie sklepy z akcesoriami do mebli wyszukać - kwestia czasu).
Allegro - doskonale samo się zaorało. Nie chcą moich pieniędzy, to nie, ich wybór 🙂
Szukałem dziś ręcznej wciągarki linowej, z przyzwyczajenia wszedłem na Allegro, po 5 minutach stwierdziłem, że mnie trafia. Szkoda nerwów.
Nie wycofają! Specjalnie to zrobili żebys nie znalazł najtańszej oferty tylko ta która ma być znaleziona!! Juz do nich pisałem - nie wycofają się z tego. W dodatku jak szuka się czegoś w wyszukiwarce to nie znajduje wszystkich (zwłaszcza najtańszych ofert) nawet jak mają takie same tytuły jak te droższe - przypadek? raczej nie...
trzeba czekaż aż jakas redakcja się tym zainteresuje....i pójdzie temat w Polske
Myślałem żeby napisać do UOKiK, że allegro wprowadza klient w błąd ale ostatecznie olałem temat - kupuję znacznie mniej na allegro i jest mi z tym całkiem dobrze. Myślę, że warto zatrzymać ten konsumpcyjny syf gdzie allegro zbiera 10 albo więcej procent od sprzedaży każdej rzeczy na swoim portalu i dodatkowe pieniądze za promowanie i reklamy
@JaRz_1988 napisał(a):
Myślałem żeby napisać do UOKiK...
Wszelkie kary wkalkulowane są już w ich strategię biznesową, więc nie zabolą ich.
20-25 % prowizji i różnych opłat łącznie, bez reklam i promowania - pobiera sobie allegro od sprzedającego. Jako niepolska spółka zapewne też podatków nie odprowadzają, albo bardzo okrojone, nie to co polskie firmy. Prezesi zarabiają po kilkanaście milionów zł. Oficjalne dane, żadne teorie spiskowe. Tam jest kasa!
Ponadto sztab dobrze opłaconych prawników pracuje nad tym, by kar uniknąć lub je zminimalizować.
Wszelkie nasze próby „naprawy molocha” to kopanie się z koniem.
Spokojnie. Zaraz ludzie się poobrażają i pójda do **piiip**a i innych i się skończy lekceważenie kleinta
Dokładnie, nie pokazuje wszystkich ofert, przestał działać też znak specjalny * (nie wiem czy w każdym przypadku, ale tego co wyszukiwałem ostatnio a było dostępne - nie wyszukało). Masakra... Zniszczona wyszukiwarka, użytkownicy wściekli, a im się gęby cieszą bo troszke więcej kabzy wpadnie z prowizji. Chcieliście wyr.... Freda ale to Fred was, wiecie co... Zostaniecie po pewnym czasie po prostu z mniejszą bazą klientów, czego wam nie zrekompensują oszukańczy system wyświetleń i większe prowizje. A mogliście grać uczciwie i zarobić tyle samo albo i więcej, w dodatku być postrzeganym dalej jako najbardziej przyjazny i najprostszy w obsłudze sklep. Od ostatnich zmian wszyscy są na was wściekli, a nikt nie lubi kupować w nielubianym sklepie. Bo dawno nie było czegoś takiego żeby tak bezczelnie wmawiać ludziom że czarne jest białe i olewać ich prośby, sugestie. Zwyczajnie plucie w twarz. Ale jeszcze wrócicie z podkulonym ogonem do tego co było, jak grunt zacznie się wam palić pod nogami.
Takie wyświetlanie droższej ceny na górze (na wierzchu) mimo zaznaczenia sortowania od najniższej ceny to wg mnie zwyczajne oszukiwanie klientów portalu. Nie wiem na ile to jest legalne w ogóle, co jakiś czas słyszy się o karach narzucanych na markety że jakaś tam promocja była nie do końca jasna, wprowadzała w błąd klienta i dostają milionowe kary. Tutaj chyba jeszcze smutni panowie nie zapukali, bo jak to inaczej nazwać jak nie wprowadzanie w błąd ? Jak na razie kontynuują praktyki pokroju "super najtańsza sponsorowana top oferta" która w rzeczywistości nie jest ani najtańsza ani najlepsza.
Mają co chcieli. Kolejne zakupy. Młodzież łachy wydarła, trzeba było obkupić. Teraz Allegro za 200 zeta łachy od bonbrixowych pozwrotowców, zwykle przynajmniej połowe tego zwracam, bo na 5 par spodni w tym samym rozmiarze pasują średnio 2... itp. Czyli realnie będzie ze 100wa dla Allegro.
To co jestem na 99% pewna, że nie będzie zwrotów poszło z Sh.eina. Czyli bielizna, skarpetki itp. Kolejne 200 zeta dla innego sklepu. A nawet jakby coś nie pasowało to na Allegro też ciężko to zwrócić... Kuponiki zbiły mi to do 120. Już 3ci raz wyniosłam się tam z zakupami, większy wybór, łatwiej znaleźć, lepsze ceny. Jak mam przeglądać 10 stron szajsu to tam chociaż ten szajs bardziej różnorodny jest. Tu nawet gaci dziecku nie idzie znaleźć tak, żeby były dla niej wygodne i nie były identyczne jak poprzednie... O moich wielkich i nie możliwych do zrealizowania wymaganiach dotyczących zakupienia skarpetek na Allegro to już w zeszłym roku cały temat był. Nadal uważam za praktycznie nie możliwe znalezienie kilku paczek długości 3/4 od jednego sprzedawcy w ludzkiej cenie. W sumie od tego czasu jest gorzej.
Pół roku temu nawet do głowy mi nie przyszło iść na taki portal. Allegro zgarnęło by za pierwszy zakup, + ze 250 za drugi (tu drożej dużo).
Nauczyli i już się nie oduczę. Teraz tu tylko to co ma bardzo duże prawdopodobieństwo zwrotu jak ciuchy na pay, albo drobne bzdety ledwo przekraczające cenę smarta... Jeszcze tylko trzyma mnie tu to, że mam paru sprzedawców od ciuchów i szukam przeważnie bezpośrednio u nich, bo inaczej z tym też by mnie wywiało...
I co najważniejsze czas dostawy tam zaokrąglają dużo w górę, dłużej niż4-5 dni jeszcze nie miałam, nawet jak 2 tygodnie pokazują. Są zwroty. Allegro zostało daleko w tyle i w dodatku samo odesłało do konkurencji.
@AnnaG-Antyki Prawda, jak łatwo można robić zakupy gdzie indziej? 😀 Może właśnie po to ta allegrowa "rewolucja" była potrzebna - żeby się obudzić, podnieść zady i ruszyć w świat, który jest bogaty i kolorowy, i gdzie jest wiele miejsc przyjaźniejszych niż to tutaj.
Od jesieni zakupy robię wszędzie, tylko nie tutaj. Da się!
Na ER*I asortymentu przybywa z dnia na dzień.
Niech no jeszcze chińczyki płatności odroczone zrobią i zaorają Allegro xD