Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Przed chwilą po wpisaniu jakiekolwiek frazy zauważyłem, że wyszukiwanie działa jedynie dla produktów a nie ofert. Nie mam opcji rozłączenia produktu.
Czy to jakiaś zmiana czy błąd ? @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Ja nie męczę. Ja zadaję poważne pytanie. Ja te rzeczy naprawdę kiedyś brałam do domu hurtem w większych ilościach na Allegro. Tu szło wszystko od skarpetki do żarówki. A teraz to już nie biorę nic oprócz qutletowych łachów dzieciakom. Łatwy zwrot, młodej styl się co 2 dni zmienia to chociaż mnie z torbami nie puszcza. (ups dziwnie zabrzmiało ale zwrot robię jeszcze tego samego dnia wszystkiego co nie pasuje xD) A i to coraz więcej nerwów, bo jakość sklepów zeszła na sam dół i to takich gdzie rok temu zakupy były samą przyjemnością.
Jeśli moderator mówi prawdę to bez problemu znajdzie głupi płyn, w końcu to żadne wymagania... Tylko zwykły podstawowy produkt...
@gdvorek No i moderator zniknął, a mnie prędzej gary brudem zarosną niż ten płyn się znajdzie.
Więc może ułatwię moderatorom sprawę i trochę zmienię pytanie.
Jak mam porównać te 40-50 katalogów jednego płynu tak by przeglądarka mnie nie zbanowała za nietypowe działania? Bo obecnie robienie zakupów na tym serwisie jest nietypowym działaniem....
Tak, nie męczcie już moderatorów, bo tylko krew człowieka zalewa jak się czyta co piszą. Przecież wiadomo, że nie mogą napisać nic innego poza tym że jest fajnie, pięknie i wspaniale teraz.
Naprawdę już bym wolał żeby nic nie pisali, bo tylko mi ciśnienie skoczyło po lekturze ostatnich trzech stron tego tematu...
Każdy komu się wydaje, że teraz jest cokolwiek łatwiej znaleźć (od najtańszych), widocznie nigdy najtaniej nie kupował.
To co piszesz to oczywista prawda. Też kupowałem sporo, często po prostu przeglądając katalog bez żadnego konkretnego celu zakupowego. Ostatnio spaliła mi się żarówka do piekarnika, po przejrzeniu 17 grup produktów ubrałem płaszcz i pojechałem do marketu 😄 Nie ma sensu się kopać z koniem, za to w kieszeni zostaje kupę kasy bo Allegro ograniczone do absolutnego minimum.
@AnnaG-Antyki podsyłam ci link do listingu, z uwzględnionymi wymaganiami o których pisałaś: https://allegro.pl/kategoria/srodki-do-zmywania-plyny-do-naczyn-260253?string=morning%20fresh%5C&mar... Mam nadzieję, że znajdziesz tam ofertę, która Cię zainteresuje i wycieczki do sklepu nie będą już potrzebne 🙂
@Syrena_zT to tak na poważnie?
Ja naprawdę umiem wpisać nazwę w wyszukiwarkę.
Zadałam konkretnie pytanie o to jak w tym morzu katalogów znaleźć najtańszy płyn ze smartem.
Podałaś mi link do 52 katalogów!!!
Jak je otworzę, żeby to porównać to mnie przeglądarka zbanuje !!!!
Już naprawdę nie wiem jak to opisać, żeby w końcu coś z tego forum dotarło...
Naprawdę myślisz, ze będę przez 2 dni to porównywać. Ostatnio poszłam do sklepu. Jak nie mogę znaleźć bez kłopotu to wolę nawet drożej zapłacić ale się nie wnerwiać...
Ja mam prostą zasadę. Czas to piniądz. Jeśli nie znajdę czegoś w 5min to nie kupuję.
@AnnaG-Antyki czy możesz doprecyzować proszę, co masz na myśli pisząc "link do 52 katalogów"? Listing zawiera oferty dotyczące zestawów płynów, marki, którą podałaś. Oferty są posortowane po najniższej cenie. Po prawej stronie znajdziesz też informację o cenie za litr. Na listingu jest wyświetlany "przedstawiciel", czyli oferta, która najbardziej spełnia dane wymagania. Nie musisz przeglądać i porównywać wszystkich ofert, które zostały złączone. Jeżeli najistotniejszą kwestią jest cena, wystarczy wybrać odpowiedni filtr, a strona sama pokaże ci te oferty, które mają najniższą cenę w danym wyszukiwaniu.
Ooo... moderatorzy tacy poinformowani, że nawet nie wiedzą, że segregacja po cenie nie pokazuje najniższej ceny w podkatalogu. Więc o czym mu tutaj się produkujemy? Najlepsze, że gdzie indziej piszą, że top oferta niekoniecznie jest najtańsza. Oni sami nie wiedzą, że system nie działa 😂🤣😂 płakać, czy śmiać się? Gdyby ta segregacja działała uczciwie, to może i dałoby się robić zakupy. Ale nie działa i nie będzie, bo każdy wie, że promowanie wtedy i dodatkowa kasa nie miałyby sensu. No a przecież klienci mają kupować, najlepiej z top ofert i z "gw najniższej ceny"
Pierwsze z brzegu. Dlaczego Twój link nie pokazał mi tego Morning Fresh 900ml Original 17013553815 - Allegro.pl
O grosz ale jednak tańszy. A najtańszy jak zwykle pewnie się znajdzie już po zakupie albo gdzieś tam przy przypadkowym przeszukiwaniu... Użytkownicy czują się oszukiwani, bo katalog regularnie ukrywa najtańsze oferty. Na to co pokazałaś to nikt oprócz najmłodszych zetek się nie łapie. Jak się nie przejrzy wszystkiego, a potem jeszcze ze 3 razy to nigdy nie ma pewności.
Dlaczego wchodząc w katalog zmienia się sortowanie z najtańszego na trafność?
@AnnaG-Antyki oferta, którą przesłałaś, dotyczy pojedynczej sztuki. W swoim wcześniejszym komentarzu wspominałaś, że interesują Cię oferty, w których możesz zamówić większą ilość sztuk, dlatego też w listingu, który dla Ciebie podesłałam, wzięte były pod uwagę zestawy kilku sztuk. Ten listing obejmuję już także pojedyncze oferty, ta którą wskazałaś się na nim znajduje: https://allegro.pl/kategoria/srodki-do-zmywania-plyny-do-naczyn-260253?string=morning%20fresh&order=....
Dziwne, ja widzę 45 sztuk...
Kupujesz 9szt i już masz taniej niż na Alle. A jak nie masz Smart to już w ogóle kosmos.
Mnie tylko zastanawia dlaczego masa sprzedawców we własnych sklepach często ma wyższe ceny niż tu. Przedsiębiorcy gdyby tylko chcieli to w miesiąc mówią "Allegro dość tego, my tu rządzimy"
A dlaczego wchodząc np. w porównaj 28 ofert, czy porówna 25 ofert, widzę tylko 2? 😄
Pracownicy Allegro dalej jakby w innym świecie żyją, prawda? Ja wiem że wam kazali trzepać te formułki, bo cóż pozostaje. Tylko od listopada już trochę minęło. Baaaa testy robicie już chyba rok i problem jest w tym że WASZ KATALOG TO JEDEN WIELKI BURDEL Z MILIONEM SKLONOWANYCH TYCH SAMYCH PRODUKTÓW. I nie zanosi się aby było ich coraz mniej, wręcz przeciwnie. Każdy sprzedawca zaczyna tworzyć swoje odmiany żeby być na listingu. Także może fajnie to brzmi co piszecie, ale rzeczywistość jest inna, przerosło was sprzątanie tego. Tego po prostu nie da się posprzątać nawet gdyby 1000 pracowników to robiło od rana do wieczora. Tak jest jak katalog będzie tworzony przez milion osób. Kiedy to do was dotrze? Nawet poprawne produkty potraficie kasować bo się w tym gubicie, a pracownicy mają najwyraźniej płacone za ilość nie jakość.
Zrobienie porządku jest przy tych zasadach całkowicie awykonalne - już choćby dlatego, że po usunięciu błędu w danym produkcie - a tych w katalogu są miliony - natychmiast przybywają nowe; no i mamy też zorganizowane przez geniuszy zarządzających tym burdelem, doskonałe motywatory dla sprzedawców nieuczciwych - ot, proszę: mam książkę z lat 70-tych, wystawiam ją jako nową - załatwione: wyświetla się jako Top oferta, choćby cena była z kosmosu (a w opisie wystarczy dodać, że jednak jest używana - zresztą to oczywiste). Albo: jest zestaw książek danego autora, powiedzmy - 20 tomów Dziejów Papuasów za 5000 złotych - wystawiam tom 6, za 300 złotych, ale doklejam go do zestawu - gotowe: mam Top ofertę, co więcej, jeżeli ktoś będzie szukał całego kompletu, nie znajdzie go tak łatwo, bo ten jeden tom, jako Top oferta, ukryje całą resztę...I tak dalej, i tym podobne.
No ale jak możemy dowiedzieć się z reklamy: O nie, nie, nie, nie, nie! - NIE TY TUTAJ DECYDUJESZ, Allegrowiczu! - krótko mówiąc, ktoś inny decyduje: czy pójdziemy do lochu, czy do SMART-Allegrowiczki (swoją drogą: długo myślałem, co to za dziwo, ta cała SMART-Allegrowiczka z reklamy - ile to ma nóg? czy to gryzie? czy ma szczękoczułki czy jakiś inny aparat gębowy? - aż w końcu pojąłem: otóż jest taki film Substancja - no więc SMART-Allegrowiczka pojawia się przy samym końcu filmu, w czasie wstępu - tak sądzę)...
Do moderatora - pytanie: zauważyłeś, że tak jest lepiej? - możesz to rozwinąć? - to znaczy: w jaki sposób udało Ci się poczynić takie spostrzeżenie? To naprawdę ciekawe!
ale to są boty przecież, a jak nie to niedługo ich zastąpią botami. po co płacić za klepanie mojej ulubionej regułki "nie, nie da się"
Jaka ''subiektywna ocena'' , tak jest i powinniście przywrócić stary wygląd allegro.
Człowieku, nie wiem ile ci płacą ale za takie bzdury powinieneś dostać medal.
''Dzięki temu w łatwy sposób możesz znaleźć produkt z interesującymi parametrami''
''Następnie w równie prosty sposób możesz porównać oferty poszczególnych sprzedawców''
''Zauważyłem, że ten widok jest korzystniejszy zarówno dla klientów, jak i dla nas.''
Jak uważasz że to jest korzystniejsze dla was bo macie mniej roboty bo ludzie odeszli to fakt.
To co się dzieje na allegro to jest definicja niekompetencji, bezmózgowia, i bezczelnego oszustwa i chamskiego wmawiania ludziom że jest super i się nie znamy, bo wszyscy mówią że jest super...
Czy ty potrafisz czytać?
Przeczytaj jeszcze raz ze zrozumieniem co napisałem i napisz ponownie bo chyba masz bardzo duże problemy.
Mam głęboko w poważaniu to wasze ''oferty połączone z danym produktem jak klikne x ofert'' nawet nie wiem gdzie ten szajs jest, również nie interesują mnie rzeczy które nie działają.
Jak coś szukam to chce mieć listę produktów od najtańszych do najdroższych.
A nie że mamy przykładowo konsole playstation 2 na którą powstało 1000 gier i w tym wypadku muszę wejść w każdą ofertę łączoną 1000 razy by każdą grę po kolei sprawdzić!
LIcytacje tak samo, 30 ofert, wyświetla mi 3 oferty łączone a tam 3 oferty powtarzające się!
Dodatkowo wróć do poprzedniego mojego postu bo nie chce mi się powtarzać.
Przestań człowieku gadać bzdury bo nie masz żadnej racji, to nowe allegro to syf na którym niczego nie da się znaleźć, a jeśli to jest jakiś cud.
Najłatwiej coś znaleźć gdy wchodzisz w sprzedających i masz starą dobrą listę produktów, ale nie pokićkało mnie by sprawdzać każdego po kolei bo mi życia zabraknie.
Wg nas jesto zły kierunek i jak widać w zaparte w to się pchają,
ale też oznacza to że nie interesuje ich segment świadomego klienta
po takim czasie i braku ich reakcji też oznacza to, że im to się opłaca
szkoda że zabiajają tak społeczny projekt
mogli przecież stworzyć coś podobnego obok i to w brnąć, bo widać że są to ciągutki do konkurencji jakim jest AM.ZON
@gdvorek To też jest tylko twoja subiektywna ocena:
"Zauważyłem, że ten widok jest korzystniejszy zarówno dla klientów, jak i dla nas."
NIE ! Nie jest korzystniejszy !!!
A wręcz odwrotnie. W wielu przypadkach zdecydowanie UTRUDNIA znalezienie szukanej rzeczy.