Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Przed chwilą po wpisaniu jakiekolwiek frazy zauważyłem, że wyszukiwanie działa jedynie dla produktów a nie ofert. Nie mam opcji rozłączenia produktu.
Czy to jakiaś zmiana czy błąd ? @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
A „Od 1 października będziemy wyświetlać wszystkim kupującym tylko listę produktów” i będzie 100% zalogowanych klientów z powodzeniem robić zakupy. Ciekawe czy sukces oddzwoniła na dzwoneczkami.
Tylko zastanawiam się po co wycinać możliwość rozgrupowania skoro i tak 70% się nie przełącza „To znaczy, że kupujący nie przełączą się już z listy produktów na listę ofert” ?
Wystarczy, że kliknie [porównaj x ofert]... Oczywiście osobno dla każdej dość randowej grupy ofert, a następnie dla każdej otwartej grupy kliknie znów wybrane sortowanie i przescrolluje poniżej reklamy. Prawda, jakie to proste? Jedynie trzy razy więcej klikania, jeśli nie chcesz brać tego co dają, a być świadomym konsumentem! 🥸
Proszę o wycofanie się ze zmiany katalogowania produktów, ponieważ w tym momencie z serwisu nie da się normalnie korzystać gdyż jeden produkt ma 1000 katalogów, np. dział Apple Watch Ultra. Korzystanie z serwisu stało się o wiele bardziej uciążliwe niż było, ze zmiany na zmianę serwis allegro jest coraz gorszy. Niestety czekam z niecierpliwością na konkurencję dla allegro, bo zamiast rozwijać serwis i zostawić funkcje i prostotę jakim był to robicie z niego drugiego upośledzonego **piiip**a gdzie wyszukiwanie czegokolwiek woła o pomstę do nieba. Jeśli już koniecznie musicie wprowadzić taką zmianę dla inwestorów z USA to chociaż zostawcie opcję rozłączania ofert.
Sprzedaż umarła. Obecnie to może 5% tego co było przez ostatnie 15 lat.
Niech ich ...izrael kupi.
Jak widać po screenach wyżej, oferta z małego sklepu w ogóle się nie wyświetla to sprzedaż musi spadać.
Zobacz sobie jaką zmianę przed chwilą zrobili, przynajmniej u mnie. Nie da się normalnie zobaczyć całego opisu aukcji, tylko jego część. Jak chcesz zobaczyć wszystko, musisz kliknąć ZOBACZ PEŁNY OPIS, wtedy otworzy się nowa karta z opisem.
Chcecie wiedzieć skąd te drastyczne zmiany na Allegro - patrzcie jak ten gigant wygląda. IV kw. 2023 zarząd powinien polecieć na bruk. Podwyżki prowizji, katalog, dodatkowe opłaty i poprzez zmiany wyświetlania w wyszukiwarce wymuszenie wyróżnień i ads, wojna cenowa naszym kosztem - I kw. 2024 zysk. Perfidne amerykańskie korpo, gdzie człowiek i jego życie to pozycja w Excelu.
o ile dobrze rozumiem to sprzedawcy
nie będą wykupować promocji/wyróżnień
bo straci to sens
"Partnerzy", sklep Allegro i strefa marek nigdy tego nie robiła, teraz to Allegro decyduje kto sprzedaje;) Inni ukryci, pochowani - zaprzeczenie całkowite idei konkurencyjności rynku.
@assasin_zlotow czytając maila o "dobrej zmianie" wydaje się, że Allegro liczy właśnie na to, że teraz to wszyscy ochoczo zaczną kupować promowania, żeby mieć Top ofertę...
3/4 maila to zachwalanie promowania...
oby się przeliczyli ... ale to już zależy od sprzedawców (gdyby tak wszyscy nagle przestali promować swoje oferty ... 😉)
z mojego punktu widzenia, promowanie do tej pory pokazywało wiele ofert jako pierwszych
teraz będzie każda oferta osobno, a wejściem do ofert będzie najtańsza
a to że po wejściu jedna czy 2 będą promowane to nikt nie będzie patrzał
czyli promowanie straci całkowicie sens
No właśnie nie bardzo rozumiem sens promocji teraz, przecież wyświetlać ma się tylko 1 oferta. A jak 10 sprzedawców włączy promowanie to co się stanie z pozostałym 9 lub 10. A jak ktoś bez promocji przebije ich cena i Allegro da mu dopłatę i gwarancje najniższej ceny to która oferta będzie top?
ciekawe jak to będzie działać. Ja napewno nie zaryzykuje kasy, żeby to sprawdzić.
Rozumiem, że to dla mojego dobra. Ale jak nie chce swojego dobra, tylko chce wyszukiwać produkty które potrzebuje zakupić a nie te które wy chcecie żebym zakupił. Czy wobec tego, zostanie przywrócona (może być skrzętnie ukryta) opcja rozłączanie dla masochistów mojego pokroju?
w sumie wyszukiwanie ofert dodanych w ciągu ostatnich x dni nadal jest, tylko trzeba dodać do linku
Zgadzam się , przecież teraz używanie allegro to jakaś masakra . Wyszukiwanie produktów zajmuje o wiele więcej czasu , jest utrudnione i ciężko coś znaleść od małych sprzedawców .
Jeszcze tylko czery dni i żegnam się z tym dziadostwem
Popieram. Używanie smarka stracilo sens, odkąd więcej produktów kupuję poza allegro. Wychodzi znacznie taniej, nawet z przesyłką.
Sprzedażowo też jest masakra. Szczęśliwie w porę zacząłem dywersyfikację na E r l i i Olixa, dzięki czemu utrzymuję się na powierzchni. Obecnie ok 40% przychodów mam z poza allegro.
Zrób z lollegro dziadostwo z którego nie da się korzystać.
Miej gdzieś głosy Kupujących i Sprzedających.
Skręć reklamy zachęcające do kupowania na lollegro.
Nie ze mną te numery Brunner
Dokładnie. Wpisuję teraz plyte gigabyte aero pod lga1700, spoko, 3 oferty wyskakują, gdzie obok po lewo jest tych ofert 150. Czyli 150 w teorii różnych płyt głównych jest wystawionych, gdzie obecnie widzę tylko 3 szt. Porażka.
Wg. @ Od Allegro 70% użytkowników idzie to lepiej i z powodzeniem robia zakupy i to nawet większe dlatego bez urazy ale wg. nich musisz być jakimś przygłupem skoro zajmuje Ci to więcej czasu. A dokładnie jednym z 30% przygłupów którzy korzystają z rozgrupowanej listy produktów.