Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Przed chwilą po wpisaniu jakiekolwiek frazy zauważyłem, że wyszukiwanie działa jedynie dla produktów a nie ofert. Nie mam opcji rozłączenia produktu.
Czy to jakiaś zmiana czy błąd ? @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
beznadzieje jest te nowe wyszukiwanie, nie idzie nic znalezc
Haha najbliższe temu co widziałam to jakaś opinia w apce. Pani napisała, ze w 30% przypadków jej się to przydaje, ale w pozostałych 60 to woli bez łączenia szukać.... xD.
To mam w zakładce po zalogowaniu:
"Jesteś z nami: 17 lat, 1 miesiąc, 12 dni"
Wcześniej miałem inne konto, czyli prawie 20 lat na allegro.
AllegroPay rozwiązałem, smarta mam do października i usuwam konto.
Ja mam konto 24 lata i 3 miesiące. I żadna inna zmiana mnie tak nie wpieniła jak ta. Chociaż rozdzielenie Allegro i Allegro Lokalnie ją zaraz dogoni.
Najzabawniejsze jest to, że Allegro nie widzi, że to jest strzał w kolano, bo w ten sposób "normalne" oferty zostaną w łatwy sposób zakopane przez chińskie boty i sprzedaż spadnie a **piiip**enie kupujących wzrośnie. I kupujący wyniosą się na ali, e*ay itp itd.
U mnie 19 lat, 5 miesięcy, 27 dni 🙂
Szmat czasu i ogólnie było spoko. Z tego co pamiętam, byłem początkowo wkurzony na zmianę layoutu z klasycznego Allegro (te komicznie wielkie przyciski :P), później pamiętam zdenerwowanie na drożyznę, produktyzację (chociaż ta, dobrze zrobiona ma swoje plusy), bo to była udręka przy wystawianiu. Były też zmiany, które były spoko, jak integracja z inpostem, panel zamówień jest w mojej opinii całkiem fajny.
A teraz te ostatnie zmiany... powiem tak: nie liczyłem na nic dobrego, nie miałem żadnych oczekiwań, a i tak jestem zawiedziony.
ale żenada, będę powoli odchodził od tego syfu i kupował w sklepach www sprzedawców albo na innych platformach.
@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
Przez jeden dzień doszło około 20 postów niezadowolonych użytkowników a żaden z moderatorów nawet nie pofatygował się żeby odpisać. Boicie się już cokolwiek tutaj napisać czy skończyły wam się formułki jak u botów?
Klasyczna strategia na przeczekanie. A jak nie pomoże to wyciągną kartę rasizmu i faszyzmu.
One nie mogą napisać tego co myślą. Zresztą moderator jest od moderowania. Lepiej, ze milczą niż jakby miały obrażać użytkowników tymi kitowatymi formułkami. Tu i tak nikt się tym nie przejmie. Żeby się ktoś przejął to penie trzeba by wysłać protest wprost do prezesa we Włoszech z paroma tysiami podpisów wkurzonych użytkowników... Dopóki będzie widział piękne tabelki jak to 70% użytkowników z zadowoleniem z tego korzysta(w tłumaczeniu z ciężkimi bluzgami dało radę coś kupić) to...
jedyna opcja na teraz to wylogować sie z konta ( wtedy oferty wyswietają sie normalnie ) i zalogować się ponownie jak juz produkty bede w koszyku
I niniejszą zmianą, Allego wbija pierwszy gwóźdź do swojej trumny. Szlag mnie trafia z tym szukaniem, jak większość ludzi pewnie. Mam konto ponad 20 lat i faktycznie pora rozejrzeć się za innymi portalami i powoli się tam przenieść. Czuję się jak szmata do mycia podłogi.
Zgadza się, lepiej niech moderatorki siedzą cicho, bo ani nic mądrego te przeklejki nie wnoszą, a tylko obrażają inteligencję użytkowników.
@wojtkow napisał(a):
Klasyczna strategia na przeczekanie. A jak nie pomoże to wyciągną kartę rasizmu i faszyzmu.
Jeszcze będzie karta antysemityzmu i fali hejtu. 😉
A ten Perticucci to Amerykanin, choć ma włoskie korzenie.
Uważacie że to jest normalne? Chce kupić iPhone 14 i co dostaje? Refuby z "nadwyżek magazynowych" wystawione jako nowe. Konkurencja jak widać działa dobrze i poleca sklepy z najniższą ceną. Na allegro na 4 pierwszych ofert tylko 1 normalna. Po przejrzeniu 1 strony 90% ofert to sprzedawcy sprzedające używane telefony jako nowe. Kiedy za to się weźmiecie?
Cytując memowy klasyk - "witam chyba nigdy"
@HarryKZ Konkurencja? Ceneo to część Grupy Allegro
I to jest chyba ten błąd, który popełnili:
Zrobili testy i wyszło im, że ludzie, których na "testach" zmusili do korzystania z widoku produktowego kupują dużo szybciej i częściej znajdują produkt. Pomyśleli sobie, że ludziom łatwiej znaleźć, a oni więcej zarabiają. Więc trzeba to wprowadzić przymusowo wszystkim. To zarobią jeszcze więcej. Nie wzięli pod uwagę, że ludzie zmuszeni do korzystania z "ulepszenia" najpierw wyszukiwali jako niezalogowani, żeby nie mieć tego guana, a gdy znaleźli co trzeba logowali się i kupowali. A te durnie myślą, że dzięki ich wspaniałej innowacji ludzie wchodzą na allegro i cyk, od razu kupują.
"Jesteś z nami: 21 lat, 1 miesiąc, 14 dni"... Było OK. Szkoda. Pewnie czasem będę tu kupował, ale duuużo rzadziej i tylko drobiazgi. Kupowałem na Allegro z kilku powodów. Smart, dużo sprzedających w jednym miejscu i... łatwość wyszukiwania. Smart przestał być już ich atutem, sprzedających można znaleźć w wielu innych miejscach. Wyszukiwanie ciągle było atutem. Było.
Kupujących pewnie wielu nie odejdzie. Gorzej będzie, jak sprzedających ubędzie sporo. A jest to możliwe. Niejasne zasady, która aukcja będzie jako tytułowa, trudności z przebiciem się, to będzie dla nich mocny "red flag". Przedsiębiorca, który przejrzy, jak bardzo jego życiowy interes jest zależny od kaprysów giganta zacznie szukać innej drogi.
I tego ci, drogie Allegro, życzę. Żeby wam bokiem ta pogarda dla swoich klientów wyszła.
Wyszukiwanie ciągle było atutem. Było.
Popieram kolegę... ja byłem z nimi tylko " 23 lata, 8 miesięcy, 15 dni"
Analogicznie jak wyżej.
Ja już zacząłem głosować za zmianami na Allegro 🙂
Życzę Zarządowi szybkich zmian, i błyskawicznego przewentylowania po spotkaniu z rzeczywistością.
Na chwilę obecną 1200 zł, które wydałbym na Allegro - wydałem poza serwisem. Brawo ja.
Pominę zabawy z supportem i cytowanie przed support paragrafu 8 cośtam, jakoby allegro na podstawie niego miało prawo do wrzucenia użytkownika do testów. No nie ma. Jeszcze coś im tam napiszę niech zamkną ticket. Bo mi szkoda energii. O formułkach modów nie wspomnę.
Wiele osób pisało o UOKiK - a ile cokolwiek napisało i złożyło pisma? Żeby nie było, jak to w Polsce, zastanówmy się i zróbcie 🙂
Tak ode mnie - Czas spędzony na portalu nie zwiększy sprzedaży, w moim przypadku jedynie powoduje frustrację. Bo nie mogę nic znaleźć. Atutem Allegro było to, że wchodziłem i kupowałem.
Macie (jak to było w: Jak wywołałem II WŚ - dziś rocznica btw.) ******** bum bum. (gwiazdki moje, kto oglądał ten wie).
Moja własna decyzja biznesowa skutkuje brakiem zakupów na Allegro.
Po prostu głosuję portfelem,
Życzyłbym sobie Allego kręcącego Legendy Polskie. Umówmy się tak. Jak w telewizji zrobicie kampanię z nową serią to pomyślę, czy wrócić.
Teraz pasuję.
Tak mnie jeszcze naszło: może wdrażają Pareto (80/20) - bo im matematycznie źle wychodzi. Ale z drugiej strony mam prawie 9k "oszczędności" smart na koncie więc nie wiem, do którego segmentu się zaliczam 🙂
Z mojej strony powodzenia, szerokiej drogi już czas 🙂
Nasuwa mi się jeszcze jedna sprawa. Jako że stoję z obu stron barykady tzn i sprzrdaję i kupuję to jako sprzedający jestem dosłownie przerażony prowizjami jakie się nalicza za sprzedaż czegokolwiek aktualnie wystawiłem swojego laptopa na sprzedaż za 2900 zł prowizja od sprzedaży to 142 zł czy kogoś tam kur... poje...ło? Żona też sprzedaje na allegro kategoria pielęgnacja ciała, jakieś kremy, prowizja sięga 10% to taka norma ale jest jedna perełka gdzie prowizja wynosi 20.91%. Kto to ustala? Całe szczęście jesteśmy na działalności nierejestrowanej ale mając firmę gdzie trzeba opłacić pie.r.dyliard podatków to podsumowując sprzedaż na allegro hmm a może alle.drogo (lepiej pasuje) jest totalnie nie opłacalna...
@robcio646 opłaty w Allegro są na poziomie średniej rynkowej. Dokładnie to analizujemy i weryfikujemy. Wysokość prowizji możesz razem z żoną sprawdzić jeszcze przed sprzedażą w naszym kalkulatorze: https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/kalkulator-oplat. Kalkulator nie dotyczy Allegro Lokalnie i jest dla kont firmowych.