anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak opcji rozłącz te same oferty.

renata86aa
#9 Pomysłodawca#

Przed chwilą po wpisaniu jakiekolwiek frazy zauważyłem, że wyszukiwanie działa jedynie dla produktów a nie ofert. Nie mam opcji rozłączenia produktu. 

Czy to jakiaś zmiana czy błąd ? @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
2 011 ODPOWIEDZI 2 011

murarz16
#9 Pomysłodawca#

Dzielnie walczycie z **piiip** o wprowadzenie najgłupszych zmian, które wyłącznie utrudniają korzystanie z portalu...

Jak można wymusić "łączenie ofert" czy szukanie w opisach na klientach... Tylko ktoś "mądry inaczej" mógł taką zmianę zaproponować i zatwierdzić.

oznacz moderatorów

kerretoip
#9 Pomysłodawca#

No niestety, widze że allegro bardzo stara się utrudnić życie kupującym i sprzedającym. Gdzie najlepiej sie teraz przenieść? Szkoda że nie ma jakiejś rodzimej alternatywy.

oznacz moderatorów

maciek4477
#9 Pomysłodawca#

Allegro w obecnej formie jest kompletnie bezużyteczne dla osób regularnie szukających w gąszczu ofert części zamiennych, pod tym samym zgrupowanym produktem występuje 200 kompletnie niezwiązanych rzeczy.

W obecnej formie niestety wyszukiwanie czegokolwiek graniczy z cudem.

oznacz moderatorów

Widmo11
#8 Zapaleniec#

Zgadzam się system jest całkowicie nieczytelny .. wszelkie wybory według cen czasu dodania itp praktycznie nie aktywne bo i tak otrzymujemy wyniki połączonych ofert gdzie mamy przedmioty nowe jak i takie co po rok leżą 😞

Parcie na kasę i większe promowanie ofert opłacanych dodatkowo ale według mnie powoduje to tylko mniejsza czytelność dostępu produktów a co za tym idzie mnie zakupów bo nie chce mi się siedzieć godzinami i szukać lepszych ofert  .. przy takiej stracie czasu wole kupić gdzie indziej 🙂

oznacz moderatorów

robcio646
#10 Popularyzator#

@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_ 

I co na to moderatorzy? Już odechciało wam się pisać czy może doznaliście olśnienia i przekazaliście wątek do dyrekcji? 

oznacz moderatorów

matdb
#9 Pomysłodawca#

.... co by tu nie powiedzieć, to wiesz ,moderator to też człowiek i te bzdury co kazali im wypisywać typu " z opcji <<szukaj w opisach>> nikt nie korzysta" im uwięzły w gardle, nie każdy lubi robić z siebie (i)(d)(i)(o)(t)(ę) i tracić twarzy.

oznacz moderatorów

Client:117084418
#4 Eksplorator#

Podbijam

oznacz moderatorów

Ayushiteru
#8 Zapaleniec#

no słabo to wygląda, szukam starych konsol i komputerów i nic konkretnego się nie wyświetla. Ogólnie to nic się nie wyświetla i nic nie można znaleść... Jeśli ktoś ma jakiś działający skrypt to niech zapoda, będę wdzięczny 🙂

oznacz moderatorów

wojtkow
#9 Pomysłodawca#

Zablokowali już najpopularniejszą metodę, więc nie spodziewaj się cudów.

We wszystkich kategoriach które słabo się katalogują jest rzeźnia, nie można znaleźć starych komputerów, starych książek, przeszukiwać kategorii modelarstwo (tam większość informacji jest w opisie, a szukanie po opisie wyłączyli, bo pomagała ominąć grupowanie).

Brutalnie mówiąc: allegro wypięło się na użytkowników tych kategorii, jak interesuje cię coś nietypowego to masz sobie pójść i nie zawracać im głowy.

oznacz moderatorów

seattle84
#8 Zapaleniec#

Witajcie, gdzie się teraz przenosicie? Pytam jako kupująca, bo nawet karmy dla psa nie umiem "po nowemu" zamawiać. Szkoda mi tracić godzin na przeglądanie ofert szukając tańszych. **piiip**? Może jakiś szybki poradnik czy tam też jest coś jak smart? Widziałam darmową dostawę od 59zł ale była też reklama, że abonament teraz za 0zł, rozkminiam właśnie. oooo widzę, że konkurencji się boicie bo sklep wykropokowany chodzi o ten na eeeee

oznacz moderatorów

BlackStorkPC
#9 Pomysłodawca#

Niestety bez możliwości wyszukiwania w opisach dodatkowo z wymuszonym łączeniem ofert praca wszelkich firm zajmujących się częściami oraz towarami używanymi została zaorana. Sprzedaż takich towarów też spada, co obserwuje po moim sklepie od wprowadzenia tych dramatycznych zmian.

oznacz moderatorów

maciek4477
#9 Pomysłodawca#

Popyt jest, tylko klienci nic nie mogą znaleźć. Niezwykle kuriozalna decyzja ze strony Allegro.

oznacz moderatorów

tomekj_3
#9 Pomysłodawca#

to takie usprawnienie zeby bylo nam lepiej hahahahahah

oznacz moderatorów

bodziobodzio4738
#11 Animator#

To niestety prawda, sam często szukałem różnych części do komputerów czy konsol i obecnie to jest niewykonalne albo bardzo ale to bardzo czasochłonne i frustrujące, rynek wtórny jak widać dla allegro nic nie znaczy a nas użytkowników nie szanują bo nie muszą z prostego powodu - nie ma realnej alternatywy jak na razie. Liczę że część rynku wtórnego typu lombardy, czy sklepy z częściami przeniesie się na portal na O.

oznacz moderatorów

alleloombard1119
#8 Zapaleniec#

Właśnie zauważyłem, że nawet przy licytacjach nie widać teraz przy liście ofert, ile osób dany przedmiot licytuje xD Co parę godzin człowiek znajduje jakiś błąd, niedociągnięcie, głupotę czy **piiip**yzm ale aż nie chce mi się uwierzyć, że to ma być tak na stałe.   

oznacz moderatorów

alleloombard1119
#8 Zapaleniec#

i-dio-tyzm to wulgarne słowo drogie allegro?

oznacz moderatorów

adi_tychy
#9 Pomysłodawca#

cenzura na allegro jak w komunie i unii europejskiej.

w moich komentarzach "wypipali" mi nawet słowo (o) (l) (x)... tak się boją.

Zmiany jakie zrobili to katastrofa i jedyną odpowiedzią jest cenzura.

jako klient allegro od lat dwudziestu, wku****ny  ostatnimi zmianami napiszę tak - odnalazłem strony kilku sprzedawców i towary typu tusze, książki, komiksy NABYŁEM Z POMINIĘCIEM ALLEGRO.

CHCIELIŚCIE TO MACIE SKUMBRIE W TOMACIE

oznacz moderatorów

isoroku
#7 Wielbiciel#

Codziennie zaglądałem na zakładki z kilkunastu kategorii. I w zasadzie codziennie coś kupowałem. Czasami jedną rzecz, czasami kilka. Dziś, gdy przestał działać skrypt i zobaczyłem ten koszmar odpuszczam sobie. Przestaję przeglądać i kupować. Wrócę tu kiedyś, kiedy będzie normalnie. Wydawało mi się, że ten serwis jest dla mnie (kupującego) a nie odwrotnie.

oznacz moderatorów

pollytaglia
#8 Zapaleniec#

Oni naprawdę nie słuchają/czytają. Temat był setki razy poruszany i ludzie wyraźnie im pisali, że brną w głupotę a serwis traci monstrualnie na użyteczności. ALLEGRO, brniecie w głupotę i nawet jeżeli nie zanotujecie od razu dramatycznego spadku obrotów, to na pewno załatwicie sobie irytację większości użytkowników, ale przede wszystkim utrwalicie w nas poczucie, że macie użytkowników gdzieś i nie tworzycie dla nich przyjaznego środowiska.

oznacz moderatorów

Football-stock
#12 Orędownik#

Idą już po bandzie na całości - po fali negatywów na Google i trustpilot tak zachowuje się ich zaprzyjaźniona spółka (wspólny właściciel) jak próbujesz dodać opinie, dodam że e-mail żadne  nie docierają. Totalna blokada - ludzie piszcie do znajomych, piszcie komentarze gdzie możecie o prawdzie i wyzysku na Allegro. Nie mamy wyjścia to już jest WOJNA z tym podłym korpo. Niszczą nasze biznesy i polski rynek e-commerce.

opi1.png

oznacz moderatorów