anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak towaru, Allegro uniemożliwia założenie dyskusji

MAMY ROZWIĄZANIE!
smerfujemy
#10 Popularyzator#

W dniu 09.07.2025 zakupiłem przedmiot od firmy. Miał być wysłany "Allegro przesyłka polecona" Tymczasem wg informacji sprzedającej został wysłany listem nierejestrowanym zwykłym, bez możliwości śledzenia. W szczegółach zakupu widnieje "przesyłka odebrana" tymczasem ja jej nie mam.

Jak chcę otworzyć dyskusję to dostaję komunikat : 

Prosimy Cię o cierpliwość

Termin na nadanie Twojej przesyłki jeszcze nie minął. Gdy sprzedawca rozpocznie realizację Twojego zamówienia, umożliwimy Ci śledzenie paczki w zakładce Kupione. Przewidywany czas wysyłki tego zamówienia to piątek, 11 kwi.

Tymczasem już jest 15.04, a w zakładce Kupione jest "przesyłka bez możliwości śledzenia"
Sprzedająca się wykręca, że przesyłka Allegro jest za droga dlatego nadała listem zwykłym. Ale ja zamawiałem polecony z dostawą "do drzwi" @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  
Proszę o umożliwienie otwarcia dyskusji, gdyż chcę dostać zwrot pieniędzy.
oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8
TechartGSM
#12 Orędownik#

Coś się tu nie zgadza - jeżeli przesyłka była nierejestrowana, to nie ma numeru nadania. Jeżeli nie ma numeru nadania, to nie mogła zostać wprowadzona do systemu Allegro i otrzymać status "przesyłka odebrana". Sprawdź dokładnie.

oznacz moderatorów
smerfujemy
#10 Popularyzator#

@TechartGSM Niestety ale jak rozwijam SZCZEGÓŁY ZAKUPU to od razu jest widoczne :

Zakup opłacony
Przesyłka bez możliwości śledzenia

•  

Zakup opłacony
    9 kwi. 2025, 17:11
  •  
    Przesyłka odebrana
    Sprawdziłem bardzo dokładnie, a screena nie będę robił bo i tak trzeba będzie czekać na zatwierdzenie przez moderację, żebyś mógł zobaczyć, że nie piszę bzdur.
oznacz moderatorów
TechartGSM
#12 Orędownik#

Ja tu widzę przycisk do samodzielnego oznaczenia że przesyłka jest odebrana, i tak, w takiej formie jest to możliwe.

oznacz moderatorów
smerfujemy
#10 Popularyzator#

@TechartGSM Nie klikałem tego przycisku. To co podałem pojawiło się po otwarciu szczegółów zakupu

@mdrogeria Masz rację, nie pomyślałem. Widocznie za rzadko używam dyskusji.

oznacz moderatorów
TechartGSM
#12 Orędownik#

No, i jak widać przy pozycji "przesyłka odebrana" nie ma daty i godziny, bo nie klikałeś tego przycisku...

oznacz moderatorów
smerfujemy
#10 Popularyzator#

@TechartGSM No, a  co miałem klikać jak nie ma przesyłki.

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg#

@smerfujemy nie ,, smerfuj ,,😉 tylko wybierz inny powód otwarcia dyskusji 

oznacz moderatorów
Client:44052296
#21 Demiurg#

@smerfujemy a komunikat nie można zamknąć  X  i kontynuować? Podobnie jest z paczkami z Azji

oznacz moderatorów