anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Celowe dawanie terminu ważności do każdej aukcji

Mirek_695
#7 Wielbiciel#

Witam. Czy to jest normalne albo zgodne z regulaminem smart ze sprzedawca do wszystkich swoich aukcji dodaje termin ważności produktu przez co jest ogranicza możliwości zwrotu. Rozumiem aukcje typu chemia itp ale produkty takie jak plastikowe rurki pojemniki które na pewno nie mają terminu również ma z terminem ważności. To nie powinno w jakiś sposób być kontrolowane przez allegro ? Oczywiście jak powiedział sprzedawca poza allegro produkt mogę zwrócić i wtedy już nie obowiązuje terminu ważności 

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

LEW433
#21 Demiurg#

Nie może podawać terminu niezgodnie  z prawem, jeżeli produkt nie ma ograniczeń do zwrotu, Jak poda jakiś tam zapis to on i tak nie obowiązuje

oznacz moderatorów

Mirek_695
#7 Wielbiciel#

No właśnie nie mogę zwrócić produkt przez smarta  (małe druciane szczoteczki do czyszczenia) bo gościu dał do aukcji że produkt z krótkim terminem ważności. Natomiast mogę oddać poza allegro co się nie kalkuluje bo przesyłka jest warta tyle co produkt. Jak to powiedział sprzedający wszystko jest zgodne z prawem i tym przeciwdziałają smartowym wymuszeniom które obciążają sprzedających. Allegro w dyskusji prosiło sprzedającego o uzasadnienie terminu ważności do tego produktu lecz na to nie odpowiedział 

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@Mirek_695 Pokaż link do oferty.

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Mirek_695 widzę w dyskusji, że sprzedawca przedstawił swoje stanowisko, a Ty poprosiłeś nas o pomoc, więc poczekaj proszę teraz na odpowiedź doradcy. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@_HolaOla_ @Ograniczenie jest dodane w każdej ofercie tego sprzedającego… 🙃

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@komis-bell to zgłoszę, dzięki! 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Mirek_695
#7 Wielbiciel#

Doradca nakazał sprzedawcy o przyjęcie mojego zwrotu na co sprzedawca wyraził zgodę już w pierwszej  swojej odpowiedzi więc doradca nic nie wniósł doradca dyskusji. Bardziej chodzi o to że przez z smart nie mogę zwrócić ale już poza allegro mogę. Więc allegro obowiązuje termin ważności a poza już nie...?

A najlepsze jest to że sprzedawca napisał że te szczoteczki to ich produkt sprzedawany pod zarejestrowanym ich kodem kreskowym EAN więc oni ustalając warunki dotyczące ważności produktu a tak naprawdę to szczoteczki firmy Yato dostępne na różnych aukcjach allegro i w internecie 😆

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Mirek_695 nasz doradca w pierwszym zdaniu swojej wypowiedzi, poinformował sprzedającego, że nie powinien wprowadzać w błąd kupujących w związku z dodawaniem daty ważności, która nie obowiązuje na dany produkt. Jeśli chodzi natomiast już o konkretnie Twoje zamówienie sprzedający zgodził się przyjąć od Ciebie zwrot i zadeklarował, że odda Ci także koszt przesyłki zwrotnej. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

SpeedyGonzalezz
#15 Entuzjasta#

@Mirek_695 Inaczej mówiąc, sprzedawca walcząc z jedną patologią, tworzy kolejną? Pociesz się, że jak nie odpowie w dyskusji, to mu polecą po puntach, albo nawet zablokują sprzedaż. 

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów