anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Chińczyk - usunięcie konta sprzedawcy dzien po zakupie. Co robic?

cassteam
#7 Wielbiciel#

Czesc,

wczoraj od uzytkownika chenwanshangmao zakupilem (przez moja nieuwage, ze to chinskie konto....) pewien produkt z dostawa do jutra (tj. 06.12.2024).

Dzisiaj widze, ze sprzedawca pochodzi z Chin, a wszystkie jego przedmioty zniknely z allegr. Wyglada na usuniete / zablokowane konto.... 

domyslam sie, ze przesylki juz nie dostane... w jaki sposob moge sie skontaktowac z allegro i co dalej? 

oznacz moderatorów
12 ODPOWIEDZI 12

az1rael
#21 Demiurg#

Jak minie czas doręczenia załóż dyskusję

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  Czasem moderatorki pomagają szybciej w takich sprawach...

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@cassteam domyslam sie, ze przesylki juz nie dostane... w jaki sposob moge sie skontaktowac z allegro i co dalej  z allegro to nie ale z pomocą Allegro, zakładasz dyskusję i wówczas to krok do odzyskania kasy: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@LEW433   Szkopuł w tym że dyskusji nie założy bo nie upłynął  termin dostawy, pewnie będzie mógł  założyć dyskusję mniej więcej za miesiąc.

Natomiast moderatorki mogłyby raczej wymusić na zarządzających,   aby w takich sytuacjach gdy blokowane jest konto,  Allegro z automatu otwierało dyskusję w imieniu kupującego po to aby sprzedający z Chin  miał 24 godziny na wypowiedź czy zrealizuje transakcję czy po 24 godzinach ciszy można już zwrócić pieniądze kupującemu.  To chyba nie wydaje się trudne.

@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@cassteam weryfikuję możliwość wcześniejszego otworzenia dyskusji ze sprzedającym. 

Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@cassteam dyskusja została otwarta 😊

Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@br. Śnieżek zdementował wystarczy nacisnąć X jak wyskoczy ten komunikat i go zamknąć a następnie standardowo rozpocząć dyskusję

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@az1rael   Tiaaa...  raczej w to nie wierzę...  Zwątpiłem w to co pisze Śnieżek  od kiedy nazwał nas użytkowników  pelikanami którzy łykają wszystko co im się napisze. Więc nie wierzę.

Aby to sprawdzić należało by otworzyć dyskusję. Komu dyskusję i po co ???

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@br. nie powiedziałem że wierzę, ale ja nie sprawdzę bo nie kupuję u chińczyków najpierw gruntownie sprawdzam co i u kogo kupuję więc potem odchodzi mi temat martwienia się co potem z tym co kupiłem

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#12 Orędownik#

@br. otwórz komukolwiek, potem w dyskusji napisz, że się pomyliłeś, przyznaj rację sprzedającemu i go przeproś, oznacz dyskusję jako rozwiązaną i już😉,a sprzedający będzie zadowolony, bo dostanie punkty, za szybkie rozwiązywanie dyskusji 😁

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@KOGIEL_T   Dobrze radzisz, pozostaje wątpliwość po co to robić?  Czy żeby sprawdzić wiarygodność tego co pisał  Śnieżek?  To bez sensu.

Może lepiej będzie jeśli on sam zadba o swoją wiarygodność..

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@br. Noe da się zadbac o coś co nie istnieje musiałby ją wpierw zbudować

oznacz moderatorów