Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dwa razy kupiłem od chińczyka (dwóch różnych sprzedawców, obydwa konta już zablokowane), dwa razy dostałem towar niezgodny z opisem, dwa razy adres do zwrotu na etykiecie wygenerowanej przez Allegro wygląda tak:
Prosimy o przesłanie nam e-maila, ponieważ
magazyn często
się zmienia, nie można na czas zaktualizować
adresu i nie mo
prosimy o przesłanie nam e-maila
87-600 Lipno
Przy pierwszym zwrocie zrobiłem dyskusję żeby przysłali poprawną etykietę, ale nie zanosi się by to zrobili, drugi zwrot odsyłam z "adresem" jak na etykiecie i mam wywalone.
Zamówienia o których mowa:
40f76030-a1ae-11ef-80eb-b370867c0df8
c523f760-ab40-11ef-ba3f-1192db8a4904
Chyba nie jest trudne ogarnięcie formularza zwrotów który nie przepuści takich "adresów" jak w temacie.
@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_
Niestety, ale chińczyki to plaga na Allegro, które zdaje się bardziej tolerować ich wybryki, niżby tolerowało takie same wybryki u rodzimych sprzedawców - najlepiej u nich nie kupować.
A co do adresów to pełna zgoda - Allegro ich chyba nie weryfikuje. Ze strony sprzedawcy to też jest kłopotliwe, bo gdy klient wpisze niepoprawny (lub nawet za długi, ale poprawny) adres, to Allegro spokojnie go przepuści, ale gdy chcemy wysłać towar wtedy już nas nie przepuszcza. Trzeba w takiej sytuacji pytać klienta o inny adres, czy skorygowanie go, co zajmuje czas i jest kłopotliwe dla obu stron.
@SzymonL8 Ale co ty piszesz, kupujesz i wiesz ze taka adnotacja jest w ofercie? Ja bym nie kupił, Teraz, jeżeli towar jest niezgodny z opisem to go reklamuj, a wówczas wygląda to inaczej, złóż reklamacje z pomocą dyskusji: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa
@SzymonL8Najłatwiejsze do ogarnięcia jest aby nie kupować w ogóle od chińczyków. Nie mam nic do nich jako narowodości ale tylko oni uprawiają takie ściemy na tym portalu, że szkoda gadać. Losowe nazwy, losowe adresy - zwrot? Szukaj wiatru w polu. Zaraz założą 2137. firmę o kolejnej losowej nazwie i znowu coś wepchną losowym ofiarom.
Niestety najlepszą opcją jest po prostu traktować ich oferty jak spam.
@Client:129122403 To że jest mnóstwo nieścisłości w ich ofertach to w sumie chyba nie wina chińczyków tylko tych co na to pozwalają i dopuszczają taką sprzedaż .
@kolekcjoner608 Ja nie mówię o winie, ja mówię o tym że skoro sytuacja jest taka a nie inna i dalej chcesz tu kupować - to musisz uważać na to u kogo kupujesz.
@SzymonL8 napisał: "Dwa razy kupiłem od chińczyka /.../ dwa razy dostałem towar niezgodny z opisem /.../"
Wprawdzie jest takie przysłowie: "do trzech razy sztuka", ja jednak - na Twoim miejscu - zastanowiłabym się już po pierwszym.
Nikt rozsądny nie kupuje od Chińczyków online. Ale współczuję.
@szymela54 ja kupuję online od Chińczyków, ale nie na Allegro, jeszcze nigdy nie miałem problemów
@KOGIEL_T No to gratuluję. Widocznie jesteś jednym z nielicznych szczęściarzy 🙂.
@szymela54 > niestety ale @KOGIEL_T ma rację > od kupowania od chińczyków online są inne portale > np. Ali.... lub T.E.M.U > tam nie ma problemów jak na Allegro.
@szymela54 nie trzeba być szczęściarzem, wystarczy kupować rozważnie od sprawdzonych dostawców, u nich tez jest system komentarzy, więc wystarczy sprawdzić stosunek opinii negatywnych do pozytywnych , jeśli jest 1:1000, to można śmiało kupować😁
@Ziolko39 , @KOGIEL_T Pewnie macie rację. Ale ja mam jakiś dziwny (może i chory🙃) sentyment do Allegro. Dużo tu kupuję, od dawna, głównie od sprawdzonych rodzimych sprzedających i nigdy (ani razu) nie miałam żadnych problemów z zakupami.
Przy okazji: Ten portal na cztery litery w ubiegłym roku też (!!!) uruchomił program sadzenia drzew, tyle że w Afryce Subsaharyjskiej. Nie wiem dlaczego mnie to śmieszy? 🤣
@szymela54 Może to i śmieszne > ale portal jak dla mnie jest w porządku > ostatnio kilka razy kupowałem u nich trochę drobiazgów do kuchni > nie dość, że ceny są na poziomie 1/6 - 1/4 cen z Allegro, to jeszcze błyskawiczna dostawa w 5-8 dni > przeważnie przed czasem > zawsze wszystko było w porządku
Z Ali korzysta moja znajoma prowadząca firmę produkcji tonerów do drukarek > od kilku lat sprowadza komponenty i elektronikę > jak do tej pory bez problemów.
Ja też ściągałem z Ali zabawki dla wnuczków > przychodzą w całości, ładnie zapakowane, bez uszkodzeń
@KOGIEL_T , @Ziolko39 No i prawie mnie przekonaliście. Może, jeśli będzie po temu😉 okazja, to i ja "skorzystam z Ali" i może nawet coś "z Ali ściągnę", jakkolwiek by to nie zabrzmiało🤣
Wiem, że inaczej się nie da, ale ile razy widzę ten śmieszny, wymuszony siłą wyższą kamuflaż, to zawsze mam to jedno skojarzenie. 🤣
@szymela54 Od Chińczyków online się kupuje - nie kupuje się na platformie, która tej części sprzedawców w ogóle nie kontroluje ani nie ponosi odpowiedzialności za to.