Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
kontak się urwał @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Pokażcie Dziewczyny🥀 fotkę
Oczywiście że to wina kupującego, przecież czcigodny sprzedajacy nic złego nie zrobił tylko chcial "spuścić na drzewo kupującego" wg tu niektórych forumowiczów. Teraz siedzą cicho a jak napiszesz żeby otworzyć dyskusję to by Ciebie udusili. Nauczyli się tylko sprzedać, wcisnąć i niech kupujacy się cieszy że się napracował- zapakował i poklikał na kompie i raczył w terminie wysłać.😡
LEW433 mówią ,że dyskusja to ostateczność , ale nie o to mi chodzi , bardziej mam na myśli to czy allegro nie powinno zaiteresować się takimi ofertami i czy wprowadzienie obowiązkowego parametru ,, data ważności ,, co przy współpracy z katalogiem allegro nie powinno sprawić problemu wyeliminowałoby takie kwiatuszki , jakby gziekolwiek w ofercie byla podana data to w życiu bym tego nie kupiła , ja rozumiem krótka , sprzedawca informuje , ALE 1,5 roku po terminie ??? To nie jest płyn do kib....la tylko chusteczki antybakteryjne .
Nie da się wszystko kontrolować, a jak widzisz sprzedający pominął to i zamazał nawet datę przypadkowo, więc co myśleć. A tak na uwadze to dyskusja nie jest ostatecznością, jest szybkim rozwiązanie m sprawy i jak jest rozwiązana to sprzedającemu niczego Allegro nie ujmuje- niczego.
@LEW433więcej , to nie był zakup 1 sztuki , mam niestety potrzeby i zużywam większe ilości , wszystkie miały zmytą datę ,a że produkt dobrze znam to wiem gdzie powinna być i ślady po niej pozostały , trudno w takim przypadku mówić o przeoczeniu czy błędzie ,zastanawiam się czy sprawy nie oprzeć o sanepid za lekceważące podejście do problemu bo słowa ,, możez pani zwrócić ,, niczego nie rozwiązuja i nic nie wnoszą .
@beatahincza To co zrobił Sprzedawca jest karalne. Prawo zabrania sprzedaży kosmetyków, których termin ważności minął.
@drekenzes nie jestem złośliwa , mocno bym przezyła sponiewieranie kogoś za głupie 40 zł , choć sama czuję się nieco poturbowana , zdarzały się rózne cuda bo trochę tu kupuję ,ale to cudo skłoniło mnie do zawitania w Waszym gronie .Zmieniłam ocenę bo pierwotnie była na full ,ucięłam gwiazdki ,ale jako samą ocenę zostawiłam pozytywną ....chyba źle zrobiłam ,powinnam przestrzec innych klientów .
@beatahincza Zauważ ze teraz nie ma tu sprzedających a jak się pojawią to będą wstrzemięźliwi i będą atakować nie sprzedającego tylko kupujących, po co kupujesz itd, takie jest to forum. Opanowanie przez krzykaczy sprzedających i zastraszają , Powiem że niedawno także sądziłem ze da się z nimi dogadać "łagodnie"- nie da się.
@beatahincza nie mają znaczenia tutaj żadne deklaracje producenta oraz zdziczenie lwiej sawanny - produktów po upływie terminu ważności nie można wprowadzać do sprzedaży.
@beatahincza czy w opisie była informacja o dacie ?
Kostas11 jakby była to bym nie kupiła , staram się czytać opisy , ale czy była czy nie była wiele nie zmienia .
LEW433 nie wiem kto jest sprzedawcą , a kto nie , ale nie czuję się atakowana .
Możesz Sobie sprawdzić, mogę podpowiedzieć że oprócz Mnie wszyscy którzy tu odpisali.😐
@ LEW433 no to bez urazy dla nikogo , ale to Ty prowokujesz , wiem co to jest dyskusja i czemy służy i w jaki sposób ja prowadzić , jak pisałam wcześniej moim problemem nie są pieniadze czy towar bo to wszystko jest ulotne tylko sam fakt sprzedaży z premedytacją produktu tak dużo przeterminowanego . Mam opory prze zrobieniem z tego afery bo lubię ludzi , a mam narzędzia i odpowiednie dokumenty ku temu ,a sam sprzedawca .....echhh.
@beatahincza Nie popieram takiego wciskania kitu ale kupujący zanim coś od kogoś zakupi ma zawsze możliwość zadania sprzedawcy pytania o produkt .W tym przypadku gdzie cena była podejrzliwie niska wypadało podpytać sprzedawcę dlaczego . Masz wtedy jasność co do towaru i zamiaru sprzedawcy i decydujesz czy warto kupować ,czy zgłaszać naruszenie regulaminu.
@kolekcjoner608 nie zaprzeczam cena dość atrakyjna , ale nie zmienia to faktu ,że sprzedaje to firma !!! , a w opisie wzmianki o tym nie było , w podobnej cenie kupowałam wielokrotnie bo zużywan sporo , moja przypadłość tego wymaga , ale z takim cudem jeszcze się nie spotkałam , bywały krotkie daty ,ale przewrażliwona na tym punkcie nie jestem , trudno przy każdym zakupie pytać czy czasem nie jest 1,5 roku po terminie ... chyba przyznasz mi rację .
Źle odebrałaś, Ja nie prowokuje tylko stwierdzam fakt.😐
@LEW433 widzę ,że prowokujesz i jako jedyny , tytuł mokego wątku to Co z takim sprzedawcą zrobić , Ty ciągle się mi odpowiadasz jakbym pytała co zrobić jak otrzymałam przeterminowany produkt ,sugerujesz dyskusję , a mnie nie o to chodzi bo w tym mi pomoc nie potrzebna bo gnojenie kogoś o parę zlotych nie leży w mojej naturze ,tak masz rację piszą tu przeważnie sprzedawcy i w moim przypadku to ich wypowiedzi uznaję za pomocne .
@LEW433 jestem zarówno Sprzedawcą, jak również Kupującym, i naprawdę nie trawię patologii po żadnej ze stron.
Przy kupowaniu łatwiej mi jest zrozumieć i wybaczyć pomyłki u Sprzedawcy, tak przy celowym i świadomym działaniu na szkodę Kupującego jestem bezlitosny.
W zaistniałej sytuacji Sprzedawca wielokrotnie celowo działał na szkodę Kupującego - wystawiając przeterminowany produkt na sprzedaż, wycierając daty ważności oraz kłamał o deklaracji producenta, że można użyć tego po terminie. Należy pamiętać, że wiele osób ma skórę nadwrażliwą lub ma poważne alergie i taki produkt w tym momencie może okazać się dla nich skrajnie niebezpieczny.
@beatahincza Prawo zabrania Sprzedawcy w ogóle to wystawiać na sprzedaż, nawet jeśli by podał że to przeterminowane. No chyba że do kolekcji, to może by przeszło, ale takie produkty to nie moja działka.
Natomiast fakt zatarcia dat przez Sprzedawcę jest oznaką, że celowo wciskał kit i wiedział że mu tego nie wolno. Ja bym nie miał litości, złapałbym takiego delikwenta, zamknął z Lwem do klatki i obu spuścił na drzewo, żeby sobie wyjaśnili co nie co.