anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Co zrobic gdy zakupilem przedmiot w 2023roku ale gdy dzis znalazłem zakup tego

szczuro420
#1 Nowicjusz#

@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_  Czesc mam problem gdy zakupilem iphone w 2023 roku myslalem ze go nie zakupilem ale dzis zobaczylem w folderze ze został on opłacony z góry a produkt nie dotarl do dzis co moge zrobic bo nie wiem kwota nie jest mała potwierdzenie wszystkiego mam pomoze ktos pilne!!

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

szczuro420
#1 Nowicjusz#

IMG_2926.png

IMG_2925.png

IMG_2924.png

oznacz moderatorów

Client:35386082
#15 Entuzjasta#

W szczegółach zakupu masz 'zgłoś problem z zakupem', napisz do sprzedawcy i zapytaj.

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@szczuro420 w tej sytuacji powinieneś zgłosić problem sprzedawcy. Możesz zrobić to przez centrum wiadomości lub dyskusję. Dodam też, że sam brak statusu przesyłki w zakładce [moje zakupy] nie świadczy o braku doręczenia towaru. Informacje o przesyłce po prostu nie są przechowywane przez tak długi czas. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

_Likos_
#21 Demiurg#

@Syrena_zT  że tak zapytam "zgłosić problem sprzedawcy" . A co sprzedawca ma z tym zrobić ????

Dane o przesyłkach są przechowywane rok. Sprzedawca ma pamiętać że wysłał ????

Nawet zakładając że był to zakup na FV to co najwyżej może sprawdzić czy wystawiał daną fakture a nie czy wysyłał oraz czy z paczką sie nic nie stało.

Zaden przewoźnik nie uwzględni takiej reklamacji

A swoją drogą @szczuro420 "kwota nie jest mała" i przez dwa lata nie zorientowałeś sie że nie dostałeś zakupu wartośiowego przedmiotu ????? . Cóż moim subiektywnym zdaniem " mało prawdopodobna historia"

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@_Likos_ sprzedawca powinien się do tego ustosunkować. Może posiadać potwierdzenie nadania przesyłki, co potwierdzałoby wywiązanie się z umowy. Jako strona transakcji jest zobowiązany do odpowiedzi na zgłoszenie braku otrzymania towaru przez kupującego. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

_Likos_
#21 Demiurg#

@Syrena_zT  z calym szacunkiem ale tego typu roszczenie jest wręcz kuriozalne.

Szczerze mówiąc gdybym mial odrobine wiecej czasu  to zrobiłbym zrzut tego posta, zakupił coś w OSA i za 23,5 miesiąca zgłosił że nie dostałem produktu swoje roszczenia podpierając wpisami z AG

Ciekawe czy OSA ma "potwierdzenia nadania przesyłek" i ich odbioru z podpisem kuriera bo można wygenerować list i nie nadać paczki prawda?

Naprawde wiemy jakie są czasy. staramy sie mieć prokliecnkie podejście ale chyba gdzieś trzeba zdrowy rozsądek  zachować ???????

oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

Dobrze wiesz że sprzedawca nie sprawdzi historii przesyłki po tym czasie

twoja złota rada zostanie zastosowana przez autora tego śmiesznego watku

a co poradzisz sprzedawcy? 
ciekawam 

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

2 lata nie zauważyłeś że kupiłeś telefon za gruby hajs... niemożliwe

oznacz moderatorów