Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, wczoraj zadzwonił do mnie Pan podający się za obsługę Allegro i zapytał o mojego maila, nastęczy poinformował mnie iż została wysłana ankieta na mail o początku takim a końcówce takiej i czy wypełnię ankietę. Moje pytanie brzmi czy obsługa allegro robi coś takiego czy to próba wyłudzenia danych?
Najlepszym wyjściem jest nie odpowiadać i nie dać się namówić na żadne ankiety ,jest to nieobowiązkowe a twoje dane są później wykorzystywane do różnych celów nawet do łamiących prawo.
@KrzysiekLuc Nigdy nikomu nie podawaj żadnych swoich danych przez telefon, jeśli nie znasz osoby, która do Ciebie dzwoni. Nieważne, za kogo ta osoba się podaje. Tak, Allegro czasem dzwoni do swoich klientów, ale nie wiem, czy w sprawie ankiet.
Nie podałem danych, pan dzwoniący znał początek i koniec mojego maila, w ankietę nie kliknąłem;) wolałem się upewnić;)
może moderatorzy się wypowiedzą . @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Śmierdzi oszustwem na kilometr. Jeśli na stronie z ankietą podawałeś swój login i hasło to radzę je jak najszybciej zmienić.
@vonNogay Na kilometr? Nawet lepiej u mnie też czuć choć mieszkam dużo dalej.
@vonNogay Jak czujesz smród tzn. żeś zdrowy.🤧
@KrzysiekLuc Możesz sprzesłać zrzut z widokiem wiadomości, którą dostałeś? Z jakiego adresu przyszła?
Przeglądałem pocztę i nie znalazłem tej wiadomości a numer z jakiego dzwonił to 223785123 choć pewnie to nie wiele pomoże.
@KrzysiekLuc Najprawdopodobniej nie był to nasz pracownik. Jeśli więc otrzymasz wiadomość z ankietą, sprawdź z jakiego adresu przyszła i dla bezpieczeństwa nie klikaj w linki dostępne w treści.