anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy to co widać na zrzucie ekranu to sen, jakiś błąd, czy ordynarne naciąganie?

M___S
#7 Wielbiciel#

Przechwycenie obrazu ekranu_2024-09-25_22-15-42.png

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

LEW433
#21 Demiurg#

Obrazka my nie widzimy.

oznacz moderatorów

Crow_Empire
#14 Krzewiciel#

Nasze Szanowne Moderatorki śpią, a Admin @msniezek nie widzi, że zatwierdzanie screenów jest głupie i utrudnia pomoc. Tak czy inaczej pozdrowienia dla Załogi i wszystkich czytających. Dobrej nocy.

oznacz moderatorów

msniezek
Administrator
Administrator
Ekipa Gadane

@Crow_Empire coś w tym jest. Pierwotnie miało to zapobiegać niekontrolowanemu publikowaniu danych osobowych (lub innych rzeczy naruszających prawo/dobre obyczaje) przez nowych członków społeczności np. właśnie w godzinach nocnych. Od 10 rangi obrazki nie są moderowane. Ale ponieważ takie naruszenia zdarzają się rzadko, przemyślimy rezygnację z tej zasady.

Dzięki za zwrócenie uwagi.

oznacz moderatorów

msniezek
Administrator
Administrator
Ekipa Gadane

Pospieszyłem się, wybaczcie - biję się w piersi. Moderatorki uświadomiły mnie, że postów z obrazkami naruszającymi zasady, a co gorsza narażającymi nas na odpowiedzialność prawną (dane osobowe) jest całkiem sporo - musi więc na razie pozostać tak, jak jest... Ewentualnie lekko obniżymy rangę, od której moderacja obrazków jest wyłączona.

oznacz moderatorów

Crow_Empire
#14 Krzewiciel#

Prawnie raczej nie Adminie, inaczej, ja jako właściciel dużej strony internetowej dawno bym siedział 🙂 Moderacja polega na usuwaniu treści niezgodnych z prawem w celu ochrony tych, którzy dopuszczają się łamania prawa. Jako jednostka odpowiadamy za swoje czyny, my jako admini i ludzie nam podlegający możemy jednak to moderować, w celu ochrony innych. Oczywiście można blokować przed moderacją, można też moderować po publikacji. To pierwsze jednak skutecznie uniemożliwia pomoc. Moderatorki są mądre, obserwuję ten fakt, ale w tych kwestiach lepiej skorzystać z porady firmowego prawnika 🙂  Pozdrawiam

oznacz moderatorów

ART_FOTO
#14 Krzewiciel#

@M___S Sprawdź w ofercie, ile sztuk sprzedający oferuje w jednej przesyłce.Może to być np. max, 2 szt. czyli 25 przesyłek.

oznacz moderatorów

Crow_Empire
#14 Krzewiciel#

I do tego produkt o ograniczonym prawie do odstąpienia od umowy. Niezgodnie z prawem!

Niestety jest to plaga obecnie na Allegro.

Allegro ukróciło nadużycia CL, może czas na ukrócenie nadużyć w sprawie zwrotów?

@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@M___S sprzedający ma (pewnie jak w innej podobnej ofercie) w Ustawieniach dostawy maksymalnie dwie sztuki produktu w przesyłce. To powoduje, że przy 50 sztukach koszt dostawy się mnoży i wychodzi taka astronomiczna suma. 
Jeśli chodzi o ograniczony zwrot, to podany powód nie pasuje do sprzedawanego przedmiotu (zwrot ograniczony ze względu na produkt higieniczny), poprosiłam o weryfikację tej oferty. 

@Crow_Empire nie mogę się zgodzić, że "zatwierdzanie screenów jest głupie". Forumowicze często wrzucają zrzuty ekranu z bardzo wrażliwymi danymi, swoimi lub cudzymi. Nasza moderacja jest konieczna dla bezpieczeństwa wszystkich. 

Monika
   Moderatorka

Jak dostawa na czas - to Allegro!
   Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@Crow_Empire Z pewnością związane jest od ilości sztuk, celowo tak ustawione przez sprzedającego.

oznacz moderatorów

mwmonety
#21 Demiurg#

Aby mieć pewność zadaj pytanie sprzedawcy . Moim zdaniem po rozmowie na pewno łączny koszt dostawy będzie dużo niższy. 

oznacz moderatorów

serwis-texas
#21 Demiurg#

@M___S 

No tak sobie ustawił. Zadaj mu pytanie czy to świadome.

goldpc.jpg

oznacz moderatorów