Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Drogie Allegro,
dlaczego blokujecie wyswietlanie ofert w wyszukiwarce produktow jezeli ktos ma wlaczonego adblocka? Zamiast ofert otrzymuje taki oto irytujacy komunikat:
"Tutaj powinno być więcej ofert
Jeśli widzisz mniej ofert niż miało być, to pewnie masz włączoną blokadę treści reklamowych, tzw. AdBlock. Możesz to wyłączyć w przeglądarce, której używasz. Otwórz program blokujący reklamy i wyłącz go."
Przeciez Wy, czyli Allegro, nie oferujecie na swojej stronie nic za darmo. Kiedy robie przez Allegro zakupy nie chce byc molestowany reklamami. To chyba zrozumiale?
Prosze odniesc sie do tej sprawy.
Pozdrawiam
TL
pisalem to w przenosni, nie chcialem tlumaczyc calosci, jednak takie dzialanie jest surowo zabronione przez dyrektywe UE, ktora opisalem na 1szej stronie
Teraz tak. Dwie godziny po Twoim wpisie nie były, stąd mój wpis.
@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_ Szanowna Pani,
niestety nadal nie sa wyswietlane wszystkie oferty oraz pokazuje sie komunikat z zadaniem wylaczenia adblocka. Zalaczam print screen ekranu.
Czy wiadomo juz, czy to jest dzialanie zamierzone lub blad? A jesli tak, to czy wiadomo ew. do kiedy zostanie usuniety? Od kilku dni nie jestem w stanie zrobic zakupow na allegro, sytuacja jest mocno irytujaca.
Pozdrawiam serdecznie, TL
@mysteryclient wyłączyliśmy dziś wyświetlanie komunikatu, więc nie jest już widoczny na listingu.
Komunikat może się i nie wyświetla, ale wszystko trwa bardzo powoli. Nie wyświetlają się zdjęcia przedmiotów, lub wyświetlają się po bardzo długim czasie. Lista przedmiotów którą Allegro wyświetla w odpowiedzi na wyszukiwanie wyświetla się tak, jakbym miał bardzo wolne połączenie internetowe. Nie można przewijać zdjęć przedmiotu dostępnych w danej ofercie.
Nie byłem do tej pory świadomy, że to celowa polityka Allegro i szukałem przyczyny w cachu lub ciasteczkach. Wyczyściłem wiele rzeczy na komputerze, ale nie pomagało.
Niektórych zakupów, które normalnie zrobiłbym na Allegro, dokonałem już bezpośrednio w sklepach internetowych ze względu na to, że Allegro stało się praktycznie nieużywalne. Szukałem przedmiotów już bezpośrednio w przeglądarce a nie na Allegro. Jeśli Allegro nie zaprzestanie takiej polityki utrudniania korzystania z własnych, płatnych usług, to zapewne zmotywuje wielu konsumentów do poszukiwania alternatywy. Mnie już zmotywowało i to w momencie, kiedy nie wiedziałem o tym, że to działanie intencjonalne. Tym bardziej więc będę poszukiwał alternatywy, kiedy już to wiem.
Też zauważyłem że wśród wielu zmian wczytywanie ofert nagle stało się o wiele dłuższe i też myślałem że to wina po mojej stronie, aż zaplanowałem reinstal systemu, jednak jeśli to nie tylko u mnie otwieranie ofert allegro trwa dłużej to znaczy się że problem może być szerszy.
Reklama- kasa.