Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry, dlaczego nie ma opcji "szukaj w opisie". Komu to znowu przeszkadzało? Ta opcja ma wrócić! Jest potrzebna.
Czasem przeglądam te fora i ostatnio pojawił się taki temacik:
Najprawdopodobniej nic nie możesz wyszukać, bo pewnie sprzedawcy już nawet nie są wstanie wpisać szczegółów w temacie (np. małe ryby), bo im moderatorzy wycinają lub zmieniają opisy...
No ale kto by z takich rzeczy korzystał jak szukanie w opisie? Przecież miliony użytkowników są dzięki temu szczęśliwsi i znacznie szybciej znajdują i kupują wymarzone produkty - pewnie już w październiku dzięki tym zmianom tą normę 6mln ekstra sprzedanych rzeczy wyrobili.
Szukam gier retro lub akcesoriów do starszych konsol i bez tej opcji nie da się odszukać większości interesujących mnie produktów. Na początku myślałem, ze to jakieś prace konserwacyjne... Jeśli ma to zostać na stałe to zabrali podstawową funkcjonalność tego serwisu.
Oni doskonale o tym wiedzą, ale mają to w nosie. To jest tylko forum, do nikogo te głosy oburzenia nie docierają. Ktoś wziął grubą kasę za zmiany na stronie i teraz do błędu się nie przyzna. Moderatorzy wklejają gotowe formułki, tutaj czy w opiniach na sklepie play typu "wierzymy że przekonasz się do nowego widoku, innego sposobu wyszukiwania" bla bla bla "będzie pan zadowolony".
"Ktoś wziął grubą kasę za zmiany na stronie i teraz do błędu się nie przyzna."
Żeby tu tylko chodziło o przyznanie się do debilnej zmiany polegającej na usunięciu kluczowej i podstawowej opcji "szukaj w opisach"... nie robi się tak wielkiego świństwa przez pomyłkę, nie szkoli się moderatorów aby zakłamywali rzeczywistość i wciskali kit, że te ich kilka parametrów pozwoli tak zawęzić wyniki wyszukiwania, że odnajdziesz szybko szukanych produkt. Nie dociera do nich to, że po zaznaczeniu wszystkich możliwych parametrów czasami trzeba przeszukać dziesiątki stron aby znaleźć konkretny produkt - taka mordęga.
@matdb napisał(a):
Nie dociera do nich to, że po zaznaczeniu wszystkich możliwych parametrów czasami trzeba przeszukać dziesiątki stron aby znaleźć konkretny produkt - taka mordęga.
To tak samo gdy chce się znaleźć najtańszy przedmiot, tyle że to można sobie wytłumaczyć strategią biznesową - w końcu w interesie Allegro nie leży żeby ludzie kupowali jak najtaniej. A funkcja przeszukiwania opisu to może i wróci jeśli im się uda połączyć ją z wyświetlaniem produktów z katalogu... (to by mnie nie zdziwiło, bo w końcu szukanie w opisie różnicy im nie robi).
Podejrzewam że trzeba było pokazać że tną koszty które mogą pokazać od razu i powiedzą że wpływ na przychody minimalny kłamiąc jak tu że niewielka ilość użytkowników korzystała. A faktycznie będzie to kolejny krok degradacji jakości allegro i kolejny gwóźdź do trumny ich dominacji na naszym rynku.
Czy inni użytkownicy też nie mogą znaleźć opcji wyszukiwania - wyszukaj w opisach i tytułach? W standardzie wyszukuje z tytułów, jednak często nazwa modelu, kod produktu lub inna ważna cecha produktu np kolor są zamieszczone w opisie. Teraz odkąd nie ma widocznej do zaznaczenia opcji - wyszukaj w opisach i tytułach to moje osobiste odczucie jest takie że czuję że nie znalazłem tego produktu bo nie ma tej opcji, zazwyczaj znajduję to co chciałem, tym razem już kilka razy moje wyszukiwanie produktów nie wyszło pozytywnie.
Proszę pracowników allegro o przywrócenie tego co było dobre, często zmiany są robione po to żeby pracownik miał robotę, ale jak jest bardzo dobrze, to nie ma co ulepszać. Chyba że są miejsca do ulepszenia, ta zmiana, na pewno mnie zniesmaczyła, użytkownik allegro powinien mieć wybór.
Pozdrawiam serdecznie. Andrzej.
Wszyscy mają ten problem a allegro kłamie prosto w twarz że funkcji nikt nie używał więc ją usunęli i że działa teraz automatycznie wyszukując z opisu co jak wiemy jest bzdurą 🙂 I rzecz jasna też się cieszymy razem z Tobą że jesteś zadowolony z wspaniałych zmian. Kupować gdzie indziej to jedyne obecnie rozwiązanie.
Ciekawe - teraz bardzo często wyszukiwanie daje jedną stronę znalezionych produktów ??
Zapewne taki myk psychologiczny - po co szukający ma się męczyć niech kupi jak najszybciej .
ale po poszukiwaniu trafiłem na "e r l i" - tam przynajmniej jeszcze jest opcja szukaj po opisie i można znaleźć to czego się szuka na allegro znajdujesz w tym momencie to co chce allegro żebyś znalazł - na allegro teraz nie wiemy nawet co znajdujemy.
@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_ Przecież wyszukiwarka nie działa. Nie znajduje 90% aukcji. Próbowałem znaleźć rozrząd do AUDI z silnikiem DDDA i nie ma takiego według wyszukiwarki. Mam szukać po omacku czy kupić w lokalnym sklepie? Proszę moderatorów o odpowiedz albo wyjaśnienie jak mam znaleźć rozrząd do silnika DDDA. Są aukcje które w opisie mają wyraz "DDDA" ale wyszukiwarka po wpisaniu frazy DDDA nie znajduje ani jednej jednej z ze wspomnianych ofert. Szukam w kategorii:
Motoryzacja
Części samochodowe
Silniki i osprzęt
Rozrząd
Kompletne rozrządy
@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
Proszę moderatorów aby jak najszybciej zgłosić brak tej kluczowej opcji do osób decyzyjnych wyżej. Z ZAZNACZENIEM ŻE SĄ SETKI JAK NIE TYSIĄCE TAKICH GŁOSÓW NOEZADOWOLENIA. Nie da się nic znaleźć w kategoriach motoryzacyjnych, nikt nie będzie przeszukiwał 50 podstron ze zgrupowanymi produktami (często pomieszanymi lub błędnie połączonymi w danej grupie) tylko po to aby sprawdzać po kolei czy w opisie nie ma przypadkiem słowa kluczowego z oznaczeniem konkretnej wersji!!!
Opcja była domyślnie odznaczona, korzystali z niej tylko Ci którzy potrzebowali. Nikt nie będzie korzystał z tego nagminnie bo w większości przypadków wyszukiwarka po zaznaczeniu szukania w opisie zwracała za dużo wyników, co też było niedobre, ale są przypadki że użycie tej opcji jest KONIECZNE.
W przypadku części elektronicznych jest dość podobnie, co prawda ja kupuję już gdzie indziej, taniej i tam gdzie mają wyszukiwarkę która po prostu działa. Tak jak moderacja reklamowała, zrobili portal do kupowania garnków i patelni ale jak szukasz konkretnej to nie tutaj bo jej nie znajdziesz albo zanim to zrobisz to osiwiejesz.
potwierdzam
Jakiś czas temu złożyłem zawiadomienie do UOKiK o usunięciu wyszukiwania w opisach, oraz grupowania ofert i dziś dostałem odpowiedź, że zgłoszenie zostanie przeanalizowane. Treść wniosku do UOKiK ktoś wstawił w jakiejś sąsiedniej dyskusji.
Dziś otrzymałem odpowiedź, że UOKiK zbada sprawę.
@bronzo77 moje 150 zgłoszeń badają do dziś, łatwiej zmienić platformę 😄
Ja nadmienię że kara nałożona w 2022 przez UOKiK na 210 mln zł jest niewyegzekwowana.
OSA działa sobie dalej 🙂
https://allegro.pl/uzytkownik/Allegro
Witam PRZESERDECZNIE, z SZACUNKIEM tu WIELKIM... 😉
Zamieszczę tu z przyjemnoscia i ZASZCZYTEM,
również PODZIEKOWANIEM WIELKIM,
że ktoś PODOBNIE, ANALOGICZNIE jak ja myśli - i DZIAŁA.
ZATEM: MÓJ... "ELABORAT"
BEZ ZMIAN -- to, CO NAPISAŁEM do "Allegro" -
po 5-ciu wszak jeszcze rozmowach telewfonicznych,
wcześniejszych - przeprowadzonych w październiku.
ZATEM...:
"""
Dzień dobry, witam przeserdecznie, witam miło, miło,
ale ... - po raz pierwszy od 24 LAT (sic!) - bez szacunku wielkiego,
tak jak to wszak było dotychczas ZAWSZE... ;-|...
(a wkrótce może będzie w ogóle bez szacunku)...
Dlaczego -- ? -- odpowiedź: za Państwa, "Allegro" - sabotaż,
zatwardziałość, bezlitosne tkwienie w swoim uporze; i to wszak
jeszcze z przekonaniem i przeświadczeniem, ze: "wszystko
cudnie zrobiliśmy i robimy"...;-|... Nie, raczej: "cudacznie".
pardon - ale taka jest PRAWDA i FAKTY; może tu jeszcze UOKiK
dopomoże..
Czuję się JA
(a i zapewne wiele osób też, jako tu 'potencjalnych kupujących')
pośrednio okradany:
1) z powodu BRAKU możliwości ZAKUPÓW
wskutek BRAKU możliwości WYSZUKIWANIA sensownego,
efektywnego - czyli: brak ZAKUPÓW, JUŻ od PONAD MIESIĄCA!!!
(sic!) (dla mnie - ewenement - i to NEGATYWNY)...
- BRAK zakupów JAKO SKUTEK NIEMOŻNOŚCI znalezienia
CZEGOKOLWIEK, czegokolwiek SENSOWNIE...;-(...,
czyli w miarę EFEKTYWNIE. Chociaż tu..... o efektywności WSZAK
mowy być nie może,
przy "odszukiwaniu" 'czegokolwiek' na poziomie niemal zerowym,
tj., z efektywnością, efektem bliskim zeru....(sic!).
Pardon, ale to, pardon, "całe to bajdurzenie", jakie wspaniałe jest,
jest to wyszukiwanie BEZ MOŻLIWOŚCI wyszukiwania
w OPISACH ofert, JEST tu W PRAKTYCE (nie)czystym ABSURDEM...
;-((( - a ściślej ujmując: zawoalowanym SABOTAŻEM.
Jak komuś jakaś opcja "nie służy" (niby nie sluży, "leniwcom" ;-((...
i osobom "trendy" ("o jaki ja ważny", "nawet telefonu nie dam")...,
tj., osobom, dla ktorych PRZECZYTANIE 20 wyrazów to 'już zbytni'
wysiłek dla ich... mózgu) - to NIECH NIE KORZYSTA, a nie domaga
się USUNIĘCIA NAJISTOTNIEJSZEJ FUNKCJI i MOŻLIWOŚCI - itp. ;-|.
"Kilku" "aspołecznych typów", z edukacją na poziomie, "pardon",
przedszkola (pardon dla/ względem dzieci z przedszkola)
(one przynajmniej chcą edukacji, w przyszłości, w szkole)
pojawi sie na "Allegro" i już Państwo... czynią "testy", by
coś... "ZMIENIĆ"; oj, jak korci... Nudzi się ?? ;-|.
Jest setka spraw do POPRAWY, zwłaszcza na "Allegro Lokalnie"....
Oszacowałem (jestem metrologiem i informatykiem,
i użytkownikiem "ALLEGRO" od ponad 24 LAT(!!) -- mierzyć, liczyć
czy też oszacowywać, oszacować wartości różne potrafię...)
- oszacowałem, tak "bardzo ostrożnie" (czyli z zaniżaniem kwot...),
że Państwa straty wskutek tychże.. 'WSZELKICH NIEDORÓBEK' itp.
oraz: OGRANICZEŃ dla Uzytkowników FUNKCJONALNOŚCI
(np. - brak mozliwości łączenia rozliczeń "za LICYTACJE"
(zakupy w ofertach z licytacją, ofertach wygranych) itd.
- to CO NAJMNIEJ, szacujać skromnie, 200 000 - 500 000 zł
(TAK! - pół miliona)... Widać Państwo bardzo bogaci są.
I jak pisali Uzytkownicy na "Allegro Gadane",
o swoje prowizje - by je pobierać - odpowiednio też - dbają.
O Kupujących to już chyba mniej.
Ale... WSZYSTKIE te OGRANICZENIA, TRUDNOŚCI czy wręcz
też NIEMOŻNOŚCI można jeszcze było... "przetrawić"...;-|...
" "No", ALE TEGO NUMERU to już NIE!".
Tego WYBRYKU już NIE.
NICZEGO nie mozna znaleźć albo też są absurdalne 'efekty'
niby takiego wyszukiwania, niby takiego "super" ;-| (sic!!)....
Ostatni mój zakup na "Allegro" to ... 07.10 (październik)..;-|
Tzw. MIESIĄC "w plecy"...
A CO MAJĄ POWIEDZIEĆ tutaj Państwu, "kochanemu Allegro",
SPRZEDAWCY /Sprzedający - w tym FIRMY wszak też na czele?
"No, tak zwanie nie pobłogosławią".
A ja okrągłej 25 ROCZNICY na ALLEGRO jednak "nie dotrwam,
tzw. nie dożyję" - NISZCZĄ Państwo swój DOROBEK
- i PRESTIŻ - DOROBEK i PRESTIŻ - GORZEJ niż jakieś 'tornado',
gorzej niż TORNADO i CYKLON, i TSUNAMI....
Skutek - POTOP bezrefleksyjnej beznadziejności w UŻYCIU ;-(
i zastosowaniu, 'EKSPERYMENTROWANIU' sobie
na ŻYWYM organiźmie... LUDZKIM.... "Społeczności Allegro"".
Której za jakiś czas po prostu NIE BĘDZIE (sic!)...
A ro.. Państwa WYSZUKIWANIE takie "wspaniałe" ??? (sic!) ;-|.
TO proszę popatrzyć sobie na to BANALNE wyszukiwanie ;-|
(por. dwa załączniki).
TERAZ "właściwość, cecha" (rozpoznawcza) "Allegro" to:
"znaleźć NIC" (jako "efekt" "wyszukiwania").
Z dopelniaczem będzie: "NIE ZNALEŹĆ NICZEGO"...
Po prostu - znależć elementy zbioru pustego (matemat.) ;-|.
. . .
Niczego nie znajdujemy, niczego nie kupujemy,
niczego nie wplacamy; prowizja od ZERA wynosi chyba "0"
( ZERO ) - prawda ? ;-|.
Dołączam załaczniki - maja Państwo oczy, zobaczą, "o co TU
chodzi", o co tu akurat chodzi....
I jeszcze taka... KONSEKWENCJA;
w razie potrzeby skorzystam z UOKiK-u...
Uniemożliwanie CZEGOŚ (wiadomo - zakupów, skorzystania
Z OFERT:
poprzez ich NIEODNAJDYWANIE (razem pisane) -- Art. ..... ).
Tym razem nie poproszę, tylko "PODOMAGAM" SIĘ 😉
zwrotu mojego kosztu - opłaty rocznej ZA SMART!'a.... ;-),
SKORO nie MA z NIEGO wszak POŻYTKU..
URODZINOWO będę łaskawy - ;-)) - niech będzie.... POŁOWA
tejb nominalnej KWOTY, czyli tu: 30 zlotych. Symbolicznie tu,
NADZWYCZAJ SYMBOLICZNIE - straty i krzywdy, "moralne"...
i też TE absolutnie WYMIERNE są zdecydowanie ( ! )WIĘKSZE.
A na TAKIE "REWOLUCJE" i...ich SKUTKI "nie pisałem się"...;-|
;-(.... Jak wspomnialem - jest to naprawdę 'WYBRYK, bowiem
NAWET przeczy Państwa Regulaminowi - przeciwko 'Allegro'
i JEGO Użytkownikom Państwo DZIAŁAJĄ, ZADZIAŁALI.... ITP.
"Chyba TYLE"...
Pozdrawiam SERDECZNIE....
"Do pomyślenia WRESZCIE",
do przemyślenia WRESZCIE,
do ANALIZY
i... SYNTEZY jakiejś wreszcie
SENSOWNEJ DECYZJI.
PRAKTYCZNEJ.
Z poważaniem.
Jarosław Kwaśniewski.
JKWX.
( 10 - 11 - 1962 ).
09-11-2024
15:54
""""
POZDRAWIAM PRZESERDECZNIE
i z SZACUNKIEM jak ZAWSZE,
Szacunkiem WIELKIM - SPOŁECZNOŚĆ "ALLEGRO" ;-)...
--
Jarek (krócej i MILEJ,
'hihi')
-------
09-11-2024
16:05
😉
Wszystko w porządku?
Jak najbardziej się zgadzam w każdym punkcie. Ale please - nie pisz więcej po pijoku 🙂
Tracicie tym klientów. Jak wyszukać bluzki które mają duże guziki? Jak znaleźć przebranie Harrego które w zestawie ma różdżkę? Takich przykładów można mnożyć. Połowa moich zakupów to takie wyszukiwania. Z takimi zakupami muszę odejść do konkurencji bo uniemożliwiacie je u siebie