anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

DOSTAŁEM MINIATURKĘ TEGO CO ZAMAWIAŁEM

MAMY ROZWIĄZANIE!
pit39pit39
#9 Pomysłodawca

Dotrzymałem przesyłkę zamówienia materaca 390X275 cm a dostałem 10X mniejszy 39x27cm

mogę odesłać ale co Chin koszt 350-500zł , zgłosiłem sprzedającemu żeby wysłał mi etykiete to  wyśle tam gdzie ,,trzeba" odpowiedź : zgłoś się do allegro powiedzą jak wysłać!? zgłaszam się do ALLEGRO, odpowiedź : radź sobie sam ( tak w skrócie)

i co SPOŁECZNOŚĆ  na to???obraz_2025-09-05_123026984.png20250901_101056.jpg

oznacz moderatorów
37 ODPOWIEDZI 37
MOJEGRATY5
#14 Krzewiciel

Witam.

@Client:137741515 

Ok, być może jestem w błędzie, ale dotychczas żyłem w przeświadczeniu, że złożenie oświadczenia o odstąpieniu od umowy jest nieodwoływalne.

Ja na słowo nikomu nie wierzę, bo straszny niedowiarek jestem, a poza tym nawet najmądrzejsi potrafią się mylić. Ale w wolnym czasie zapoznam się z podanymi przepisami i wyrobię sobie na ten temat pogląd raz jeszcze.

Dzięki za zwrócenie uwagi.

A swoją drogą, to ileż to już razy zamieszczano na tym forum wpisy "demiurgów" mających całkiem odmienne zdanie w tej samej kwestii. Co najmniej jeden z nich musiał się mylić...

Pozdrawiam. Marek.

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:137741515 i znowu nasz kochany troll zrobił z siebie głupka bo nie odrożnia uk od kpc. Już ci gamoniu tłumaczę kpc reguluje,awieranie umowy między osobami prywatnymi / fizycznymi a jakbys je kiedyś poczytał to byś się dowiedział że umowę można zerwać za zgodą obu stron, które składają oświadczenie woli. Kpc pozwala się rozmyślić i oświadczenie woli wycofać pod pewnymi warunkami np jeśli strona zapoznala się z oświadczeniem woli można je wycofać za jej zgodą. Czyli kupiłeś od osoby prywatnej i prosisz ja o odstąpienie, a ona się zgadza ale fy jednak się rozmyśliłeś i wycofujesz odstąpienie wszystko na piśmie. I to dowodzi że expert z ciebie jak z koziej d... trąba. @MOJEGRATY5 @Halfrunt @br. @Ziolko39 zobaczcie jak nasz troll bryka mógł sobie wygooglać w jakies 5s ale szukanie sensacji znowu zrobilo z niego głupca.

Art.  61. [Chwila złożenia i skuteczność odwołania]

§  1.  Oświadczenie woli, które ma być złożone innej osobie, jest złożone z chwilą, gdy doszło do niej w taki sposób, że mogła zapoznać się z jego treścią. Odwołanie takiego oświadczenia jest skuteczne, jeżeli doszło jednocześnie z tym oświadczeniem lub wcześniej.

oznacz moderatorów
Ziolko39
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@az1rael Normalka > było do przewidzenia, że będzie mącił > nawet pisząc bzdury będzie chciał udowodnić, że ma rację > a to, że z tego pisania głupot nic nie wyniknie to "insza inszość"

@pit39pit39 Nie możesz wycofać samowolnie odstąpienia > już jest "po ptakach" > odpuść sobie tą próbę walki > za tyle, ile wydałeś na ten "materac" to szkoda nerwów i zachodu > będziesz chciał usiąść na kamieniu to Ci się przyda > przynajmniej "wilka" nie dostaniesz🐺

oznacz moderatorów
Ziolko39
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:137741515 Znów się zaczyna taniec pingwina na szkle > psy szczekają, karawana idzie dalej🧌

oznacz moderatorów
Ziolko39
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:137741515 Przepisałeś czyjeś wypociny, które i tak są dostępne dla każdego kto będzie chciał to przeczytać > człowiek inteligentny przeczyta też dalszy ciąg > a troll z IQ=1 znowu pełza dookoła stóp istot wyższych, próbując z bezsilności ugryźć w kostkę > powodzenia w zjadaniu dżdżownic🐛

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Ziolko39 o widzę pingwin popłynął nie chciało mi się tego jego ścieku intelektualnego czytać dobrze że jeszcze inni użytkownicy zgłaszają trolla by go moderacja wywaliła na kopach  @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_   może by tak zrobić wreszcie weryfikację konta na forum na nr telefonu to gad nie nadąży nowych kart sim rejestrować bo ban na konto poskutkuje zablokowaniem w systemie użycia drugi raz nr telefonu?

oznacz moderatorów
_HolaOla_
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@az1rael na ten moment nie ma takiej opcji. Konta na Allegro nie są weryfikowane numerem telefonu, więc na Gadane tym bardziej nie jest to możliwe. 

Ola
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@_HolaOla_ przydałoby się 2 etapowa weryfikację wprowadzić obowiązkowo bo widząc skalę oszustw na link to by klienci wiedzieli nie ma sms kodu to nie kontynuować kupowania i nie daliby się robić w wała a to jednak w was uderza że sie ktoś podszywa pod was. Renoma też ważna rzecz.

oznacz moderatorów
Mido
#12 Orędownik
oznacz moderatorów
pecela
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@az1rael 
W art 61 KPC nic takiego nie ma, tu masz link do tego przepisu https://sip.lex.pl/akty-prawne/dzu-dziennik-ustaw/kodeks-postepowania-cywilnego-16786199/art-61

Natomiast cytowany przepis jest w KC, a to zupełnie inny akt prawny niż KPC (KC=/= KPC). 

@pit39pit39 
Skądżeś wytrzasnął takie ceny za przesyłkę. To spokojnie idzie wysłać jako polecony, w okolicy 30 zł (do 350g - 27 zł, do 500g - 33 zł) się zmieścisz (więcej jak 0,5 kg z opakowaniem to nie waży). 

ps. Na jakieś aukcji podane jest, że waga to 0,02 kg z opakowaniem, jeżeli to prawda to koszt przesyłki to 23 zł.

oznacz moderatorów
Halfrunt
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Trzeba rozpakować, nadmuchać i wtedy zmierzyć 

oznacz moderatorów
vonNogay
#17 Koryfeusz

Wystaw negatywa, może Chińczyk się wtedy odezwie z propozycją zwrotu kasy 😉

oznacz moderatorów
Ziolko39
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@pit39pit39 Daj link do tej konkretnej oferty z której kupiłeś > w ofercie z linku, który podał @owady adres do zwrotu jest w Polsce

Zrzut ekranu_7-9-2025_17828_allegro.pl.jpeg

więc albo coś kręcisz, albo szukasz "dziury w całym"

oznacz moderatorów
jabollus
#12 Orędownik

Sprzedający: rudamart

adres zwrotu jest do Chin

oznacz moderatorów
Ziolko39
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@jabollus Konkretny link, do konkretnej oferty ???????? > bo jak na razie to same ogólniki > no chyba, że coś jednak jest "na rzeczy"?

oznacz moderatorów
jabollus
#12 Orędownik

pierwsze zdjęcie masz nazwę sprzedającego

oznacz moderatorów
Ziolko39
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@jabollus Umiem czytać > w przeciwieństwie do niektórych czytam dokładnie całość > ale ten sprzedający nie ma takiego materaca w ofercie > dlatego potrzebny jest konkretny link > no chyba, że to problem

oznacz moderatorów
Ziolko39
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@PupilAdmina A od czego są " przyd....y admina" > zasłużyłeś na ten nick jak nikt inny

@az1rael  Patrz, nasz chabrowy troll mianował się "pupilem admina" > widać cierpi na "manię grandiosa" 🤣😂🤣

oznacz moderatorów