Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dotrzymałem przesyłkę zamówienia materaca 390X275 cm a dostałem 10X mniejszy 39x27cm
mogę odesłać ale co Chin koszt 350-500zł , zgłosiłem sprzedającemu żeby wysłał mi etykiete to wyśle tam gdzie ,,trzeba" odpowiedź : zgłoś się do allegro powiedzą jak wysłać!? zgłaszam się do ALLEGRO, odpowiedź : radź sobie sam ( tak w skrócie)
i co SPOŁECZNOŚĆ na to???
Witam.
Ok, być może jestem w błędzie, ale dotychczas żyłem w przeświadczeniu, że złożenie oświadczenia o odstąpieniu od umowy jest nieodwoływalne.
Ja na słowo nikomu nie wierzę, bo straszny niedowiarek jestem, a poza tym nawet najmądrzejsi potrafią się mylić. Ale w wolnym czasie zapoznam się z podanymi przepisami i wyrobię sobie na ten temat pogląd raz jeszcze.
Dzięki za zwrócenie uwagi.
A swoją drogą, to ileż to już razy zamieszczano na tym forum wpisy "demiurgów" mających całkiem odmienne zdanie w tej samej kwestii. Co najmniej jeden z nich musiał się mylić...
Pozdrawiam. Marek.
@Client:137741515 i znowu nasz kochany troll zrobił z siebie głupka bo nie odrożnia uk od kpc. Już ci gamoniu tłumaczę kpc reguluje,awieranie umowy między osobami prywatnymi / fizycznymi a jakbys je kiedyś poczytał to byś się dowiedział że umowę można zerwać za zgodą obu stron, które składają oświadczenie woli. Kpc pozwala się rozmyślić i oświadczenie woli wycofać pod pewnymi warunkami np jeśli strona zapoznala się z oświadczeniem woli można je wycofać za jej zgodą. Czyli kupiłeś od osoby prywatnej i prosisz ja o odstąpienie, a ona się zgadza ale fy jednak się rozmyśliłeś i wycofujesz odstąpienie wszystko na piśmie. I to dowodzi że expert z ciebie jak z koziej d... trąba. @MOJEGRATY5 @Halfrunt @br. @Ziolko39 zobaczcie jak nasz troll bryka mógł sobie wygooglać w jakies 5s ale szukanie sensacji znowu zrobilo z niego głupca.
Art. 61. [Chwila złożenia i skuteczność odwołania]
§ 1. Oświadczenie woli, które ma być złożone innej osobie, jest złożone z chwilą, gdy doszło do niej w taki sposób, że mogła zapoznać się z jego treścią. Odwołanie takiego oświadczenia jest skuteczne, jeżeli doszło jednocześnie z tym oświadczeniem lub wcześniej.
@az1rael Normalka > było do przewidzenia, że będzie mącił > nawet pisząc bzdury będzie chciał udowodnić, że ma rację > a to, że z tego pisania głupot nic nie wyniknie to "insza inszość"
@pit39pit39 Nie możesz wycofać samowolnie odstąpienia > już jest "po ptakach" > odpuść sobie tą próbę walki > za tyle, ile wydałeś na ten "materac" to szkoda nerwów i zachodu > będziesz chciał usiąść na kamieniu to Ci się przyda > przynajmniej "wilka" nie dostaniesz🐺
@Client:137741515 Znów się zaczyna taniec pingwina na szkle > psy szczekają, karawana idzie dalej🧌
@Client:137741515 Przepisałeś czyjeś wypociny, które i tak są dostępne dla każdego kto będzie chciał to przeczytać > człowiek inteligentny przeczyta też dalszy ciąg > a troll z IQ=1 znowu pełza dookoła stóp istot wyższych, próbując z bezsilności ugryźć w kostkę > powodzenia w zjadaniu dżdżownic🐛
@Ziolko39 o widzę pingwin popłynął nie chciało mi się tego jego ścieku intelektualnego czytać dobrze że jeszcze inni użytkownicy zgłaszają trolla by go moderacja wywaliła na kopach @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ może by tak zrobić wreszcie weryfikację konta na forum na nr telefonu to gad nie nadąży nowych kart sim rejestrować bo ban na konto poskutkuje zablokowaniem w systemie użycia drugi raz nr telefonu?
@az1rael na ten moment nie ma takiej opcji. Konta na Allegro nie są weryfikowane numerem telefonu, więc na Gadane tym bardziej nie jest to możliwe.
@_HolaOla_ przydałoby się 2 etapowa weryfikację wprowadzić obowiązkowo bo widząc skalę oszustw na link to by klienci wiedzieli nie ma sms kodu to nie kontynuować kupowania i nie daliby się robić w wała a to jednak w was uderza że sie ktoś podszywa pod was. Renoma też ważna rzecz.
@az1rael
W art 61 KPC nic takiego nie ma, tu masz link do tego przepisu https://sip.lex.pl/akty-prawne/dzu-dziennik-ustaw/kodeks-postepowania-cywilnego-16786199/art-61
Natomiast cytowany przepis jest w KC, a to zupełnie inny akt prawny niż KPC (KC=/= KPC).
@pit39pit39
Skądżeś wytrzasnął takie ceny za przesyłkę. To spokojnie idzie wysłać jako polecony, w okolicy 30 zł (do 350g - 27 zł, do 500g - 33 zł) się zmieścisz (więcej jak 0,5 kg z opakowaniem to nie waży).
ps. Na jakieś aukcji podane jest, że waga to 0,02 kg z opakowaniem, jeżeli to prawda to koszt przesyłki to 23 zł.
Trzeba rozpakować, nadmuchać i wtedy zmierzyć
Wystaw negatywa, może Chińczyk się wtedy odezwie z propozycją zwrotu kasy 😉
@pit39pit39 Daj link do tej konkretnej oferty z której kupiłeś > w ofercie z linku, który podał @owady adres do zwrotu jest w Polsce
więc albo coś kręcisz, albo szukasz "dziury w całym"
Sprzedający: rudamart
adres zwrotu jest do Chin
@jabollus Konkretny link, do konkretnej oferty ???????? > bo jak na razie to same ogólniki > no chyba, że coś jednak jest "na rzeczy"?
pierwsze zdjęcie masz nazwę sprzedającego
@jabollus Umiem czytać > w przeciwieństwie do niektórych czytam dokładnie całość > ale ten sprzedający nie ma takiego materaca w ofercie > dlatego potrzebny jest konkretny link > no chyba, że to problem
@PupilAdmina A od czego są " przyd....y admina" > zasłużyłeś na ten nick jak nikt inny
@az1rael Patrz, nasz chabrowy troll mianował się "pupilem admina" > widać cierpi na "manię grandiosa" 🤣😂🤣