Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupuje od allegro kilka lat , dzisiaj po raz pierwszy na jednym z kont allegro dostałem email od allegro z tytułem ,,Informacja o zakupie produktu nielegalnego''. Trochę mnie to zdziwiło i zaraz zaciekawiło. Otworzyłem email i okazała mi się dosyć długa treść wiadomości. Po przeczytaniu emaila trochę dostałem zmieszania , co mam teraz zrobić. Mam pisać do sprzedawcy i reklamować używany przedmiot z powodu ,,(przedmiot, treść lub usługa) został uznany za nielegalny (Naruszenie praw do zarejestrowanego wzoru przemysłowego)'' . Więc co mam tym faktem zrobić? Mam używany przez kilka miesięcy przedmiot, teraz reklamować do sprzedawcy , ponieważ dostałem email od allegro o ,,produkcie nielegalnym'' ? Czy mogę po prostu za przeproszeniem ,,zapomnieć temat '' i dalej normalny sposób korzystać z tego przedmiotu ?
W załączniku dołączam 2 screeny wiadomości od allegro ( oczywiście drodzy moderatorzy @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_ dane wrażliwe czyli moje imię , dane sprzedawcy zostały przeze mnie wycięte)
@Jotenus13 W większości przypadków są to towary legalne. Allegro dostało tylko zgłoszenie, więc wysyła wiadomości, ale nikomu nic nie zostało udowodnione.
@drekenzes Dzisiaj udało mi się wyjaśnić sprawę, tylko dostałem trochę szoku. Sprawa dotyczyła zakupu szelek dla psa z dnia 8 sierpnia 2024r. Tylko problem polegał na tym , iż już dawno zwróciłem ten przedmiot dokładnie 9 sierpnia z powodu niezgodności z opisem. Sprzedawca zwrócił mi pieniądze 12 sierpnia.
@Jotenus13 olej to.
To są bzdury wysyłane przez BOT-y i AI.
Żyjemy w czasach, które już dawno przewidział Papcio Chmiel w komiksach Tytus Romek i A'Tomek gdzie odwiedzali wyspy nonsensu. Allegro to jedna z takich wysp. Hahaha.
Wszystkiego dobrego.
@Jotenus13 Często wygląda to tak, jak w tym temacie: