Złożyłem reklamację najpierw związaną z uszkodzoną przesyłką - cała korespondencja szła poprzez maile, nigdzie w aplikacji ani na stronie nie mam informacji o moich reklamacjach 😞
W mailu napisaliście, że reklamacja odrzucona wraz z argumentacją - ok.
Złożyłem więc 2 reklamację tym razem dotyczącą produktu, który dostałem zniszczony - i znowu ta sama historia, zero informacji!!
Dzisiaj wchodzę na stronę alegro - a tam u góry taki alercik maleńki "reklamacja odrzucona" - kliknąłem w to i się system zgubił -> przeniósł mnie do mojego zakupu, gdzie zero informacji o jakichkolwiek reklamacjach.
Teraz nie wiem czy to info o poprzednim odrzuceniu, czy info o obecnym? aż żałuję, że wznowiłem smarta a obiecywałem sobie, że tego nie zrobię...
@Chri$$ reklamacje zgłaszasz w czacie reklamacyjnym, gdy tak się stanie informacje o statusie i link do rozmowy ze sprzedającym jest widoczny w szczegółach zakupu. Czy w części "Wymaga Twojej uwagi" w zakładce Moje zakupy, widzisz przycisk "przejdź do czatu"?
Napisz proszę jakiego zamówienia to dotyczy.
nie mam opcji czatu . Numer reklamacji: 225936/2025 chcialbym znac uzasadnienie
@San_set@gdvorek@Syrena_zT@matt_rose@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Również dostałam odrzucenie reklamacji/ wstrzymanie reklamacji, a jak przechodzę do "więcej szczegółów"- ślad się urywa. Nie mam opcji "przejdź do czatu". Gdzie mam tego szukać?
@Client:107694338 po zgłoszeniu reklamacji, automatycznie tworzymy wspólny czat ze sprzedającym. Wszystkie wiadomości z czata znajdziesz, gdy klikniesz ikonę wiadomości na stronie głównej Allegro lub przejdziesz do szczegółów danego zakupu.
W szegółach wiadomości nie ma informacji o złożonej reklamacji- wygląda tak, że mogę złożyć reklamację od poziomu zerowego. W wszystkich wiadomościach, nie ma wiadomości dot zakupionego produktu.
@Client:107694338 co się dzieje po kliknięciu w zakładkę "Sprawdź szczegóły"? Czy próbowałaś przejść przez ikonę wiadomości?
Przechodząc przez link "sprawdź szczegoly" przechodzę do szczegółu zakupionego towaru. W żadnej zakładce nie ma wzmianki że złożyłam reklamację. W wiadomościach też nie ma żadnej wzmianki.
@Client:107694338 dziękuję za załączony zrzut ekranu. Sprawdziłam i w systemie nie ma zgłoszonej reklamacji do tego zamówienia. Spróbuj proszę ponownie zgłosić problem i daj znać jeśli wyświetla się jakiś komunikat podczas próby utowrzenia reklamacji.
Pod ikonką u góry z trzema kropkami z liczbą wiadomości (7) (na zdjęciu).
Brak wiadomości dot tamtego zareklamowanego zakupu. Wszystkie wiadomości (7) to nieprzeczytane z ostatnich 6 miesięcy. Ostatnia nieprzeczytana sprzed 14 dni.
Mam identyczny problem jak przedmówca
@Client:80204994 Proszę, podaj numer zamówienia, którego to dotyczy i sprawdź, czy wskazówki od Basi są dla Ciebie pomocne.