anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Gwarancja najniższej ceny

KSnakeW
#8 Zapaleniec

@San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Ledwo złożyłem zamówienie, a już po chwili strona wyszukiwania, po odświeżeniu pokazuje mi ofertę na Allegro tańszą o 0,42zł. To już nawet nie chodzi o kupon za złotówkę, tylko wyjaśnienie jak to możliwe?

Clipboard_07-02-2026_01.png

I nie mogę zgłosić Allegro do Allegro... Dziwne, co nie?

Clipboard_07-02-2026_02.png

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@KSnakeW Sprzedawcy w każdej chwili mogą obniżyć cenę swojej oferty. Nie ma tutaj głębszego wyjaśnienia. 

Wiktoria
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

KSnakeW
#8 Zapaleniec

Ale... Oferta z której kupiłem, nadal jest oznaczona jako ta z najniższą ceną. Więc?123.png

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Gwarancja najniższej ceny nie jest gwarancją najniższej ceny. To tylko kolorowy napis i nic więcej.

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@KSnakeW oznaczenie gwarancja najniższej ceny jest aktualizowane cyklicznie. Po weryfikacji oznaczenie zostanie przeniesione do poprawnej oferty. 

Alicja
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

KSnakeW
#8 Zapaleniec

Czyli to sprawa dla UOKiK? Fałszywy marketing? Fałszywa promocja? Celowe wprowadzenie w błąd. Boję się pomyśleć ofert w jakich cenach i kategoriach takie oznaczenie może doprowadzać do niekorzystnego rozporządzenia mieniem.

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@KSnakeW Chwyty reklamowe tak mają . Regulamin też mówi że ta cena dotyczy wybranych sklepów . Kupujący sami powinni zrozumieć jaki cel i komu służy ta Gwarancja najniższej ceny i sami decydować od kogo kupują.

oznacz moderatorów

CzarnyOleander1
#10 Popularyzator

@KSnakeW tu należy jeszcze dodatkowo zaznaczyć, że Sprzedawca którego wskazałeś, że sprzedaje ten sam produkt w cenie 11,58 zł, a nie ma oznaczenia Gwarancji Najniższej Ceny, jednocześnie nie uczestniczy w programie Smart, a za wysyłkę tylko jednej sztuki preparatu życzy sobie dość skromne 27,90 zł 😉 Czyli z jednej strony oznaczenie u innego Sprzedawcy uchroniło Ciebie przed przepłaceniem za koszt dostawy, z drugiej strony faktycznie w warunkach programu GNC nie odnajduje nic co by mówiło, że brane są pod uwagę tylko oferty które jednocześnie oferują wysyłkę Smart... 

oznacz moderatorów