anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Inpost

Winwal
#1 Nowicjusz#

Właśnie Allegro nie pokazało mi dostawy do paczkomatu In post. W związku z tym zamówiłem zestaw do czyszczenia i konserwacji tapicerki skórzanej na **piiip**.com Sklepy, **piiip** i inne skłaniają mnie pożegnania się z allegro po 20 paru latach. Walczcie dalej 😉

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg#

No ukrywają. Ostatnio i płatność nie przeszła. Chciałam ponowić, a tam zamiast inposta Orlen. Podobno na mapce można przestawić ale że to apka była to wymiękłam przy szukaniu.  Skończyło się ponownym zakupem i anulowaniem poprzednich. A że jeszcze w międzyczasie nie ten towar klikłam (prawie identyczny) to 3 próby zakupu, żeby kupić jedną rzecz, gdzie kiedyś zwyczajnie ponowiłabym i nie byłoby takiego cyrku. Już się kupującym nie dziwię...  Allegro wie jak bałagan robić...

Dziewczyny może mi wyjaśnicie na jakiej zasadzie orlen jest dla mnie optymalny skoro kurierzy nie zabierają paczek w sobotę, a inpostowi owszem? Zakup był w piątek wieczorem więc to ma znaczenie. Podobno ta Wasza optymalność ma od szybkości dostawy zależeć więc dlaczego utrudniacie mi zakupy i celowo zwiększacie ilość bezsensownych klików KUP TERAZ i nie zakończonych transakcji??? Mielibyście tyle przyzwoitości żeby chociaż na weekendy nie wciskać chamsko przesyłek nie wysyłanych oraz niedostarczanych w soboty, bo to klientów wnerwia i odstręcza od zakupów!!!

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@AnnaG-Antyki najkorzystniejszy punkt jest dobierany na podstawie kilku czynników, ale najważniejszym jest odległość od adresu kupującego. Podpowiadamy 4 najbliższe punkty odbioru. Wszystkie dostępne punkty są widoczne na po kliknięciu "zobacz wszystkie na mapie". 
To, aby ważniejszym czynnikiem była realizacja odbiorów w soboty, to bardzo ciekawa sugestia, dziękuję i przekazuję ją dalej. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg#

Ja tam na mapie mojego znaleźć nie mogłam. Choć fakt nienawidzę apek z wzajemnością więc pewnie dlatego. Co nie zmienia aktu, że wybierałam inpost. Dlaczego po nieudanej płatności punkt bez mojej zgody został zmieniony? Nie zgadzam się, nawet żadnego ostrzeżenia nie dostałam? Jakim prawem ingerujecie w mój wybór? Wybrałam inną dostawę,  ponowienie płatności nie zmienia wyboru mojej dostawy!!! Nie macie do tego prawa !!! Przez Wasze kombinacje namnożyło się tylko nie potrzebnych zakupów, które potem musiałam anulować...

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@AnnaG-Antyki finalnie, decyzja o punkcie odbioru należy do kupującego, natomiast gdy ponownie otwierasz formularz dostawy i płatności, znów proponowany jest przez nas najkorzystniejszy punkt odbioru. 
Rozumiem, że  jesteś niezadowolona z tego powodu, przekażę Twoją opinię.

@mwmonety słuszna uwaga, natomiast to zawsze kupujący podejmuje ostateczną decyzję i może zmienić proponowany przez nas punkt odbioru. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg#

Tak właściwie to klikając KUP TERAZ i wybierając INPOST zawarłam umowę, na opłacenie której miałam 7 dni. Nie ma znaczenia, że pierwsza płatność nie przeszła, bo mam na to czas. Wy bezprawnie w tę umowę ingerowaliście zmieniając mi przewoźnika przy ponowieniu płatności. Zdaję się, że na to są odpowiednie paragrafy...?

oznacz moderatorów

mwmonety
#21 Demiurg#

@la_nika Najważniejszym czynnikiem wpływającym na wasz wybór powinna być wola klienta a nie algorytmy . To że jakiś punkt jest bliżej adresu zamieszkania nie znaczy że dany klient w tym kierunku się często porusza. Ja np. korzystam z takich punktów które mam po drodze do pracy a nie z tych co są w przeciwnym kierunku (choć może i bliżej) .

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg#

A ja korzystam z paczkomatu, przy którym jestem codziennie i kurierzy działają również w soboty. A nie z orlena, w  którym w punkcie w domu handlowym w sobotę kurierzy na pewno nie działają i muszę specjalnie tam zasuwać gdzie w paczkomacie i tak nadaję i robię zakupy w sklepie obok paczkomatu...

Nie ma to jednak większego znaczenia, bo bezprawnie zmienili zawartą przeze mnie umowę...

oznacz moderatorów

TomBanknoter
#18 Luminarz#

@Winwal Witaj w klubie 🙂 Ja też się pożegnałem po ponad 20 latach, i to jako jeden z większych sprzedawców w swojej branży. Najwyraźniej Allegro staje się nie do zniesienia dla tych, co pamiętają lepsze czasy.

oznacz moderatorów