Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Witam jak długo sprzedawca może weryfikować zwrócony towar? Od zgłoszenia zwrotu minęło 17 dni
@AgaWastag a to był zwrot, czy reklamacja🤔
To był zwrot ponieważ zakupiony towar nie pasował mi
Weryfikować to sprzedający może sobie dowolną ilość czasu ale na zwrot środków ma 14 dni od dnia następującego po dniu w którym zwrot został zgłoszony.
Otwórz dyskusję i tam poproś o wyjaśnienia.
Zwrot towaru został zgłoszony 17 dni temu pieniędzy jeszcze nie otrzymałam
Od sprzedawcy dostałam taką wiadomość jak to rozumieć?
@AgaWastag Twojego obrazka nie widzimy, bo jesteś nowicjusz😔, ale jeśli to był zwrot, to ma 14 dni
@AgaWastag Masz wszystko napisane , allegro zaksięguje środki z pobrania dopiero wówczas sprzedawcy zwolnią się środki na zwrot
Witam.
Zasadniczo sprzedawca ma 14 dni na zwrot środków od odstąpienia od umowy.
Ale ma także prawo wstrzymać się ze zwrotem co czasu odbioru przesyłki ze zwracanym towarem.
A nawet może obniżyć wartość zwracanych środków, jeśli w czasie gdy go miałaś u siebie swoimi działaniami doprowadziłaś do zmniejszenia wartości przedmiotu (np. go zarysowałaś).
W przypadku przesyłek pobraniowych sprzedawca otrzymuje pieniądze z dużym opóźnieniem, a co za tym idzie nie bardzo ma jak zwrócić Ci coś nim sam to otrzymał.
A jeśli przypadkiem Ty odesłałaś sprzedawcy towar za pobraniem, to takiej przesyłki wcale odbierać nie musi.
Pozdrawiam. Marek.
@AgaWastag podaj proszę numer zamówienia, zweryfikuję sytuację.
7cc55940-875a-11f0-9224-234d838556fa
@AgaWastag dziękuję, weryfikuję sytuację i wrócę z informacją.