Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry. Od pół roku czekam na zwrot zapłaty za produkt, który wrócił do sprzedawcy. Sprzedawca się nie odzywa. Allegro oznaczyło moje spory jako rozwiązane bez rozwiązania pomimo, że zgłosiłem brak otrzymania zwrotu. Nie mam od nich żadnej odpowiedzi. Nie mogę sporządzić kolejnego sporu ani prośby o pomoc w tym zakupie ponieważ według Allegro sprawa z tym zakupem została załatwiona.
A jaka masz pewnosc ze towar wrocil do sprzedawcy? Jaka masz pewnosc ze zwrot nie wplynal tam skad wyszedl podczas platnosci? Allegro wprowadzilo funkcjonalnosc ze automatycznie zamyka dyskusje jak kasa zostala oddana.
Żartujesz, prawda? Mam pewność ponieważ tak zostało zaznaczone w podglądzie przesyłki, mam pewność ponieważ allegro się nie odezwało, mam pewność ponieważ sprzedawca się nie odezwał ani słowem, mam pewność ponieważ żadna wpłata ną tą kwotę nie wpłynęła.
@UkladScalony podaj numer zamówienia to moderatorki będą miały możliwość sprawdzić czy sprzedawca wykonał zwrot
NUMER ZAMÓWIENIA
@UkladScalony co ś nie do końca wszystko napisałeś , sprzedawca w dyskusji MUSI odpowiedzieć w 24 H więc musiał się wypowiedzieć skoro allegro dyskusję zamknęło , napisz nam dlaczego przesyłka wróciła do sprzedawcy czy to był zakup konsumencki czy firmowy bo Twój nick raczej sugeruje to drugie .
Wrócił z powodu awarii paczkomatu. Przez trzy dni nie dało się dostać do przesyłki.
Dyskusja wyglądała tak:
3 maja 2023 15:20
Powód rozpoczęcia Dyskusji: nie otrzymałem produktu
Opis problemu: Dzień dobry. Czy mogę poprosić o zwrot należności za produkt, jako, że nie wszedł w moje posiadanie?
26 czerwca 2023 08:42
8 lipca 2023 06:21
Ładnie opisujesz a gdzie jest twoja reakcja i odznaczenie dyskusji jako nierozwiązanej?
Cytując:
Wciąż nie otrzymałem wiadomości od sprzedawcy.
Nie otrzymałem zwrotu.
@UkladScalony kupowałeś jako konsument czy jako firma?
Jak konsument. Prywatnie.
Nie ma procedur w takim przypadku? Dlaczego allegro nie reaguje?
Jak kupiłeś od prywatnego jako osoba prywatna a paczkomat był zepsuty to sprzedawca nic ci nie musi oddawać bo możliwość utraty paczki przeszła na ciebie w momencie wydania przewoźnikowi czyli sprzedawca nie musiał nawet zwrotu z tego paczkomatu podjąć a ty masz sobie tego towaru u przewoźnika szukać
@UkladScalony Kupiłeś od osoby prywatnej czy od firmy?
@komis-bell właśnie to jest zagwozdka bo pisze jako konsument prywatnie czyli co? Od firmy jako osoba prywatna czy niby jako konsument od osoby prywatnej???
@UkladScalony przepraszam, że musiałeś czekać na naszą odpowiedź. Już działam w Twojej sprawie.
Czy coś posuwa się do przodu?
@UkladScalony w odpowiedzi na maila z 10.08.2023 r. pokierowaliśmy Cię do złożenia wniosku do Allegro Protect. Czy go złożyłeś?