- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
- Kupiłam na Allegro 3 miesiące temu telefon iPhone 7.
Telefon nie posiada numeru imei na obudowie dokładnie na tacce karty sim
o czym nie wspomina sprzedające w aukcji. A ten numer i ta tacka jest integralną częścią telefonu po której można sprawdzić oryginalność telefonu.
Nic w tym by nie było dziwnego gdybym mógł skorzystać z Allegro Protekt ponieważ przedmiot nie jest zgodny z opisem.
Moje pytanie brzmi jakie dokumenty są potrzebne by skorzystać z programu Allegro protekt.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Napisałem Ci co należy zrobić!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@LEW433 ona nie chce składać reklamacji tylko zrobić zwrot który jej nie przysługuje.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Chce skorzystać z programu Allegro protekt gdyż przedmiot nie jest zgodny z opisem to cała sprawa
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Żeby skorzystać z Allegro Protect należy spełnić określone warunki i : https://allegro.pl/pomoc/dla-kupujacych/allegro-protect/warunki-skorzystania-z-allegro-protect-qzdAg...
zacznij od otwarcia dyskusji i złożenia reklamacji z tytułu rękojmi na niezgodność towaru z opisem i jak po 14dniach nie dojdziecie do porozumienia to dostaniesz możliwość złożenia wniosku o rekompensatę: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa
a na AL: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa?source=LOKALNIE
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Walczę z wami już od tygodnia
dyskusja rozpoczęta pomoc od Allegro nie spełniła moich oczekiwan
nie rozumiem w czym problem sprzedawca handluje nie oryginalnymi telefonami wy macie problem z opisem aukcji
brqk tam istotnej informacj o braku nr imei
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Czytając twoje odpowiedzi to ty nie rozumiesz jak działa dyskusja i rekompensata ale jak uważasz że wszyscy tu cię okłamują i ty masz rację to zgłoś na Policje>skoro handluje podróbkami.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Bo nie rozumiesz co do ciebie ludzie piszą, nie wykonujesz podstawowych działań, brak jakiejś klapki lub zastosowanie zamiennika (ewentualnie nawet oryginała zakupionego później) nie jets różnoznaczne z tym że cały telefon jest NIEORGINALNY. Aby to stwierdzić należy przedstawić na to DOWODY. To tak jak być kwestionował nabicie numeru VIN na aucie bo nie ma naklejki na słupku.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Dyskusja nie jest od spełniania Twoich oczekiwań tylko od rozwiązania problemu (lub zweryfikowania czy on w ogóle istnieje).
Byłaś u rzeczoznawcy czy rzucasz oszczerstwa bez pokrycia?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@-k-a-j-a- w sprawie nr 30029068 napisaliśmy dokładnie co należy zrobić, aby wniosek mógł zostać ponownie rozpatrzony.
Sprzedawca może oczekiwać odesłania produktu, aby z wadami i zgłaszaną niezgodnością się zapoznać, dlatego wniosek zostanie rozpatrzony dalej:
- po odesłaniu towaru Sprzedawcy, jeżeli ten reklamację odrzuci lub sprawy nie rozwiąże;
- po przedstawieniu potwierdzenia zgłoszenia sprawy funkcjonariuszom policji.
Moderatorka
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Dlaczego oszust ma decydować w sprawie.
A telefon jest dowodem w sprawie.
Sposób w jaki Allegro pomaga jest żenujacy. Niezgodność przedmiotu z opisem jest wręcz kolosalna a wy za wszelką cenę nie chcecie mi pomoc w rozwiązaniu sprawy
wizerunek Allegro jako bezpiecznej platformy do robienia zakupów padł w moich oczach
brak pudełka ładowarki oraz nr imei świadczy o nieorginalnosci telefonu
ale wy idziecie z zaparte nawet kontakt telefoniczny z waszym działem nie jest możliwy
po prostu zero profesjonalizmu
z powazaniem
oszukany na allegro
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@-k-a-j-a- Opanuj się - nazywanie kogoś oszustem bez wyroku sądu jest ryzykowne 🙂
Poza tym - nie masz kompletnie pojęcia o czym mówisz.
Życzę powodzenia 🙈
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
macie tutaj idealny przykład jak długoterminowo działa wasz system gnojenia sprzedawców i wymuszania na nich zwrotów wszelkiej maści używanych (wręcz zużytych) przedmiotów oraz wymuszania zwrotu pełnej kwoty zapłaty pod groźbą negatywa 🙂
Dyskusja jak z kamieniem i tylko "ja chce" "dej mi", żadne logiczne argumenty nie docierają; żadne logiczne pytania nie znajdują odpowiedzi. Tak miał wyglądać ten portal?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Macie tu przykład jak osoba pracująca w Allegro pomaga w rozwiązywaniu problemow
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@-k-a-j-a- Czyli jednak tak jak pisałem > coś kombinujesz > chcesz zwrot z AP > bez odesłania telefonu bo jest "dowodem w sprawie" > czyli chcesz zjeść ciastko i mieć ciastko > miło, że nie kombinujesz😁👺
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Jak pisałem już wcześniej chce oddać telefon sprzedawcy osobiście aby mógł się odnieść co do jego stanu a on nie jest ta forma zwrotu zainteresowany wiec jak mam to rozumiec
brak profesjonalizmu i chęci pomocy poszkodowanemu tak wam Allegro pomoze
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Sprzedawca nie ma obowiązku Cię przyjmować u siebie osobiście jeśli prowadzi sprzedaż internetową.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@la_nika Samo zgłoszenie sprawy na policji nie jest jest jednoznaczne z tym, że oskarżenia o handel podróbkami mają jakiekolwiek pokrycie w rzeczywistości - samo to wystarczy aby przyznać rekompensatę? Co jeśli oskarżenia okażą się być wyssane z palca?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Mam już iPhone 7 i wiem jak działa.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Przedmiot nie jest zgodny z opisem i tyle
brak profesjonalizmu ze strony Allegro
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@-k-a-j-a- Dyskusja z Tobą to jak kopanie się z koniem > Ty chcesz i tak ma być > bez dyskusji 👹