Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam serdecznie, 14.09 zamowiłam i opłaciłam przesyłkę wraz z usługą Kuriera z dostawą do domu od dnia 24.09 w aplikacji Allegro jak i u Kuriera widnieje informacja o dostarczeniu przesyłki gdzie niestety nie dotarła do mnie nie było u mnie Kuriera ani co naj lepsze nie zatwierdzałam odbioru osobistego podpisem na skanerze ani na żadnym innym dokumencie, teraz nie mogę odzyskać pieniędzy ani paczki a i jeszcze ktoś podrobił mój podpis co z tego co wiem jest w naszym kraju karalne. Co robić w tej sytuacji?
Chcę sprawę zgłosze na Policję bo i dużo pieniędzy zapłaciłam no i jeszcze sfałszowane podpisu.
@Client:103970107 zgłoś problem sprzedawcy (pytanie 9 zakup lub dyskusja)i poproś o potwierdzenie odbioru. Jeżeli dane będą zgodne wtedy sprawę możesz zgłosić na policje
@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_ witam właśnie sensu w tym że sprzedający zna całą sprawę z początku robił nawet wrażenie że się interesuje zaistniałą sytuacją lecz po dłuższy czas zacząć problem przezucać na mnie jak i na Firmę kurierską a teraz nie mam z nimi nawet kontakt zero odpowiedzi z jego strony
@Client:103970107 Zgłoś sprzedającemu, a od kogo ten zakup, a jaki przewoźnik?
@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_ Sprzedającego zglosiłam odrazy jak tylko zobaczyłam w aplikacji że paczka jest oznaczona jako dostarczona do Firmy Kurierskiej również pisałam i zgłaszałam że nie dostałam żadnej paczki nie było u mnie Kuriera a paczka w systemie widnieje że została dostarczona
A FIRMA KURIERSKA TO GLS
@Client:103970107 poczekaj proszę na naszą odpowiedź w dyskusji. Zgodnie z odpowiedzią od przewoźnika, z której wynika, że przesyłkaz została zagubiona, sprzedający powinien złożyć reklamację do przewoźnika.
Sprzedający może złożyć reklamację, jeżeli firma kurierska odpisze, że to Ty odebrałaś przesyłkę, to tutaj rola sprzedającego się kończy.
Jeżeli twierdzisz, że ktoś podrobił Twój podpis, to już jest Twoją rolą złożyć reklamację do firmy kurierskiej, aby uzyskać pisemne potwierdzenie, że paczka została odebrana i udać się ze zgłoszeniem na Policję. Sprzedawca nie jest detektywem.
Podejrzewam, że nawet odszkodowanie z Allegro Protect dostaniesz dopiero po okazaniu dowodu złożenia zawiadomienia o popełnieniu przestępstwa.
@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_ z całym szacunkiem ale jak by nie było to trochę jednak na prawie się znam kilka lat nauki Prawa jednak przydaje się w tych czasach złodzieji a prawo stoi po mojej stronie i to sprawa do wyjaśnienia jest między sprzedająym a Kurierem na ich trasie zagineła nie na kuriera i Mojej
To życzę Ci powodzenia z takim podejściem.
Przecież Ci napisałem, sprzedawca złoży reklamację, firma kurierska mu odpisze, że paczka dostarczona prawidłowo i co dalej zrobisz?
Możesz zgłosić sytuację sprzedającemu, ale co on zrobi ? najwyżej zgłosi reklamację do przewoźnika. Natomiast w sytuacji gdy przesyłka została odebrana, prawo do reklamacji u przewoźnika ma również adresat. Sprawdź czy nie pozostawił kurier jej u jakiegoś sąsiada, albo w skrzynce pocztowej.
To to już jest nie mój problem ja zamówiłam zapłaciłam za paczkę i Kuriera ani paczki ani kuriera nawet na oczy nie widziałam a niby paczkę odebrałam ,, jeżeli niewidzialny Kurier niby dostarczył Mi niewidzialną paczkę to niech po prostu przedstawi mi potwierdzenie pisemne odbioru czy moje czy sąsiada " no a raczej takiego nie ma bo nawet jak był u mnie kilka dni po moim zgłoszeniu sprawy to bezczelnie chciał czy podpisze jemu w skanerze odbioru paczki no ale nie udało się jemu ta sztuczka , wywnioskować można tylko że nie pierwsza taka akcja przekrętu była w Jego wykonaniu 
czy pierwsza akcja czy nie tego nie wiemy, może zapodział paczkę i jeszcze próbował wyłudzić podpis, niesamowite.... Skoro tak, to procedura reklamacyjna musiała już zostać zainicjowana w oddziale przewoźnika
@Client:103970107
Jaki format miał nr przesyłki? To były cyfry i litery, same cyfry itp oraz ile było znaków w tym nr.
Z tego co widzę, to był zakup z Chin, a obecnie większość takich przesyłek wysyłana jest przez pośrednika w UE. Być może śledzisz przesyłkę od sprzedawcy, do pośrednika, który nada ją po rozliczeniu cłai VAT przez służby celne (zdjęciu zajęcia celnego przesyłki). Jeżeli podatek rozliczany jest w Polsce, to Urząd Celno-Skarbowy ma 14 dni, na wydanie decyzji o naliczeniu opłat celnych. Firma pośrednicząca dopiero po otrzymaniu stosownej decyzji będzie mogła wyłać paczkę do odbiorcy końcowego (będzie to nowa przesyłka z nowym numerem).
Jak by tak było to by tu Kurier nie chciał mnie zabrać w wała żebym kilka dni po zgłoszeniu sprawy podpisała jemu odbiór przesyłki