Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Usunięcie konta Allegro
Całkowicie usunąć konta się nie da. Możesz zakończyć działalność na Allegro; https://allegro.pl/pomoc/dla-sprzedajacych/dane-i-ustawienia-konta/jak-zakonczyc-dzialalnosc-w-alleg...
A w jaki sposób odbywa się dalszy proces po złożeniu wniosku? Chodzi mi głownie o dane i czy możliwe bedzie stworzenie nowego gonta na tym samym mailu?
Nie wiem. Tu masz kolejne informacje na ten temat; https://allegro.pl/pomoc/dla-kupujacych/dane-i-ustawienia-konta/kiedy-i-jak-moge-usunac-swoje-dane-o...
Usunięcie konta jest bezproblemowe?
O szczegóły pytaj Allegro; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=d4e05a9d-86a1-441d-978a-f2e1cdc3ae0c
@sims_ tak, bezproblemowe.
Aby rozwiązać umowę z serwisem, najpierw wyślij formularz. Wysłanie formularza jest równoznaczne z wypowiedzeniem umowy zawartej z serwisem podczas rejestracji konta.
Okres wypowiedzenia potrwa 60 dni. W jego trakcie nie będziesz mógł korzystać z większości funkcji Allegro, m.in. kupować oraz wystawiać przedmiotów. Usuniemy też Twoje wystawione oferty. Przez 60 dni będziesz mógł zalogować się na swoje konto oraz dokończyć rozpoczęte zakupy, licytacje i Dyskusje. Po tym czasie utracisz tę możliwość i dojdzie do rozwiązania umowy z Allegro.
Przed wypowiedzeniem umowy:
Jak przekształciłem firmę - przeszedłem z działalności gospodarczej na Sp. z o.o. czyli zmienił się tylko NIP i w nazwie Sp. z o.o. to w jaki sposób mam zmienić w ustawieniach Allegro żeby były dane aktualne?
Chcę zostać na tym samym koncie Allegro.
Czy po anulowaniu wszelkich usług, konto zostanie usunięte? Tak aby można było utworzyć konto z tego samego emaila?
@Client:41392240, to, jak usunąć konto na Allegro, opisaliśmy m.in. tutaj. Najpierw należy wysłać formularz wypowiedzenia umowy - czynność ta jest równoznaczna z wypowiedzeniem umowy zawartej z Allegro podczas rejestracji. Pamiętaj, że rozwiązanie umowy poprzedza 60-dniowy okres wypowiedzenia.
Po tym czasie możesz napisać do nas - uwolnimy Twój adres mejlowy i będziesz mógł założyć nowe konto na ten sam adres. 🙂
Witam serdecznie,
Miałem zamiar usunąć jedno niepotrzebne konto na allegro jednak przez przypadek wysłałem wniosek o usunięcie konta z którego piszę i prosiłbym o pomoc, czy można jakoś anulować ten wniosek ?
Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź
@Client:55105665, zobaczę, co da się zrobić w tej sprawie. 🙂 Wrócę do Ciebie z informacją zwrotną.
@Client:55105665, możemy anulować taki wniosek - dziś ktoś z Allegro powinien się z Tobą kontaktować telefonicznie w tej sprawie. 🙂
Bardzo dziękuję za pomoc.
I prosiłbym o ponowny kontakt, gdyż chciałbym odzyskać login(nazwę użytkownika) z usuniętego konta, telefonicznie podam adres mailowy konta z którego chciałbym odzyskać login.
Z góry dziękuję za współprace 🙂
Tak
można anulować wysłanie wniosku gdzieś w panelu? lub skontaktować się z centrum pomocy?
@Piesotto Chodzi Ci o wniosek o usunięcie konta, z którego tutaj piszesz? Jeśli to potwierdzisz, skontaktuję się z odpowiednim zespołem w Twojej sprawie.
tak, potwierdzam. Poproszę o kontakt
@Piesotto Dostałam informację, że nie otrzymaliśmy wniosku o zakończenie współpracy z konta, z którego tutaj piszesz.
Dziękuję za potwierdzenie. Rozumiem, że po zmianie loginu utworzyło się drugie konto na te same dane firmy. Tamto poprzednie jest pewnie z wnioskiem do usunięcia.