Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Zauważyłem, że sprzedający ma możliwość zablokowania kupującego na jego aukcjach.
Chciałem zapytać, dlaczego ja, jako kupujący nie mogę zablokować ofert w wyszukiwarce od konkretnego sprzedającego ? Bywa, że sprzedający nie odpowiada mi z powodu komplikacji z zakupem. W tej sytuacji nie chciałbym już kupować u niego. Ale jak wiadomo, pamięć ludzka jest zawodna i niechcący mogę dokonać zakupu u niechcianego sprzedawcy. Kiedyś była taka opcja "czarna lista sprzedających", lecz już jej nie ma.
Może nie kupować ale nie zablokować.
Czy dokładnie przeczytałeś mój post ? Chodzi o to, że pamięć ludzka jest zawodna i na przykład po roku mogę nie pamiętać, że ten sprzedawca mi podpada.
Nie możesz zablokować sprzedawcy ,to może tylko allegro jak sprzedawca łamie regulamin . Sam możesz sobie zrobić listę takich sprzedawców w jakimś notesie albo pliku aby przed zakupem sprawdzić czy z danym sprzedawcą nie było problemu.
Tak, wiem, ale kiedyś czarna lista była prostsza. Jestem na Allegro od 16-tu lat i tęsknię za tamtym Allegro.
@czeni-c1 Właśnie dlatego @kolekcjoner608 zaproponował Ci założenie pliku np. z tytułem "czarna lista" i tam wpisywanie tych, którzy Ci podpadli. Jak go nie skasujesz , to będziez mógł sprawdzic przed zakupem. I po ptokach. Proste.
Panowie, proszę, nie odkrywajcie Ameryki po raz kolejny. Nie jestem dzieciakiem i wiem doskonale jak stworzyć sobie listę na World i nie musicie mnie tego uczyć. Mi chodzi o samą zasadę. Jeśli sprzedający może mnie dodać do czarnej listy, to dlaczego ja nie mogę tego zrobić w stosunku do sprzedawcy ?
@czeni-c1 Nie ma takiej możliwości, bo nie blokujemy kupującym możliwości dokonania zakupów. Jeśli nie chcesz skorzystać z oferty danego sprzedawcy, zawsze masz do wyboru innych.
Ale nie chodzi o to aby Allegro blokowało możliwość zakupu u konkretnego sprzedającego, ale abym ja sam mógł dodać sprzedającego do czarnej listy, tak jak było kilka lat temu. Podejrzewam Olu, że wówczas jeszcze tutaj Ciebie nie było 🙂
@czeni-c1 Kiedyś sprzedawca mógł też ocenić kupującego a teraz nie ma takiej możliwości ,było minęło a wielu też by chciało powrotu takiego udogodnienia.
@czeni-c1 a to Cię nie ochroni przed kupnem na innym koncie allegro tej osoby
@czeni-c1 Masz rację, tak było i to jeszcze zanim ja tutaj byłam 🙂 Nie zmienia to faktu, że celowo usnęliśmy tę opcję i nie planujemy jej przywrócenia.
Może i zrobione to zostało celowo, ale to była decyzja błędna i na przekór temu co chcieliby i potrzebowali użytkownicy.
To bardzo źle
Sam widzisz ,zę nie ma sensu pisać ciągle tego samego. To jak kopanie sięz koniem a i tak każdy ,nawet moderator ci to samo odpowie. Ludzie widać sastrasznie tępi. Też bym chciał taką opcję .bo i to by było dużo prostsze. Czarna lista, dodajesz i nie masz już ofert danego sprzedawcy lub są ale nie możesz kupić. Nie interesuje mnie tworzenie plikow bo to też trzeba pilnować ,otwierać czy coś ,jakieś notowanie sobie. Allegro widać ułatwia życie sprzedającym ale kupujących mają głęboko. Mają coraz większy balagan też w samych kategoriach ,ktore są często pomieszane, Nie reagują na pisma by coś z tym zrobić a my chcemy czegoś takiego. Burdel i burdel
Tak, a mi sprzedający właśnie ograniczył możliwość zakupów u niego. Podać informację mogę chętnie. Dlaczego kupujący nie mają takich możliwości ?
Sprzedający mają narzędzie, a kupujący notes jedynie, równouprawnienia jak w CHRL.
@szary12376 Widocznie coś mu nabruździłeś skoro Cię zablokował.
A w ogóle to kupujący mają o wiele więcej przywilejów na Allegro. Jak sprzedający nie wysle towaru > dyskusja, AP. Jak się spóżni z wysyłką > negatyw, towar się uszkodzi w transporcie > to nie wina przewoźnika tylko sprzedawcy, kupujący ma muchy w nosie i nie odbierze towaru > wina sprzedawcy, A kupujący może licytwać i nie płacic, może kupić i nie zapłacić > zablokyje towar na 7 czy30 dni > nie ponosząc żadnych konsekwencji. Takich "pseudokupujących" od razu wpisuję na MNK. I to jest jak najbardziej prawidłowo.
Nic takiego.
Zapytałem o to czy silnik do mojego grata pasuje. 1mc zero odpowiedzi. Allegro poinformowane, poinformowało sklep, aby odpowiedział. Ale i tak w du...Kupiłem i poinformowałem, że zweryfikuję. Jeśli niepodpasi to łapa w dół. To tyle i po zakupie towary nagle zniknęły z półek. Sprzedający dopiero w dyskusji raczył odpowiadać i to infantylnie, towar się skończył. Kupiłem z innej jego aukcji nieco inny silnik i co też się skończyły. Allegro zero odzewu, automat, jego pogłaskali, a mi kasują oceny i łupomnienia ślą. Banan tu jest może ?
Więc sam widzisz, kupujący ja mam tu mniejsze prawa, wobec cynicznej gry sprzedającego. To wszystko po 13 latach bezproblemowego tu kupowania, nigdy z żadnej umowy infantylnie się nie migałem, jestem odpowiedzialny. Może to patronacki sklep allegro i temu takie hece. Nie liczcie na moderatorów, na zwykłe info moje nie odpowiadał nikt. Sam z tym "super sklepem" zostałem, ale poradzę sobie, pamiętliwy jestem.
@ko_alka@mr_oma@la_nika@nat_not@_HolaOla_ Może ktoś z moderatorów na to odpowie ?
@czeni-c1 chyba jest jakiś dodatek do przeglądarki do blokowania sprzedawców