Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czytałam na portalach społecznościowych, że najlepiej zakupić ozdoby świąteczne i lampki na Allegro, bo można je zwrócić i odzyskać wszystkie pieniądze.
Rozumiem, że prawo do odstąpienia od umowy wynosi 14 dni od daty otrzymania przesyłki i następnie mam kolejne 14 dni na ich odesłanie.
Czy znacie jakiś sprzedawców, którzy oferują 30 dniowy termin zwrotu? Przyznam szczerze, że chciałabym dłużej cieszyć się bajeczną atmosfera świat, tak do kolendy przynajmniej.
Czy możecie doradzić jakieś sklepy? I czy pewne jest otrzymanie zwrotu, bo nie chcę utopić kilka tysięcy złotych w iluminacje.
Chyba temat roku 2022? 😄 😄 😄
Ja bym bardziej martwił się kosztem energii elektrycznej jaki wygenerują te iluminacje za kilka tysięcy złotych 🤣🤣🤣
Ale daj spokój, podpisze se umowę z dostawcą prądu przez internet i też zwróci po 14 dniach
@AdvisorBooks W kwestii prądu nie muszę, mam swoją turbinę 🌪
Uczeń przerósł mistrza 🤣🤣🤣 👍
To jakiś żart? Kupujesz pakiet rzeczy, które KTOŚ musi wyprodukować, KTOŚ musi zapakować i KTOŚ musi Ci przywieźć, po czym po świętach, chcesz zwrócić używane bo musisz zrobić w domu szopkę? Jak nie stać Cię na zakup to nie kupuj! Udawanie bogatych w tych czasach to jakiś absurd… sorry, ale żeby ktoś musiał się narobić, żebyś TY mogła się pochwalić przed przyjaciółkami… przestaje wierzyć w ludzkość
@widmowodoru "KTOŚ musi wyprodukować,"
Nie będę kupować produktów na zamówienie, gdyż takowe zwykle wyłączone są z możliwości zwrotu. Myślę raczej, nie inaczej o kontenerach chińszczyzny, które zalegają w magazynach, a i sprzedawca będzie zadowolony z większych obrotów!
@widmowodoru napisał "musisz zrobić w domu szopkę?..."
To mi przypomniało żeby szopkę też zrobić, czy inwentarz żywy również można zwrócić?
Mam nadzieję, że skończysz w piekle.
Pozdrawiam słodziutko i Świątecznie!
@excessively-frug Polecam do tego Oficjalny Sklep Allegro tam znajdziesz wszystko co potrzebujesz i chętnie Ci oddadzą za wypożyczenie.
O! To jest pomysł! Najpierw zgłoś w allegro protect, że towar nie dotarł a potem zwróć 😄 Kasa wpadnie podwójnie, a jeszcze jak z tym prądem się dobrze zakręcisz to w sumie prawie na opał starczy na 2023
Polecam wszystkim sprzedawcom zrobić porządne zakupy w OSA. Może w końcu zrozumieją do czego prowadzi ich polityka.
@kolekcjoner608 Dobre, ale ma swe wady, jeśli oni nie przyjmą zwrotu, kto ich w dyskusji zbeszta i przypomni, gdzie miejsce sprzedawcy.
@excessively-frug No tu to już im samokrytyka pozostaje.
@tylko_ksiazki Jeśli takowe istnieje, zapewne się tam spotkamy. Ty w ciemnym kącie biblioteki, Ja lśniąca gwiazda choinkowa.
Lśniąca, haha. Zapomniałaś dodać dlaczego. BO BĘDZIESZ PŁONĄĆ!
BURN!
Ale wiesz że takie postępowanie jest nie fair, prawda?
@rzarajczyk Nie fair? Nie ma w regulaminie Smart takiego zapisu.
No nie ma 🙂 Ale i tak twierdzę, że potraktowanie sklepu jako darmowej wypożyczalni jest nie fair. Wypacza sens przepisów o ochronie konsumentów i wypacza sens handlu ozdobami online.