Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Sprzedawca nie oddał towaru kupującemu i potrącił za niego środki. Allegro wzywa do ich zwrócenia. Sprzedawca odmawia. Nie zostaje nałożona na niego blokada/ograniczenia konta, mimo wniosku kupującego.
wniosek
sprzedawca posiada towar klienta, który teoretycznie może powtórnie wystawić na sprzedaż. Zatrzymał tez pieniądze klienta. Allegro zaleca rozwiązać sprawę indywidualne na drodze prawnej mimo, ze sprzedawca nie zastosował się do ich zaleceń zwrotu środków.
Przecież do niedorzeczne
dlaczego najpierw deklaruje przelać 40,99 zł jak zgodzę się pokryć koszty. Odnalezienia paczki, które poniósł, a potem przelewa 30 zł
Zapomnij o pierwszej wersji była ważna na poczatku, teraz sprzedawca działa zgodne z prawem według mojej oceny, prawnie może rozstrzygnąć to sąd 🙂
Było przyjąć pierwszą wersję, a za szarpanie się i niewiedzę masz 30 zł i musisz dopłacić za odbiór reszty o ile chcesz 😄
@kostas11 Ja wymiękam!!! A Ty?
@WREDZIA-W1 napisałem wcześniej że koniec bo to do niczego nie prowadzi 🙂 Spadam na inne posty 😄
Dzięki Wam za czas i dobre chęci:) miłego wieczoru
@Client:44549050 Miłego i Tobie 🙂
Dzięki:))
No wiesz, nie uważałam za słuszne zapłacić 9 zł za odnalezienie przesyłki, która zwróciłam w terminie. No, to już teraz nie jest kwestia kasy, ale zasad:) ja już tez w pewnym momencie zwątpiłam czy mam racje. Dlatego skonsultowałam się z rzecznikiem
@Client:44549050 wg mnie nic nie zwróciłaś prawidłowo
prawną moc domniemanego doręczenia mają tylko listy poczty polskiej
jeżeli Sprzedawca musiał gdzieś jechać i szukać przesyłki to nie jest skuteczny zwrot
tak samo można się kłócić o zwroty do paczkomatu
przesyłka ma trafić do miejsca wskazanego w zakładce zwroty lub reklamacje
ty odpowiadasz za przesyłkę zwrotną i czy zostanie ona doręczona
nie Sprzedawca w tym momencie (chyba że zwrot organizuje sprzedawca)
@RED Wiesz Ty, że chyba masz rację. Marnujesz się na Allegro 🙂 Przyznaj się, czego jeszcze z dzieł prawniczych nie przeczytałeś? 😀
@Client:44549050 Bo najpierw chciał Ci iść na rękę, ale skutecznie go do tego zniechęciłaś.