anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Konto cały czas zablokowane, brak odpowiedzi

Client:115278600
#1 Nowicjusz#

Kolejny dzień mam zablokowane konto, niby ze względu na bezpieczeństwo i miałem wysłać zdjęcia swoje i dokumentu (nie wiem jaki to ma sens? może ja się nie znam ale wydaje mi się że chwalenie się zdjęciami dowodu niekoniecznie podnosi bezpieczeństwo...). W każdym razie już wysłałem bo podobno bez tego nic by nie zrobiono. Tylko że... i tak nic nie zrobiono. Na ten moment wygląda to tak że wysłałem zdjęcia po nic bo i tak nic nie mogę kupić. Czy ktoś może miał podobną sytuację? Bo z tego co kojarzę to ludzie normalnie mogą przez allegro kupować bez wysyłania dowodu. Widziałem też wpisy innych i mieli w miarę szybko odblokowane bez żadnych zdjęć. I takie coś bym jeszcze mógł uznać za bezpieczeństwo, ale nie to co się dzieje u mnie teraz. 

Może moderator pomoże, chociaż wcześniej było info ze tez niewiele mogą - więc chyba nikt nie może. W takim razie nie rozumiem po co blokować jak potem ciężko jest to ogarnąć? Było info żeby czekać, tylko że ciężko czekać jak tak naprawdę nie wiadomo kto robi coś z moimi zdjęciami - bo jak widać konta nie odblokowuje. @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

LEW433
#21 Demiurg#

Zdjęcia kupujący? zdjęcia potrzebne dowodu do weryfikacji wypłat, a pewny jesteś że to z Allegro i ma związek z zakupami?

oznacz moderatorów

#1 Nowicjusz#

@LEW433 no właśnie tylko kupuję, absolutnie 0 ogłoszeń nawet że coś bym chciał sprzedawać albo wypłacać. Na czacie mi potwierdzaja że to niby allegro, ale sami nie wiedzą po co im to. 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

To nie jest spotykane żeby kupujący wysłali zdjęcia dowodu osobistego, poprosimy moderację o wyjaśnienie: @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@Client:115278600 Przykro mi, ale na forum nie jesteśmy w stanie pomóc Ci w sprawie zablokowanego konta. Twoje zgłoszenie mailowe, jest już przekazane do zespołu zajmującego się blokadami, żeby zweryfikować Twój przypadek - otrzymasz odpowiedź w wiadomości mailowej, dlatego proszę Cię o cierpliwość i niepowielanie wątków. 

oznacz moderatorów

#1 Nowicjusz#

@Sa_nova Odpowiedzi otrzymuje - tylko ze w ogóle nie takie które mogłyby pomóc w sprawie. A to zdjęcie źle (chociaż wysłane dokładnie to o kazali), a to jeszcze muszę dopisać datę. Więc jeżeli na forum nie możecie pomóc - to ja rozumiem, ale jeśli mailowo też nie pomagają - to w takiej sytuacji nie wiem co mam zrobić. Plus tak jak wspomniane wyżej - dlaczego w ogóle muszę to wysyłać, skoro nic nie sprzedaje, nic nie wypłacam ani nawet nie mam takiego zamiaru? Na to pytanie też nikt nie odpowiada, a jest dosyć ważne.

Jeżeli chodzi o wątki to zapewniam że nie chce ich powielać, ale jeżeli nikt nie pomaga to robię co mogę. Jak się sprawa wyjaśni to nie będzie już żadnych wpisów z mojej strony tylko samo korzystanie z allegro, czyli to co od początku chciałem robić. 

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@Client:115278600 rozumiem, że zależy Tobie na szybkim rozwiązaniu sprawy. Wszelkie kwestie związane z blokadą możesz wyjaśnić wyłącznie z działem bezpieczeństwa, dlatego jeżeli coś wymaga doprecyzowania - skieruj proszę Twoje pytania w kontynuacji zgłoszenia, pomoże to zachować ciągłość korespondencji. 

oznacz moderatorów