Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
Kupiłem jakiś czas temu smartfona, który jest w abonamencie w T-Mobile. Sprzedający wspomniał w aukcji, że telefon może z tego powodu być zablokowany. Sprzedający nie jest osobą, na którą ten abonament jest. Ja nie do końca wiedziałem z czym się to wiąże i że okaże się, że telefon może posłużyć za cegłę a nie przedmiot do dzwonienia. Oczywiście telefon został zablokowany...
Co mogę w tym przypadku zrobić? Okazało się, że telefon nie należy do mnie tylko jest własnością sieci T-Mobile (bo nie został spłacony). Sprzedawca się wymiguje, że powinienem się kontaktować z właścicielem abonamentu. Ale przecież kupiłem to u sprzedającego na aukcji allegro więc chyba on odpowiada na zasadzie rękojmi za swoją sprzedaż.
Czy powinienem to zgłosić na policję lub iść do sądu?
Prosiłbym o konkretne odpowiedzi a nie wytykanie, że powinienem wiedzieć co kupuję... Nie nie do końca wiedziałem z czym się to wiąże.
Z góry dzięki i pozdrawiam.
@plusz0wy Idź do jakiegoś magika od telefonów i spytaj ,czy da radę odblokować.
nie chcę kombinować
@plusz0wy Zwróć towar ,jaki czas minął od zakupu?
no właśnie minęło już dość sporo. Około 50-60 dni. Kilkanaście dni temu pojawiła się informacja w telefonie, że może on zostać zablokowany ale zniknęła. Myślałem, ze zaległości zostały uregulowane. Ale kilka dni temu pojawiła się blokada...
no właśnie minęło już dość sporo. Około 50-60 dni.
Pokaż linka do aukcji. W ogóle kupiłeś od firmy?
Jeśli sprzedawca nie informował o prawie do zwrotu to na odstąpienie od umowy masz dużo więcej czasu aniżeli magiczne 14 dni.
Sprawdź sobie czym jest podżeganie do popełnienia czynu zabronionego.
Ty też masz dość CZARNEJ LISTY KUPUJĄCYCH? Poprzyj pomysł!
@Client:79179573 Co ty do mnie piszesz? Jakie podżeganie? do czego? Bierz trochę mniej tych lekarstw.
OP kupił trefny telefon. Prawowity właściciel (T-Mobile) telefon zablokował. Ty radzisz OP-owi, żeby poszedł z jeszcze ciepłym aparatem do jakiegoś magika, który go "odblokuje". Ciekawe czy doradzałbyś to samo, gdyby chodziło o Twój telefon.
@Client:79179573 Ojej -pomyliłem się. W ogóle odstaw te leki.
Och, cóż za wymyślna obelga. Prawie się popłakałem.
PS: Piszesz z "odblokowanego" smartfona, czy z "odblokowanego" kompa?
@Client:79179573 pogadamy, jak twoje szare komórki wrócą z urlopu.
@pulkownik66 Żeby odblokować taki telefon (zablokowany przez operatora za niespłacanie zobowiązań), to najprawdopodobniej trzeba co najmniej zmienić mu IMEI, a to nie zawsze jest legalne (a w ww. przypadku prawie na pewno nie jest).
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
@Knowhere Ja nic nikomu nie kazałem robić na siłę.Napisałem tylko -Idź do jakiegoś magika od telefonów i spytaj ,czy da radę odblokować.
Spytaj - Spytać się chyba można - to raczej nie jest karalne?🤔
@pulkownik66 Przecież ja nic nt. tego co kazałeś, a czego nie kazałeś, nie pisałem. Wyraziłem tylko swoją opinię o odblokowywaniu takich telefonów.
Posprzeczałeś się o to z @Client:79179573 a nie ze mną.
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
@Knowhere Wiem- spoko ,ja też do ciebie wcale nie z jakąś urazą,tylko normal😇
@pulkownik66 U ciebie, jak widzę, urlop do 20.07. Wziąłeś wolne w pracy żeby od samego rana siedzieć w Gadane i obszczekiwać anonków z internetu?
PS: Ta twoja sprzedaż zabawkowych kolejek wygląda na zorganizowaną. Dlaczego nie wystawiasz faktur?
@Client:79179573 Bardzo chętnie ci odpowiem, na wszystkie nurtujące cię pytania.
Napisz na mój mail, lub zadzwoń.
@plusz0wy Rozpocznij dyskusję z sprzedającym przez Allegro .Będzie miał 24 h na odpowiedź. https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=2c798b65-a629-4d86-8fde-ab93de1c4166
rozpocząłem dyskusję. Jednak sprzedający się nie zgadza zarówno ze mną jak i z pomocnikami z allegro. Allegro również pisało mu o rękojmi 2 letniej i że on powinien się zająć wyjaśnieniem tej sprawy. Gość proponował mi zwrócenie 70% ceny telefonu. Jak się nie zgodziłem powiedział, ze mogę wkraczać na ścieżkę sądową...