Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Myszka2828 Dobrze myślisz, szkoda że dopiero teraz. Na Allegro nie da się nic kupić bez zalogowania, zapewne strona była fałszywa, a cwaniaczek Twoją kasę wypłacił w bankomacie albo kupił za nią kryptowalutę
Tak właśnie myślałam. Aż płakać mi się chce... to miał być prezent dla drugiej połowy. Można coś z tym zrobić?
@Myszka2828 Pamiętaj, że każdy prawidłowy zakup musi być widoczny w zakładce "Moje zakupy'. Jeśli tam go nie ma, to na 100 % zostałaś oszukana. Można to oczywiście zgłosić na policję, ale obawiam się że przy tej ilości podobnych spraw szanse na złapanie sprawcy są niewielkie.
Dziękuję za odpowiedź. Człowiek się uczy na własnych błędach.
Kosztowny prezent i trudno będzie zapomnieć o tym przez wiele lat.
Po pierwsze, na Allegro nie da się kupić nie będąc zalogowanym.
Po drugie, w komunikacie z banku z prośbą o potwierdzenie transakcji podany jest prawdziwy typ, rodzaj i odbiorca transakcji. Oszuści nie są, w stanie tego podrobić, bazują na tym, że ludzie nie czytają, tego co zatwardzają i nie zwracają uwagi na adres strony www.
@pecela Dlatego trzeba być ostrożnym zwłaszcza podczas płacenia blikiem.
@Myszka2828 A na przyszłość radzę na stronie banku obniżyć sobie kwotę ograniczenia płatności blikiem. Może nawet do 100 lub 200 zł, bo uważam za dużą nieostrożność płacenie blikiem za zakupy powyżej 1000zł. Powyżej pewnych kwot to tylko przelew, z wyraźnie widocznym adresem odbiorcy, a nie jakieś automatyczne pobranie z karty lub jakiś blik na nieznany numer telefonu.