anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Mam udowadniać że jestem człowiekiem ?

almaak
#9 Pomysłodawca#

Nie wiem w jakim dziale napisać ten post i może robię to w złym ale trudno.
Przed chwilą pisałem ocenę produktu i pod koniec, gdy już miałem zatwierdzić mój tekst, strona zniknęła i pojawił się komunikat, że "zauważyliśmy dziwną aktywność" i mam udowodnić, że jestem człowiekiem, przesuwając jakiś kretyński obrazek.
Cały mój tekst został stracony i muszę pisać od początku a nie wiem, czy znów nie pojawi się ta fanaberia.
To jest jakaś kpina, co to ma znaczyć "dziwna aktywność"
Jakiś bot będzie oceniał, jak z mojego komputera korzystam ?
Czy piszę za szybko, czy za wolno, czy co ?
Szlag mnie prawie trafił, przecież to jest jakaś patologia z tymi botami, obrazkami i innymi, **piiip**yzmami, które pozornie mają jakiś tam wpływ na jakieś tam "bezpieczeństwo"
Weźcie to albo naprawcie albo wywalcie w cholerę bo to dziecinada jest i amatorka.

oznacz moderatorów
19 ODPOWIEDZI 19

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Nic nie poradzisz sztuczna inteligencja tak właśnie "ułatwia pracę" . Dziwna aktywność to takie allegrowe określenie w tym przypadku ,coś jak subiektywna ocena czy produktyzacja.

oznacz moderatorów

almaak
#9 Pomysłodawca#

Niestety, wiem że nic nie poradzę ale musiałem wyładować frustrację.
Jak tak dalej pójdzie, to normalne korzystanie z allegro i innych portali także, stanie się niemożliwe.
Świat zachłysną się AI i nie widzi, że ona zamiast ułatwiać, utrudnia życie.
Nie wspomnę już o zagrożeniach, których może jeszcze nie widać ale to nie oznacza, że ich nie ma.

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#16 Inspirator#

@almaak  bardzo dobrze zrobiłeś potwierdzając, że jesteś człowiekiem,
bo AI obecnie zbiera armię botów do walki z ludzkością,
gdybyś nie zaznaczył, że jesteś człowiekiem został byś wcielony do tej armii 😁

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@almaak myślałem ,że lubisz puzzle 🤔

,,,boot allegrowy,,,

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@almaak   Bardzo dobrze że poruszyłeś ten temat.  Zawsze w korespondencji wypada się przedstawić  to podstawowa zasada kontaktów.

Tylko że Allegro te zasady ma w dużej mierze gdzieś,  owszem przedstawiają się moderatorki, ba  nawet  Alina też sie stara ale na tym koniec.

Dostajemy różne dziwne komunikaty i nigdy nie wiadomo  kto to pisał, automat czy  "ekspert Allegro",  chyba jednak  większość jest od botów, automatów.

Więc może szanowne Allegro niech też przyjmie zasadę:  piszesz - podpisz się, przedstaw się.

oznacz moderatorów

drekenzes
#18 Luminarz#

@almaak To pikuś, kiedyś włączono zabezpieczenie w formie obrazków, gdzie trzeba było zaznaczyć np wszystkie kwadraciki na których jest rower. Ale rower nie zajmował pojedynczego kwadracika, tylko na przykład był rozdrobniony na kilkanaście. I nie wiadomo było czy ten minimalny kawałeczek kierownicy też zaznaczyć czy już nie. Ja chyba za setnym razem trafiłem....

almaak
#9 Pomysłodawca#

No i drugi raz to samo, czy wy sobie kpiny z użytkowników robicie ?
Na drugi dzień podjąłem kolejną próbę napisania recenzji produktu i znów ta wasza nieudolna AI zablokowała mnie, stwierdzając "dziwną aktywność"
Co jest tak dziwne, że nie piszę jednym palcem po literce tylko szybko, sprawnie ?
Zróbcie z tym porządek raz na zawsze, zatrudnijcie lepszych informatyków a najlepiej wywalcie tego bota do śmietnika bo tylko do tego się nadaje.
To jest traktowanie użytkowników jak **piiip**ów, jak jakichś upośledzonych troglodytów, nie potrafiących obsługiwać komputera.
Dopóki nie naprawicie lub nie zlikwidujecie tego procederu, nie będę pisał żadnych recenzji i za każdym razem, będę powiadamiał sprzedawcę o tym problemie.
Ludzie, zastanówcie się nad tym co robicie z tym portalem bo to już przekracza wszelkie granice przyzwoitości i zdrowego rozsądku.
Jestem na allegro ponad 20 lat ale takiego bałaganu i niekompetencji nigdy tu nie widziałem.
Nie będę się wypowiadał o zmuszaniu do łączenia produktów z katalogami bo sprzedaję sporadycznie ale wiem, jak to wygląda od strony sprzedawców i ile problemów generuje.
Idziecie w bardzo złą stronę a konkurencja nie śpi i może jak zaczniecie tracić tracić klientów to ktoś się w końcu obudzi.
Może w końcu doczekam się reakcji kogoś z moderatorów i poważnego potraktowania tego problemu.
P.S.
Ciekawe, że na tym forum ten bot jakoś nie blokuje...

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@almaak konsultuję to. Wrócę do Ciebie z informacją

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@almaak potrzebuję zrzutu ekranu z komunikatu, który ci się wyświetla. Jesteś w stanie go podesłać? 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

almaak
#9 Pomysłodawca#

Niestety, nie mam zrzutu ekranu i przyznam, że to prośba co najmniej dziwna.
Komunikat wraz z jego API jest przecież przez kogoś stworzony bo AI nie generuje tego tekstu ani samego okienka a jedynie powoduje wykonanie instrukcji do jego wyświetlenia.
Abym ten zrzut posiadał, musiałbym trzeci raz napisać recenzję i poczekać aż znów mnie zablokuje a tego robić nie będę.
Osoby, które są odpowiedzialne za implementację AI w systemie, doskonale wiedzą a przynajmniej powinny wiedzieć, jak ten komunikat wygląda a nic innego poza nim, nie pojawia się.
Jeśli jednak nikt nie wie, co mi się tam wyświetla to chyba macie bardzo poważny problem informatyczny, wskazujący na powolną utratę kontroli nad systemami allegro i jeśli nie zdajecie sobie z tego sprawy to problem jest poważniejszy niż sądziłem.
Zaczęliście aż tak bardzo polegać na AI że oddaliście jej zarządzanie systemem i decyzyjność w odniesieniu do klientów ?
Mam nadzieję że nie ale jeśli to prawda to dla własnego bezpieczeństwa muszę zastanowić się nad dalszym korzystaniem z waszych usług i każdemu polecałbym się zastanowić nad tym samym bo działanie AI nie jest przewidywalne w 100%, niezależnie od wzorców na jakich się "uczyła"
Wdrażanie tego typu rozwiązań nie świadczy o nowoczesności i postępie ale o ślepej i bezkrytycznej wierze w modne gadżety i oprogramowanie, którego do końca nie znają nawet jego twórcy.
Oddajecie swój biznes w wirtualne ręce, których nawet nie widzicie i nie wiecie, co robią w danym momencie oraz co zrobią w przyszłości...
To jest spacer po krawędzi, bardzo niebezpieczny spacer.
Polecam dobrze się zastanowić czy taka wiara w rozwiązania AI nie przyniesie więcej strat niż pożytku.

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@almaak rozumiem, natomiast do weryfikacji potrzebuję zrzutu ekranu.

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów

almaak
#9 Pomysłodawca#

Ja też właśnie zrozumiałem.
Biorąc pod uwagę to, co napisałem powyżej i jaką odpowiedź właśnie otrzymałem, nie spodziewam się i nie oczekuję rozwiązania problemu.
Po prostu, nie podejmę już ani jednej próby napisania komentarza do oceny sprzedawcy i produktu i chyba zrezygnuję całkowicie z wystawiania jakichkolwiek ocen.
Po każdym zakupie jednak, będę informował sprzedawcę o sytuacji i powodach braku oceny z mojej strony.
Jednocześnie będę uważnie obserwował i analizował działanie allegro i jeśli stwierdzę kolejne, niepokojące symptomy, zaprzestanę całkowicie korzystania z waszych usług, usunę konto i zapomnę, że coś takiego jak allegro w ogóle istnieje.
To byłoby na tyle z mojej strony.
Pozdrawiam.

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@almaak odnoszę się wyłącznie to treści merytorycznej, a za Twoją opinię i sugestię dziękuję, przekaże je do odpowiedniego zespołu.

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@almaak  Cytat: "...Dopóki nie naprawicie lub nie zlikwidujecie tego procederu, nie będę pisał żadnych recenzji"

Właśnie o to chodzi, cieszymy się że ta oczywista prawda do ciebie dotarła.  Szkoda tylko że Allegro  nie napisze wprost że nie chce recenzji, nie chce użytkowników,  nie chce od nas niczego...

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@br. nie napiszemy tak, bo tak nie jest. Proszę nie wprowadzać innych w błąd.

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Racja ,stwierdzenie że allegro niczego od nas nie chce jak najbardziej wprowadza w błąd innych.

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@gdvorek  Masz rację,  zapomniałem że Allegro potrzebuje użytkowników a najbardziej  ich pieniędzy.   Ale już  opinie i recenzje to niekoniecznie, no może  z wyjątkiem takich typu "Łubu dubu,  niech nam żyje...."

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@br. jeśli pojawiają się tu sugestie lub opinie to przekazuje je do odpowiednich zespołów.

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@gdvorek   "... przekazuje je do odpowiednich zespołów."

Składam wyrazy ubolewania.  Już starożytni Grecy znali ta metodę i nawet nazwali:  Syzyfowa praca.

A jak obecnie nazywamy takie działania z uprzejmości nie napiszę.  Ważne żeby płacili.

oznacz moderatorów