anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Mam udowadniać że jestem człowiekiem ?

almaak
#9 Pomysłodawca#

Nie wiem w jakim dziale napisać ten post i może robię to w złym ale trudno.
Przed chwilą pisałem ocenę produktu i pod koniec, gdy już miałem zatwierdzić mój tekst, strona zniknęła i pojawił się komunikat, że "zauważyliśmy dziwną aktywność" i mam udowodnić, że jestem człowiekiem, przesuwając jakiś kretyński obrazek.
Cały mój tekst został stracony i muszę pisać od początku a nie wiem, czy znów nie pojawi się ta fanaberia.
To jest jakaś kpina, co to ma znaczyć "dziwna aktywność"
Jakiś bot będzie oceniał, jak z mojego komputera korzystam ?
Czy piszę za szybko, czy za wolno, czy co ?
Szlag mnie prawie trafił, przecież to jest jakaś patologia z tymi botami, obrazkami i innymi, **piiip**yzmami, które pozornie mają jakiś tam wpływ na jakieś tam "bezpieczeństwo"
Weźcie to albo naprawcie albo wywalcie w cholerę bo to dziecinada jest i amatorka.

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Nic nie poradzisz sztuczna inteligencja tak właśnie "ułatwia pracę" . Dziwna aktywność to takie allegrowe określenie w tym przypadku ,coś jak subiektywna ocena czy produktyzacja.

oznacz moderatorów

almaak
#9 Pomysłodawca#

Niestety, wiem że nic nie poradzę ale musiałem wyładować frustrację.
Jak tak dalej pójdzie, to normalne korzystanie z allegro i innych portali także, stanie się niemożliwe.
Świat zachłysną się AI i nie widzi, że ona zamiast ułatwiać, utrudnia życie.
Nie wspomnę już o zagrożeniach, których może jeszcze nie widać ale to nie oznacza, że ich nie ma.

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#16 Inspirator#

@almaak  bardzo dobrze zrobiłeś potwierdzając, że jesteś człowiekiem,
bo AI obecnie zbiera armię botów do walki z ludzkością,
gdybyś nie zaznaczył, że jesteś człowiekiem został byś wcielony do tej armii 😁

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@almaak myślałem ,że lubisz puzzle 🤔

,,,boot allegrowy,,,

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@almaak   Bardzo dobrze że poruszyłeś ten temat.  Zawsze w korespondencji wypada się przedstawić  to podstawowa zasada kontaktów.

Tylko że Allegro te zasady ma w dużej mierze gdzieś,  owszem przedstawiają się moderatorki, ba  nawet  Alina też sie stara ale na tym koniec.

Dostajemy różne dziwne komunikaty i nigdy nie wiadomo  kto to pisał, automat czy  "ekspert Allegro",  chyba jednak  większość jest od botów, automatów.

Więc może szanowne Allegro niech też przyjmie zasadę:  piszesz - podpisz się, przedstaw się.

oznacz moderatorów

drekenzes
#18 Luminarz#

@almaak To pikuś, kiedyś włączono zabezpieczenie w formie obrazków, gdzie trzeba było zaznaczyć np wszystkie kwadraciki na których jest rower. Ale rower nie zajmował pojedynczego kwadracika, tylko na przykład był rozdrobniony na kilkanaście. I nie wiadomo było czy ten minimalny kawałeczek kierownicy też zaznaczyć czy już nie. Ja chyba za setnym razem trafiłem....