Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Kupujący zwrócił towar który dotarł do mnie 20 listopada, a ja zwrociłem mu pieniądze 27 listopada. 27 listopada też otworzył dyskusję i od razu dostał zwrot pieniędzy. Z tego co wyczytałem mam do 7 dni na zwrot pieniędzy, tak też zostało zwrócone, w 7 dniu. Kupujący zaznaczył przy okazji słabą zgodność produktu z opisem co nie ma miejsca według innych kupujących. Ja rozumiem, że czasami kobieta może nie mieć ochoty i trzeba się na czymś wyżyć, ale czy jesli zwróciłem pieniądze w 7ym dniu mogę usunąć ten komentarz inaczej niż przez kontakt z nim?
@Danielu0203 jeżeli komentarz nie łamie zasad niema możliwości na usunięcie.
Domyślam się, to tylko kwestia kupującego że wystawił taki komentarz niezgodnie ze stanem faktycznym sytuacji? Bo niezgodnie z regulaminem niby nie jest, wulgaryzmów nie ma itp zmieściłem się po prostu zgodnie z regulaminem na zwrot mimo to i tak wystawił złą ocenę.
według ustawy masz 14 dni na zwrot kasy jako sprzedawca firma reszta to są pobożne życzenia regulaminu allegro
Jeśli kupujący po dobroci nie będzie chciał zmienić oceny, to mogę w tej sytuacji prosić allegro o interwencję? Zwrot został zlecony w terminie czyli według regulaminu więc komentarz wydaje się być wystawiony na siłę aby zgnoić
@Danielu0203 allegro cię oleje jak w komentarzu nie napisze kupujący np oszust albo złodziej to subiektywna opinia nie do ruszenia chyba że dokopiesz mu w sądzie zakładając sprawę z kc o zniesławienie / pomówienie
oszust tak bez wyroku!
@Danielu0203 tak, do tego Kupujący wykorzystują komentarze. Często jeszcze jako element nacisku lub szantażu. Firma gdzie pracuję, dzisiaj dostała negatyw za korzystanie ze swoich praw (wyłączenie odstąpienia) i postępowanie zgodnie z przepisami odnośnie niezgodności towaru z umową (czyli kupujący może reklamować żądając naprawy/wymiany).
I nawet nie piszemy do Allegro w tej sprawie, napisaliśmy swoją odpowiedź na komentarz, a Kupujący załatwił sobie właśnie bardzo skąpe i powolne odpisywanie w dyskusji. A co, też możemy być złośliwi. 😛