Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Kupiłem używany telefon na allego:
Informacje pozakupowe TELEFON SAMSUNG GALAXY S25 350466672641536/01
1 x 2 000,00 zt
Zakup 12 lipca 2025, 19:45 Od alleloombard1160
Dostałem powiadomienie od operatpra sieci komórkowej o następującej treści:
Polkomtel Sp. z o.o.
Plus: Uptynąt termin płatności raty za telefon! W celu wyjaśnienia sprawy prosimy O kontakt pod numer telefonu 601 102 607.
2025/12/04
Prosze o wypowiedź w dyskusji na allegro którą mu założyłem pouczenie sprzedającego ,bo wygląda na to że sprzedał mi telefon ,któremu grozi blokada.Żeby uregulował swój dług bądź zwrócił mi środki za telefon ,którego nie opłaca.Naprawde nie wiem jak można sprzedawać telefon który jeszcze nie został w pełni opłacony .Nie wiem czy tak naprawde to nie podlega już pod przestępstwo taka sytuacja .Nie wiem czy ten gościu co mi sprzedał ten telefon był tego świadomy co sprzedaje .W każdym ,razie prosze o państwa wypowiedź w mojej dyskusji.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@Client:60956207 nie znalazłam w naszym systemie dyskusji dla tego zamówienia, więc podaj mi proszę jej numer.
Prosze teraz spróbować ,wcześniej zrobiłem to jako reklamacje ,teraz założyłem też dyskusje ,po otrzymaniu od sprzedawcy odpowiedzi na próbe złożenia reklamacji.Teraz już powinno być normalnie w systemie.
@Client:60956207 teraz się zgadza i dyskusja już jest, ale z uwagi na to, że założyłeś ją chwilę temu teraz ruch jest po stronie sprzedawcy, który ma 24 godziny na odniesienie się do sprawy. Jeśli tego nie zrobi, będziesz mógł poprosić nas o wsparcie bezpośrednio z poziomu dyskusji.
Ten sprzedawca, to lombard więc mógł nawet nie wiedzieć, że telefon jest kupiony na raty. Ktoś im go przyniósł, ci kupili (sprzedający podpisał papier, że nie jest obciążony żadnymi ratami itp). Potem lombard wystawił telefon na Allegro i ty go kupiłeś.
Ogólnie tu sprzedawca z Allegro jest tak samo poszkodowany, bo pierwotny sprzedawca ich też oszukał.