Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Mam paczke która docelowo miała trafić do POP Żabka, potem dostałem powiadomienie że jest przekierowana na "maszyne", potem została oznaczona jako 'Problem z dostawą' i ponownie monit o przekierowaniu i dodatkowo awarii maszyny. zero info co to za maszyna, z dhl nie da sie skontakowac a wasz numer przesylki nie jest obslugiwany przez tracking dhl
@Dixoniasty Podaj numer przesyłki.
AD01AQ6V19
@Dixoniasty Dziękuję 🙂 Automat, który wybrałeś ma aktualnie awarię. Twoja paczka zostanie przekierowana do innego automatu.
Powinieneś otrzymać wiadomość o tym, gdzie zostanie przekierowana.
pytam tutaj bo nie ma od was żadnego info, tylko tyle że jest awaria, gdybym dostal na mailu albo w aplikacji info że paczka zostanie przekierowana na maszynke XYZ to nie pytałbym tutaj
@N_Nitka28 Teraz na waszym live chat dostałem odpowiedź że paczka czeka już od jakiegoś czasu w maszynce DHL, z tym że u mnie w aplikacji allegro dalej jest w dostawie, wedle trackingu allegro dalej jest w dostawnie a kodu odbioru ani widu ani słychu, To kurcze który jest synem kogo? Bo już sie pogubiłem
@N_Nitka28 jakiś follow up do tego? czy temat zamknięty?
@Dixoniasty Oczywiście, chodziło mi o punkt nie o automat. 🙂 Widzę, że doradca weryfikuje Twoją sprawę z oddziałem logistycznym. Poczekaj proszę na wiadomość w mailu.
@N_Nitka28 Ile sie czeka na taką odpowiedź?
@Dixoniasty Różnie. Nie jestem w stanie określić, kiedy doradca otrzyma informacje z działu logistycznego.
Wiem i rozumiem że nie jest to ani Twoja wina, ani tego doradcy który nad tematem pracuje, jednakże nigdy więcej nie skorzystam z waszej usługi dostawy, żenująco niski poziom realizacji. Z inpostem lepiej wam szło
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Standard Allegro. Chcę sie paczkę to się bierze inposta.
Znając życie to żabka paczke odesłała, bo za duża albo coś tam innego im nie pasowało. Nigdy dużych paczek do zabki sie nie zamawia, bo odsyłają na potęgę.
Dziwny numer przesyłki toteż normalne w Delivery. Potem klient wrzeszczy na sprzedawcę, a sprzedawca jedyne co moze toteż błagać Allegro o pomoc. Opinie zaśmiecone komentarzami o delivery, a wina sprzedawcy tylko taka, że chciał klientowi smarta udostepnić....
Dalej można zgadywać. Może być awaria maszyny. Bywały podobne komunikaty przy uszkodzeniach przesyłki.
Najpewniej moderatorzy sie czegoś dowiedzą - kiedyś. Wyrazy współczucia. W Delivery to niestety sporo takich postów.
Paczka formatu A4 więc stąd padło na żabke, inposta bym wziął gdyby tylko był dostępny...
No patrz, a moderator pisze, że wybrałeś automat nie żabkę 🙂
Racja!