Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dotychczas, gdy korzystaliście z wyszukiwarki, prezentowaliśmy Wam wszystkie dostępne oferty wyszukiwanego przedmiotu. Jednak mamy już ponad 500 milionów ofert - aby spełniać swoją rolę, wyniki wyszukiwania wymagały uproszczenia.
Dlatego od 1 października będziemy wyświetlać na Allegro wyłącznie listę produktów. Większość z Was dobrze zna już ten widok, testujemy go od kilku miesięcy, w tej chwili widzi go już 70% kupujących. Zdecydowaliśmy się wprowadzić go dla wszystkich, jako domyślny widok wyników wyszukiwania.
Co istotne, nadal będziecie mogli, tak jak dotychczas, przejrzeć listę wszystkich ofert danego produktu - wystarczy kliknąć przycisk [porównaj X ofert].
Dlaczego zdecydowaliśmy się na tę zmianę?
Wyniki testów wyraźnie wskazują, że dzięki korzystaniu z widoku produktowego kupujący:
Więcej informacji jak zawsze znajdziecie w naszych aktualnościach.
I szlag mnie trafia, jak muszę coś znaleźć!
Wpisz to &description=1 do linku podczas wyszukiwania i masz stary widok. Póki co działa. Jest też opcja włączenia skryptu gdzie za każdym wyszukiwaniem będzie on automatycznie wpisywał i masz dawne allegro 😉
Właśnie znalazłem ten skrypt i działa OK.
Gdyby jeszcze "widok produktowy" wyszukiwał jeden produkt...
Kiedy trzeba porównywać dwie listy porównawcze, ponieważ nie ma wszystkiego w jednym miejscu - ktoś zawalił sprawę.
Dodatkowo, wyświetlana jest tylko jedna oferta z allegro lokalnie, bez informacji że może być ich więcej...
Reasumując : Aby znaleźć najlepszą ofertę, najpierw trzeba wejść w poszczególne oferty wszystkich produktów na allegro.pl (jeżeli jest więcej niż jedna - przyczyna : brak ujednoliconych opisów), potem zrobić to samo z allegro lokalnie (przy czym nie wszyscy będą wiedzieć, że jest więcej niż jedna oferta na allegro lokalnie - brak odpowiedniej informacji przy "zobacz podobne") i dopiero po porównaniu cen/informacji z obu list możemy wybrać najlepszą dla nas.
Proszę o opcję pozwalającą na łączenie wszystkich wyników na jednej liście i sortowanie jej po cenie/terminie dostawy oraz z filtrem miejsca pochodzenia* (*dotyczy sprzedawców zagranicznych, czasami preferuję kupować z Polski, a czasami z zagranicy - zależy od produktu)
PS. Opcja "szukaj w opisach" pozwalała na szybkie i proste ujednolicenie rezultatów poprzez proste sortowanie po cenie i wyszukiwanie we WSZYSTKICH ofertach na raz.
Nowy sposób wymaga więcej kliknięć w celu osiągnięcia tego rezultatu, przez co jest gorszy od starego.
Pozdrawiam
@agent_x007 doklej do linku wyszukiwania na końcu &description=1 i enter
nikt mnie tak nie wkurzył w ostatnim roku jak allegro i nudzący się tam "myśliciele" , którzy zastanawiają się co by tu jeszcze spieprzyć....
To znaczy co przepraszam? Płacę za max. wyróżnienie produktu, podświetlenie, a mój produkt w ogóle nie pokazuje się na liście bo wrzucony jest do jednego worka z innymi? W takim razie wszystkim sprzedającym, których oferta jest promowana, a niewidoczna na liście wyszukiwania, należy się zwrot opłaty za to promowanie!!!
Tak jak "ulepszyli" ten portal od Covid to nie mam pytań.
Teraz sprzedający mają spadki, kupujący zirytowani utrudnieniami w wyszukiwaniu tfu ulepszeniami miało być, setki stron różnych tematów pokazujących niezadowolenie kupujących i sprzedających.
Niech ktoś pokaże 1 temat chwalący obecne zmiany....1 poproszę
nie ma takiego, opinie w sklepie Google też od 1 października praktycznie same negatywne i ani jednej pochwały nowego super interfejsu dzięki któremu marnujemy tylko czas na przekopywanie się w ofertach. I co jeszcze "zabawniejsze" , piszą tam że nic nie można znaleźć a w odpowiedzi bot odpisuje że dzięki nowemu interfejsowi szybciej znajdziesz to czego szukasz, ot komunistyczny ład gdzie władza wie lepiej co jest dobre dla obywateli.
Urwaliście kurze złote jajka!
Allegro, to powinno być allegro, a nie jakaś kopia podróba ama**nu i czort wie jeszcze czego z wymuszanymi na siłę zmianami z których praktycznie nikt nie jest zadowolony.
Mam obecnie nie dużo wystawionych przedmiotów, ale zawsze coś tam się sprzedawało, ale od 01.10 sprzedałem jeden przedmiot. Czy są inni sprzedawcy, którym sprzedaż drastycznie siadła? Czy ta zmiana spowodowała, że klienci wyłącznie kupują top ofertę (choć ja mam niektóre wysoko pozycjonowane z którymi nic się nie dzieje)? No nigdy jeszcze nie było po żadnych zmianach takich spadków.
Po ponagleniu pracownika allegro i po zadaniu po raz któryś (sam już nie wiem ile razy zadawałem to pytanie) pytania:
Proszę opisać mi własnymi słowami w czym przeszkadzało pozostawienie ludziom wyboru w postaci przycisku "Rozłącz oferty"?
Dostałem taką odpowiedź:
Sprawa została przekazana dalej i dostałem coś takiego:
Proponuję żeby każdy z tego wątku napisał reklamację do allegro może coś to da...
Jak nie prośbą, to portfelem.
Znakomite to nowe wyszukiwanie, oferty są świetnie dopasowane do tego, czego potrzebuję. Freud byłby dumny.
ta wypowiedź to sarkazm. Nie wyrażam zgody na uznanie jej przez pracowników allegro za pochwałę nowego systemu.
Świetne wyniki co się wkłada w tą plastikową kaburę? xD
Ja nie wiem jak ten nowy system działa, ale to jakiś absurd: przykładowo gra UFC2 na xbox one jako top oferta wskakuje sprzedawca z Czech z ok 97% z najdłuższym czasie dostawy i wysoką ceną (!)
https://allegro.pl/produkt/ufc-2-microsoft-xbox-one-0dcbd801-4abc-4edb-bcf2-35c2ee88f6d1
Oznaczenie jest jako "nowy" a możliwe, że tylko przepakowane. Czyli danie atrybutu nowy powoduje automatycznie top ofertę bez względy na 97% i czas dostawy z Czech. Że o wspieraniu polskich sprzedawców nie wspomnę.
@gry-konsole-pady bo od jakiegoś czasu wszelkie zmiany na Allegro i jego ekspansja na inne kraje, nie służy dobru kupujących (zwłaszcza Polskich, u których Allegro przez lata zyskało sympatię/zaufanie/lojalność, a które to sympatia/zaufanie/lojalność aktualnie umierają przez d u r n e i bezduszne zmiany), tylko na pozyskaniu nowych sprzedawców (chińskich, czeskich itd.), żeby było jeszcze więcej potencjalnych transakcji, co ma się równać zwiększeniu zysków Allegro z prowizji... Ale tylko w teorii, bo większość kupujących ma mózgi, więc nie dają się dymać i pluć sobie w twarz i kupują na innych portalach zakupowych.
Wczoraj wystawiłem aukcje, w modelarstwie kolejowym, i w ciągu 24 godzin mam ..0, słownie ZERO wejść. Dzięki za dokonanie "udoskonaleń" dla naszego dobra, czyli kupujących i sprzedających.
@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_ Ale żeście zrobili śmietnik. Zawsze sprawdzałem pierwsze ceny na allegro i najczęściej tu kupowałem. Teraz szkoda mi marnować czasu na te zawiłe listy i idę pierwsze na inne portale.