Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dotychczas, gdy korzystaliście z wyszukiwarki, prezentowaliśmy Wam wszystkie dostępne oferty wyszukiwanego przedmiotu. Jednak mamy już ponad 500 milionów ofert - aby spełniać swoją rolę, wyniki wyszukiwania wymagały uproszczenia.
Dlatego od 1 października będziemy wyświetlać na Allegro wyłącznie listę produktów. Większość z Was dobrze zna już ten widok, testujemy go od kilku miesięcy, w tej chwili widzi go już 70% kupujących. Zdecydowaliśmy się wprowadzić go dla wszystkich, jako domyślny widok wyników wyszukiwania.
Co istotne, nadal będziecie mogli, tak jak dotychczas, przejrzeć listę wszystkich ofert danego produktu - wystarczy kliknąć przycisk [porównaj X ofert].
Dlaczego zdecydowaliśmy się na tę zmianę?
Wyniki testów wyraźnie wskazują, że dzięki korzystaniu z widoku produktowego kupujący:
Więcej informacji jak zawsze znajdziecie w naszych aktualnościach.
Ja nie wiem jak ten nowy system działa, ale to jakiś absurd: przykładowo gra UFC2 na xbox one jako top oferta wskakuje sprzedawca z Czech z ok 97% z najdłuższym czasie dostawy i wysoką ceną (!)
https://allegro.pl/produkt/ufc-2-microsoft-xbox-one-0dcbd801-4abc-4edb-bcf2-35c2ee88f6d1
Oznaczenie jest jako "nowy" a możliwe, że tylko przepakowane. Czyli danie atrybutu nowy powoduje automatycznie top ofertę bez względy na 97% i czas dostawy z Czech. Że o wspieraniu polskich sprzedawców nie wspomnę.
@gry-konsole-pady bo od jakiegoś czasu wszelkie zmiany na Allegro i jego ekspansja na inne kraje, nie służy dobru kupujących (zwłaszcza Polskich, u których Allegro przez lata zyskało sympatię/zaufanie/lojalność, a które to sympatia/zaufanie/lojalność aktualnie umierają przez d u r n e i bezduszne zmiany), tylko na pozyskaniu nowych sprzedawców (chińskich, czeskich itd.), żeby było jeszcze więcej potencjalnych transakcji, co ma się równać zwiększeniu zysków Allegro z prowizji... Ale tylko w teorii, bo większość kupujących ma mózgi, więc nie dają się dymać i pluć sobie w twarz i kupują na innych portalach zakupowych.
Wczoraj wystawiłem aukcje, w modelarstwie kolejowym, i w ciągu 24 godzin mam ..0, słownie ZERO wejść. Dzięki za dokonanie "udoskonaleń" dla naszego dobra, czyli kupujących i sprzedających.
@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_ Ale żeście zrobili śmietnik. Zawsze sprawdzałem pierwsze ceny na allegro i najczęściej tu kupowałem. Teraz szkoda mi marnować czasu na te zawiłe listy i idę pierwsze na inne portale.
A wiecie, że ten śmietnik został wprowadzony tylko na naszym rynku? Na allegro.cz/sk/hu nadal mamy widok ofert.
tam muszą walczyć o klienta
a na Polaków mają wyj. ebane, bo czują się monopolistą
No nie wiem, u mnie nie działa, nawet w inkognidzie. Pepiczki też nie mają lekko.
W związku z wprowadzeniem **piiip**a w postaci innego widoku ofert informuję, że zamiast coś sobie kupić to czytam ten wątek, bo nie mogę nic kupić, bo jak szukam, to nie mogę nic znaleźć... Jeszcze **piiip**a chwila i wyłączę widok allegro na zawsze. Ja wyłączę...
Po wprowadzeniu zakłócenia w postaci skryptu, podstrony wyświetlają się jak dawniej. Tylko po co mi tak komplikować życie? To samo było kiedyś z reklamami w serwisie...
Zapewne za jakiś czas i to zablokują a wtedy to ja zwyczajnie zrezygnuję z kupowania tutaj bo już obecnie zwyczajnie w mojej ocenie oszukują ludzi. Niektóre oferty się wyświetlają a niektóre nie i to niezależnie czy są promowane czy też nie, także ludzie nieświadomie kasę wywalają na promowanie, bo niektórych ofert nie widać o czym zapewne nawet nie wiedzą. Szukając dzisiaj przykładowo procesora do PC, najtańsza oferta i to promowana jak się okazało, w ogóle się nie pokazała. Przez Google znalazłem, a na Allegro czy ze skryptem czy bez, tej najtańszej oferty w ogóle nie wyświetlało w wynikach a szukałem na różne sposoby.
Dopisz do linku wyszukiwania &description=1
Już nie działa.
To na bank przestanie działać, bo informatycy jak tylko usłyszą, że coś zostało wyłączone, od razu będą chcieli wywalić to z serwerów zupełnie.
Kwestia tylko czasu, obstawiam nie więcej niż parę tygodni. Chyba, że zarząd pójdzie po rozum do głowy.
już przestał działać skrypt także do dyspozycji jest wyłącznie śmieciowe wyszukiwanie w kontenerach, dla mnie to tak jakby tej wyszukiwarki w sumie nie było.
Ten zarząd nie ma głowy. A nawet jeśli, to szaleje tam pustka z półek po Tesco 😉
sprzedawcy części samochodowych wrzucają w opis listę modeli/wersji silnikowych z którymi dana część jest kompatybilna w opisie, czesto są to dziesiątki pozycji. Mają wrzucać to samo 100 razy za każdym razem z innym tytułem?
Wyrzucenie "Szukaj w opisie" to najgorsza zmiana jaka spotkała ten portal od kiedy na nim sprzedaję, niesamowicie przydatne narzędzie dla sprzedającego, które zostało usunięte.
Niby niewielki % użytkowników korzystał z tej opcji, a jednak od tygodnia powstało paręnaście tematów gdzie sam ten ma 28 stron i ponad 500 komentarzy, w większości o ile nie w całości negatywnych 😉
Dało się to obejść dopisując &description=1 jednak dziś już i ta opcja zniknęła, dziękuję więcej takich zmian.
najtańszych ofert w ogóle nie wyświetla a przeglądanie w 20 zakładkach jednego produktu pochowanego w super kontenerach wg Allegro ma przyspieszyć robienie zakupów, ot robienie **piiip**ów z użytkowników i nabijanie kabzy na promowaniach i wyróżnieniach.
Rozszerzenie też chyba nie działa, albo ja nie umiem używać. Nosz i jak niby mam cokolwiek wycenić przed wystawieniem. Kogoś tam upuścili w dzieciństwie na głowę czy co...
Oho, dopisanie do adresu zmiennej description=1 już nie działa. Także moje zakupy ograniczy to prawdopodobnie do zera - szkoda czasu.