anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Od 1 października zmieniamy sposób prezentowania ofert

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

Dotychczas, gdy korzystaliście z wyszukiwarki, prezentowaliśmy Wam wszystkie dostępne oferty wyszukiwanego przedmiotu. Jednak mamy już ponad 500 milionów ofert - aby spełniać swoją rolę, wyniki wyszukiwania wymagały uproszczenia. 

Dlatego od 1 października będziemy wyświetlać na Allegro wyłącznie listę produktów. Większość z Was dobrze zna już ten widok, testujemy go od kilku miesięcy, w tej chwili widzi go już 70% kupujących. Zdecydowaliśmy się wprowadzić go dla wszystkich, jako domyślny widok wyników wyszukiwania. 

Co istotne, nadal będziecie mogli, tak jak dotychczas, przejrzeć listę wszystkich ofert danego produktu - wystarczy kliknąć przycisk [porównaj X ofert].

_HolaOla__0-1723555352580.png

Dlaczego zdecydowaliśmy się na tę zmianę?

Wyniki testów wyraźnie wskazują, że dzięki korzystaniu z widoku produktowego kupujący:

• chętniej dodają produkty do koszyka i częściej je kupują - spodziewamy się  przynajmniej 6 milionów dodatkowych transakcji rocznie dla sprzedających na Allegro,
  • szybciej znajdują to, czego szukają - dzięki połączeniu ofert w ramach produktów, na każdej stronie listy z wynikami wyszukiwania wyświetlamy ich średnio około 4 razy więcej.

Więcej informacji jak zawsze znajdziecie w naszych aktualnościach.

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów
689 ODPOWIEDZI 689

Mar665
#9 Pomysłodawca#

Od początku października czyli po zniszczeniu wygody użytkowania, widać żałosne próby ratowania tych 6 mln nowych zamówień, tak jak piszesz obniżenie progu smarta, reklamy Allegro Protect, zachęcanie firm do kupowania na allegro rozdawaniem kuponów na zakupy (by coś znaleźć trzeba zatrudnić kogoś kto się skupi tylko na szukaniu wybranego towaru  więc biznes kiepski) za chwilę kończy mi się smart i zamiast 59 zł mam ofertę promocyjną 39 zł. 

Podsumowują jeszcze chwila i chyba pękną.   

oznacz moderatorów

Bartek0790
#2 Obserwator#

Dzień dobry,

jeszcze jakiś czas temu można było wybrać czy takie same oferty mają być złączone. Wczoraj zorientowałem się, że łączenie ofert takich samych przedmiotów domyślnie jest włączone. Bardzo mi osobiście to spowalnia szukanie. Moim zdaniem to zmiana na gorsze zdecydowanie. A może ktoś ma wiedzę jak to wyłączyć? Mi niestety takich ustawień nie udało się znaleźć.

Serdecznie pozdrawiam

oznacz moderatorów

bodziobodzio4738
#11 Animator#

Nie da się i specjalnie to wyłączyli, jedynym rozwiązaniem jest przestać kupować na Allegro i poszerzyć horyzonty zakupowe. Wg. allegro tak jest wygodniej i szybciej a rzeczywistość jest taka że większości artykułów nie jesteśmy w stanie znaleźć albo są poukrywane po kontenerach gdzie nikomu się nie będzie chciało szukać. Mamy kupować to co na wierzchu czyli nie najtańsze oferty ale za to wypromowane i opłacone odpowiednio przez sprzedawców. I nie daj się nabrać na napisy najtańsze, top oferta ,super oferta itd. bo obecnie bardzo często to nie ma nic wspólnego z rzeczywistością.

oznacz moderatorów

VegeTronic
#8 Zapaleniec#

Wy jako kupujący nie chcecie kupować a pomyślcie, że ja jako sprzedawca na allegro prowadzącego firmę od 10 lat i żyjąc z tego muszę zamknąć firmę bo od marca gdy to wprowadzili coraz mniej miałem klientów i zarabiałem mniej niż na etacie już a od uwaga sierpnia gdy to weszło na dobre nie zarabiam nic. Tylko na zus, allegro, podatki itp i wychodze na 0. Z towaru już sporo ubyło i działalność trzeba zamknąć po 10 latach gdzie kochałem to co robię i mogłem z tego spokojnie zyć. Idę o zakład, że sporo mniejszych firm też się zamknie ponieważ przedmioty używane też mniej widać. Allegro zapomniało przez kogo się dorobiło już i woli zostawić duże firmy.

oznacz moderatorów

bosek_2804
#13 Ambasador#

Duże firmy także nie wytrzymają. Już nie tylko allegro wbija nam nóż w plecy. Coraz nowsze wymysły UE zabiją w import i pewnego dnia zostanie nam tylko cebula i ziemniaki. 

***(...Allegro doprowadza do konfliktów między ludźmi...)
oznacz moderatorów

Mar665
#9 Pomysłodawca#

Na twoim i innych sprzedawców miejscu pomyślałbym o jakimś pozwie zbiorowym bo obecne  wyświetlanie ofert jest wyjątkowo nie jasne by nie powiedzieć nieuczciwe.

A poza tym poszerzyć horyzonty i wejść to konkurencji.

oznacz moderatorów

renja13
#10 Popularyzator#

Współczesne Allegro w skrócie - po trupach do celu.

oznacz moderatorów

damianos1693
#9 Pomysłodawca#

Hehe i to są spadki a nie jakieś tam 1-3% wahania które miały miejsce w poprzednich miesiącach. Blisko 17% spadek od czwartku po ogłoszeniu kwartalnych wyników finansowych i tylko 1 zł do możliwego przerwania trendu wzrostowego który trwa ponad 2 lata. Nie tego chyba oczekiwali allegro.JPG

oznacz moderatorów

bethke
#10 Popularyzator#

@damianos1693  napisał(a):

Blisko 17% spadek od czwartku po ogłoszeniu kwartalnych wyników finansowych i tylko 1 zł do możliwego przerwania trendu wzrostowego który trwa ponad 2 lata. Nie tego chyba oczekiwali

Będą teraz zwoływać gremia, zespoły, zarządy, robić walne zgromadzenia i...

będą dumać...

Co się zadziało???

oznacz moderatorów

Al_ElektroDomin
#9 Pomysłodawca#

Już niemal 18%, Allegro TONIE.... 6zł na akcji 😱

oznacz moderatorów

mlodyrk
#8 Zapaleniec#

Szkoda że tak wolno. Utopić całkiem za takie traktowanie płatników dzięki którym żyją .

oznacz moderatorów

bethke
#10 Popularyzator#

Ale zadowolony z siebie Roy Perticucci zapowiada wejście na kolejne rynki: Słowenii i Chorwacji.

„Według Allegro ten ruch doda 6 mln potencjalnych klientów. Dotąd nowe platformy, uruchomione w ciągu ostatniego 1,5 roku, tj. w Czechach, Słowacji i na Węgrzech, poszerzyły pulę potencjalnych klientów Allegro łącznie o prawie 26 mln.

Liczba aktywnych kupujących w całym regionie wzrosła do 20,5 mln w III kw. br.”

To dlaczego jest tak źle, skoro jest tak dobrze? Panie prezesie?

Pewnie usłyszymy formułkę w stylu: „Te przejściowe kłopoty są zapowiedzią dalszego dynamicznego rozwoju spółki, bla bla bla bla bla...”

oznacz moderatorów

bosek_2804
#13 Ambasador#

Pracowałem w wielu firmach, które padły i przestały istnieć lub zostały sprzedane właśnie przez takie zarządzanie. Miłośnicy Excella i zatrudnieni przez nich siostrzeńcy i bratankowie tworzyli wizję Lema czy Tolkiena. 

p.s. próbuję od wczoraj kupić LED projektor na prezent mikołajkowy. Tu się nie da wybrać dobrej oferty. Jak nie Chińczyk to firma krzak z potężną ilością negatywów. 

Kto wpuścił tu CHINY ??? 

***(...Allegro doprowadza do konfliktów między ludźmi...)
oznacz moderatorów

ELMIXAGD_pl
#13 Ambasador#

No cóż.... Ja kupuję głównie swoje materiały  do obsługi firmy - kartony, foliopaki, etykiety.

To mi zajmuje bardzo mało czasu.

Ale jak mam zamówić jakiś towar dla klienta, w dobrej cenie, bo chcę jeszcze na tym zarobić - to już problem. Najpierw trzeba się "przedrzeć" przez aukcje promowane i sponsorowane- bo tam jest drożej, potem też nie jest łatwo - katalog produktów Allegro - to jeden wielki "syf". A jak ktoś chce przejrzeć opinie o przedmiocie - to lepiej nie czytać, gdyż nie wiadomo czego one dotyczą.

oznacz moderatorów

forfun26
#8 Zapaleniec#

Ktoś tutaj przyszedł zaorać Allegro, żeby ten daremny portal Ama w końcu osiągnął jakiś sukces na polskim rynku. Trzeba było portal zostawić w polskich rękach, a przyszli obcokrajowcy i zaraz to zniszczą.

oznacz moderatorów

szalik8
#7 Wielbiciel#

Czy mozecie przywrócić stare allegro gdzie normalnie można było coś znaleźć...

Teraz jest masakra....

Przez grupowanie produktów...- to nie działa!

Nie da się wyszukać najtańszych produktów!

Wchodząc w cała kategorie , wyświetlane pogrupowane produkty , sortowane wg ceny nie wyświetlają najtańszych, dopiero trzeba wchodzić w pokaz oferty aby znaleźć najtańszych... 

Problem w tym że jak masz pogrupowane np różne kolory, rozne pamieci ram, uszkodzone, powystawowy itd to musisz wchodzic w kazdy i pokazywac wszystkie oferty aby znaleźć najtansza pozycie w capej kategori to jest prawie nie wykonalne...

@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów

Wiceadmiral
#9 Pomysłodawca#

Nikt Ci tu nie odpisze - pewnie mają zakaz wypowiedzi albo nie potrafią nawet w tym momencie już obronić tej zmiany...

Bo co by mieli napisać? Przyznać się do błędu?

Sukces ma wielu ojców, a porażka jest sierotą.

oznacz moderatorów

Lord_Greg
#11 Animator#

Odpiszą, odpiszą, tylko daj im czas na ustalenie formułki. 😛

Wiceadmiral
#9 Pomysłodawca#

Temat jest wałkowany od ponad 2 miesięcy i do tej formułki nie wymyślili. Może z za słabego czata gpt korzystają i nie potrafi im nic sensownego napisać.

oznacz moderatorów

Mar665
#9 Pomysłodawca#

Kara na kilka milionów od uokik utrzymana więc płaczą po kątach bo wiedzą że te 200 też się utrzyma, a jak się w końcu Chróstny zabierze za tą "decyzje biznesową" to oby tylko 200 mln poleciało.

oznacz moderatorów