Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dotychczas, gdy korzystaliście z wyszukiwarki, prezentowaliśmy Wam wszystkie dostępne oferty wyszukiwanego przedmiotu. Jednak mamy już ponad 500 milionów ofert - aby spełniać swoją rolę, wyniki wyszukiwania wymagały uproszczenia.
Dlatego od 1 października będziemy wyświetlać na Allegro wyłącznie listę produktów. Większość z Was dobrze zna już ten widok, testujemy go od kilku miesięcy, w tej chwili widzi go już 70% kupujących. Zdecydowaliśmy się wprowadzić go dla wszystkich, jako domyślny widok wyników wyszukiwania.
Co istotne, nadal będziecie mogli, tak jak dotychczas, przejrzeć listę wszystkich ofert danego produktu - wystarczy kliknąć przycisk [porównaj X ofert].
Dlaczego zdecydowaliśmy się na tę zmianę?
Wyniki testów wyraźnie wskazują, że dzięki korzystaniu z widoku produktowego kupujący:
Więcej informacji jak zawsze znajdziecie w naszych aktualnościach.
A wiecie, że ten śmietnik został wprowadzony tylko na naszym rynku? Na allegro.cz/sk/hu nadal mamy widok ofert.
tam muszą walczyć o klienta
a na Polaków mają wyj. ebane, bo czują się monopolistą
No nie wiem, u mnie nie działa, nawet w inkognidzie. Pepiczki też nie mają lekko.
W związku z wprowadzeniem **piiip**a w postaci innego widoku ofert informuję, że zamiast coś sobie kupić to czytam ten wątek, bo nie mogę nic kupić, bo jak szukam, to nie mogę nic znaleźć... Jeszcze **piiip**a chwila i wyłączę widok allegro na zawsze. Ja wyłączę...
Po wprowadzeniu zakłócenia w postaci skryptu, podstrony wyświetlają się jak dawniej. Tylko po co mi tak komplikować życie? To samo było kiedyś z reklamami w serwisie...
Zapewne za jakiś czas i to zablokują a wtedy to ja zwyczajnie zrezygnuję z kupowania tutaj bo już obecnie zwyczajnie w mojej ocenie oszukują ludzi. Niektóre oferty się wyświetlają a niektóre nie i to niezależnie czy są promowane czy też nie, także ludzie nieświadomie kasę wywalają na promowanie, bo niektórych ofert nie widać o czym zapewne nawet nie wiedzą. Szukając dzisiaj przykładowo procesora do PC, najtańsza oferta i to promowana jak się okazało, w ogóle się nie pokazała. Przez Google znalazłem, a na Allegro czy ze skryptem czy bez, tej najtańszej oferty w ogóle nie wyświetlało w wynikach a szukałem na różne sposoby.
Dopisz do linku wyszukiwania &description=1
Już nie działa.
To na bank przestanie działać, bo informatycy jak tylko usłyszą, że coś zostało wyłączone, od razu będą chcieli wywalić to z serwerów zupełnie.
Kwestia tylko czasu, obstawiam nie więcej niż parę tygodni. Chyba, że zarząd pójdzie po rozum do głowy.
już przestał działać skrypt także do dyspozycji jest wyłącznie śmieciowe wyszukiwanie w kontenerach, dla mnie to tak jakby tej wyszukiwarki w sumie nie było.
Ten zarząd nie ma głowy. A nawet jeśli, to szaleje tam pustka z półek po Tesco 😉
sprzedawcy części samochodowych wrzucają w opis listę modeli/wersji silnikowych z którymi dana część jest kompatybilna w opisie, czesto są to dziesiątki pozycji. Mają wrzucać to samo 100 razy za każdym razem z innym tytułem?
Wyrzucenie "Szukaj w opisie" to najgorsza zmiana jaka spotkała ten portal od kiedy na nim sprzedaję, niesamowicie przydatne narzędzie dla sprzedającego, które zostało usunięte.
Niby niewielki % użytkowników korzystał z tej opcji, a jednak od tygodnia powstało paręnaście tematów gdzie sam ten ma 28 stron i ponad 500 komentarzy, w większości o ile nie w całości negatywnych 😉
Dało się to obejść dopisując &description=1 jednak dziś już i ta opcja zniknęła, dziękuję więcej takich zmian.
najtańszych ofert w ogóle nie wyświetla a przeglądanie w 20 zakładkach jednego produktu pochowanego w super kontenerach wg Allegro ma przyspieszyć robienie zakupów, ot robienie **piiip**ów z użytkowników i nabijanie kabzy na promowaniach i wyróżnieniach.
Rozszerzenie też chyba nie działa, albo ja nie umiem używać. Nosz i jak niby mam cokolwiek wycenić przed wystawieniem. Kogoś tam upuścili w dzieciństwie na głowę czy co...
Oho, dopisanie do adresu zmiennej description=1 już nie działa. Także moje zakupy ograniczy to prawdopodobnie do zera - szkoda czasu.
No ja pier... szukanie w opisach też już nie działa. Jak mam wyceniać klientom najtańszy ekran do wymiany gdzie nie zależy im np na kolorze tylko i wylącznie cena, jak to **piiip**o serwuje mi wyniki typu 76 produktów w które musze każdy z osobna kliknąć. Mam to w dupie, szukam na e rli
Ktoś mądry na githubie jeszcze takie coś zrobił:
https://github.com/picakia/allegro-rozlacz-oferty
Przywraca przycisk do rozłączania ofert (który działa trochę inaczej, tak na około), ale UWAGA, należy przed jego naciśnięciem mocno zawęzić wyszukiwanie. Tak, żeby pokazywało max 3 strony (proponuję jeszcze mniej). W przeciwnym wypadku zabezpieczenia antybotowe się włączają na Allegro.
Reszta instrukcji na stronie projektu.
Przed chwilą sprawdzałem i u mnie działa spoko, jeśli się używa z głową. Nie jest to mój skrypt i nie odpowiadam za ewentualne komplikacje, choć nie powinno takowych być, dopóki mózgi nie wpadną na prosty pomysł jak to przyblokować.
Wiem, że rozwiązanie nie jest idealne, ale powinno pomóc tym, którzy mimo wszystko jeszcze tu kupują.
Da się wypowiedzieć smarta? Po co mi on jak nic nie mogę znaleźć.